Czesc dziewczyny, długo myślałam na tym czy pisać czy nie pisać, ale nie mam z kim pogadać i i tak nikt by mnie nie zrozumiał. Właśnie jestem w trakcie krwawienia po ciąży biochemicznej. Tzn najwyższa beta była 140 teraz spadła do 26 więc podejrzewam, że to biochem, a nie pozamaciczna. Jeszcze jedna beta dla upewnienia przede mną, ale myślę zrobię już po tym krwawieniu. Aktualnie jestem w rozsypce chociaż wiem, że dla innych to nawet nie była ciąża.. planujemy w tym roku zakończyć już starania i odpocząć po prostu psychicznie od stymulacji i okołociążowych tematów. Powiedzcie mi jak to było u Was po takim biochemie? Udało się zajść w zdrowa ciążę ? A może zrobić badania i poszerzyć diagnostykę ? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
reklama
Ja po pierwszym IVF miałam właśnie ciąże biochemiczna. Przy kolejnym IVF zaszłam w ciąże i urodziłam zdrowego synka. Kolejne starania przyniosły bliźniaki dwujajowe. Nie poddawaj się. U mnie mimo wszystko to był dobry omen. Pokazał, ze dochodzi do implantacji I to rokuje moim zdaniem dobrze.
Moonstone
Moderator
Styczeń 2022 ciąża biochemiczna
Kwiecień 2022 poradnia leczenia nieplodnosci i badania
Maj 2022 - styczeń 2023 ciąża zakończona porodem w 39+6
Myśle ze warto się badać i ze po ciąży biochemicznej następna ciąża może się udać. Powodzenia
Kwiecień 2022 poradnia leczenia nieplodnosci i badania
Maj 2022 - styczeń 2023 ciąża zakończona porodem w 39+6
Myśle ze warto się badać i ze po ciąży biochemicznej następna ciąża może się udać. Powodzenia
Lilkamilka97
Fanka BB :)
Ja w listopadzie 2020 wykryłam ciążę ze słabym przyrostem bety (wręcz prawie wcale nie przyrastała), a rok później zaszłam już w udaną, zdrową ciążę, zakończoną w 39+4. Więc tak, da się zajść w zdrową ciążę po biochemieCzesc dziewczyny, długo myślałam na tym czy pisać czy nie pisać, ale nie mam z kim pogadać i i tak nikt by mnie nie zrozumiał. Właśnie jestem w trakcie krwawienia po ciąży biochemicznej. Tzn najwyższa beta była 140 teraz spadła do 26 więc podejrzewam, że to biochem, a nie pozamaciczna. Jeszcze jedna beta dla upewnienia przede mną, ale myślę zrobię już po tym krwawieniu. Aktualnie jestem w rozsypce chociaż wiem, że dla innych to nawet nie była ciąża.. planujemy w tym roku zakończyć już starania i odpocząć po prostu psychicznie od stymulacji i okołociążowych tematów. Powiedzcie mi jak to było u Was po takim biochemie? Udało się zajść w zdrowa ciążę ? A może zrobić badania i poszerzyć diagnostykę ? Będę wdzięczna za każdą odpowiedź
Co do badań, to polecam wykonać na początek chociaż podstawowe hormony, cytologię i te sprawy. Z resztą, zawsze warto się badać
W sensie podstawowe już mam dawno za sobą może też źle się wyraziłam. Bardziej chodzi mi o poszerzona diagnostykę typu trombofilia itp.
Ja w listopadzie 2020 wykryłam ciążę ze słabym przyrostem bety (wręcz prawie wcale nie przyrastała), a rok później zaszłam już w udaną, zdrową ciążę, zakończoną w 39+4. Więc tak, da się zajść w zdrową ciążę po biochemie
Co do badań, to polecam wykonać na początek chociaż podstawowe hormony, cytologię i te sprawy. Z resztą, zawsze warto się badać
Moonstone
Moderator
Teoretycznie jest czas. Praktycznie mi wyszła. W ciąży byłam na heparynieW sensie podstawowe już mam dawno za sobą może też źle się wyraziłam. Bardziej chodzi mi o poszerzona diagnostykę typu trombofilia itp.
Lipiec 2019- biochem, styczeń 2020- ciąża (donoszona), styczeń 2023- ciąża poroniona (pusty pęcherzyk), kwiecień 2023- ciąża (obecnie 24tc)
natala123456
Ja bym rozszerzyła, a zwłaszcza pod kątem trombofilii. 2 pierwsze ciąże książkowe. Później długie prawie 4letnie starania. W 2021 roku w lutym biochem. Lekarz olał temat bo przecież zawsze się zdarzyć może. Później ciąża w listopadzie zakończona poronieniem chybionym w styczniu… rowniez nie miałam się tym stresować. W czerwcu zatem kolejna ciąża, tym razem zmiana lekarza, zabezpieczona heparyna, badania w kierunku trombofilii. Niby wyszło ok, ale poziom białka był za wysoki więc hematolog zalecił heparynę do końca ciąży i ponowne badania po ciąży. Jestem marcową mamusią niestety badania po ciąży potwierdzają tendencję do krzepliwości. Powtarzam właśnie w tym miesiącu badania i zobaczymy co zaleci hematolog… także jak najbardziej badaj się u mnie lekarze doszli do wniosku że skoro byłam w 2 bezproblemowych ciążach to nie ma możliwości żeby były problemy - a jednak
reklama
matkaniewariatka
diagnostyka w kierunku trombofilii może być pomocna.
tulę, masz pełne prawo czuć się fatalnie i przeżyć to na swój sposób :*
oczywiście jest mnóstwo pozytywnych historii po ciążach biochemicznych, sama mam na koncie ciąże biochemiczne i pozamaciczną, a obecnie roczną córeczkę. powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki. wiele z nas było w tym miejscu co Ty teraz i na tym forum znajdziesz zrozumienie.
tulę, masz pełne prawo czuć się fatalnie i przeżyć to na swój sposób :*
oczywiście jest mnóstwo pozytywnych historii po ciążach biochemicznych, sama mam na koncie ciąże biochemiczne i pozamaciczną, a obecnie roczną córeczkę. powodzenia i trzymam za Ciebie kciuki. wiele z nas było w tym miejscu co Ty teraz i na tym forum znajdziesz zrozumienie.