reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża bliźniacza

s.magdalena339

Aktywna w BB
Dziewczyny potrzebuje podpowiedzi od kobiet, które mają za sobą ciążę bliźniaczą. Jak było z waszym brzuchem? Kiedy się pojawił? To moja druga ciąża i koniec 8 tygodnia a brzuch jak widać... Nie jest to wzdęcie. Obawiam się że to może właśnie ciąża bliźniacza. Na pierwszym USG 3 tygodnie temu był tylko pęcherzyk więc nie wiem co tam w środku jest. Teraz wizyta 10 stycznia. Dodam że z mojej strony jest 4 przypadki bliźniaków i 3 u mojego męża.

Nie jest to żaden paranoiczny post. Nie to że sie nakręcam, po prostu chce znać wasze doświadczenia

Załączniki

• IMG20220103135021.jpg
    IMG20220103135021.jpg
    2,2 MB · Wyświetleń: 316
reklama
Ja w drugiej ciąży w 8tc zaczęłam spodnie ciążowe nosić. I nie była to ciąża bliźniacza.
A przytyłam przez ciążę 8kg, więc to kwestia chyba samej skóry.

edit. W pierwszej ciąży gdzieś koło 7 miesiąca ludzie zaczęli pytać czy przypadkiem w ciąży nie jestem ;-)

Nie sugeruj się brzuchem na tym etapie. Zależy jaką miałaś figurę przed ciążą też. No i na tym etapie często ma się wzdęcia i takie tam. ;)
Kiedy masz wizytę u lekarza teraz? Bo powinnaś już mieć kolejna, skoro byłaś tak dawno i był pęcherzyk sam bez zarodka i serduszka. Powinnaś teraz iść zobaczyć, czy jest zarodek z serduszkiem, założyć kartę ciąży, dostać skierowanie na badania, bo część trzeba zrobić do 10tc.

Często w II ciąży brzuch jest większy ponieważ masz już rozciągnięta skórę itd.
Bliźnięta widać na USG, a nie po wielkości brzucha. Jakby tak było to w I ciąży miałam chyba 5 raczki ;)

Dziękuję za odpowiedzi 🙂 Wizytę mam tak jak pisałam 10 stycznia także już niebawem. A brzuch mam teraz jak na koniec 4 miesiąca w pierwszej ciąży... Samopoczucie jest też fatalne... Siedzę od jutra na urlopie bo nie dam rady pracować i na tej wizycie poproszę o zwolnienie. Zastanawiam się nad tą ciążą mnoga bo brzuch jest naprawdę duży a to jest 8 tydzień ciąży. Masakra jakaś, jak ja będę wyglądać w 9 miesięcu ciąży 🤣

Jeżeli Cię to pocieszy to tak też wyglądał i mój brzuch bardzo szybko w ciąży,bo zatrzymałam sporo wody przyjmując duphaston i wciąż miałam wrażenie, że wyglądam jak nalana. W spodnie dopinałam się ledwo ledwo, więc zaraz przeszłam na dresy i legginsy. Aktualnie 26 tc, nie jest ogromny, ale już widoczny bardziej niż jak po bigosie, a to ciąża pojedyncza :)

reklama
Jeżeli Cię to pocieszy to tak też wyglądał i mój brzuch bardzo szybko w ciąży,bo zatrzymałam sporo wody przyjmując duphaston i wciąż miałam wrażenie, że wyglądam jak nalana. W spodnie dopinałam się ledwo ledwo, więc zaraz przeszłam na dresy i legginsy. Aktualnie 26 tc, nie jest ogromny, ale już widoczny bardziej niż jak po bigosie, a to ciąża pojedyncza :)
O widzisz, ja też przyjmowałam globulki, ale urogestan

Do góry