reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża bez objawów

Mamamamam

Zaciekawiona BB
Cześć kochane. Stało się, udało mi się zajść w ciąże po poronieniu które było 4mies temu. I zamiar radości kupa obaw i ciągły stres. Pierwsza wizytę mam dopiero za kilka dni, bardzo się denerwuje ponieważ nie mam żadnych typowo ciążowych objawów. ( test pozytywny, tc około 6) Nawet piersi są w normie, a podczas ostatnich ciąż już w pierwszych dniach okropnie bolały. Czy to możliwe ze czuje się tak jak zwykle ponieważ mam za mało hormonów? Gdzieś słyszałam taka teorię. Czy któraś z Was przechodziła ciąże tak zupełnie bezobjawowo?

reklama
Cześć kochane. Stało się, udało mi się zajść w ciąże po poronieniu które było 4mies temu. I zamiar radości kupa obaw i ciągły stres. Pierwsza wizytę mam dopiero za kilka dni, bardzo się denerwuje ponieważ nie mam żadnych typowo ciążowych objawów. ( test pozytywny, tc około 6) Nawet piersi są w normie, a podczas ostatnich ciąż już w pierwszych dniach okropnie bolały. Czy to możliwe ze czuje się tak jak zwykle ponieważ mam za mało hormonów? Gdzieś słyszałam taka teorię. Czy któraś z Was przechodziła ciąże tak zupełnie bezobjawowo?
Ja tak miałam w 1 ciąży nic zero objawów gdzieś ok 8 tyg zaczęła mi smakować pomidorowa i dziwnie mi pachnieć zaczęło a tak piersi zero wrażliwości siku normalnie wiesz każda ciąża jest inna nie stresuje się bo to źle wpływa na początki ciazy

Nie martw sie, pewnie objawy pojawią sie w pozniejszych tygodniach. Malo tego moga sie pojawiac i znikac. Ja tak mialam ze nie czulam nic i jak nagle mnie dopadly objawy to bylo cos strasznego, ciagle mdlosci itp. Czasami ustepowaly na kilka dni i wtedy to dopiero byl stres. Ale oczywiscie wszystko bylo w porzadku i teraz wlasnie tule moje dziecko :)

Takze nie martw sie bo jeszcze bedziesz za tym tesknila gdy dopadna Cie niemile objawy :)

Nie martw sie, pewnie objawy pojawią sie w pozniejszych tygodniach. Malo tego moga sie pojawiac i znikac. Ja tak mialam ze nie czulam nic i jak nagle mnie dopadly objawy to bylo cos strasznego, ciagle mdlosci itp. Czasami ustepowaly na kilka dni i wtedy to dopiero byl stres. Ale oczywiscie wszystko bylo w porzadku i teraz wlasnie tule moje dziecko :)

Takze nie martw sie bo jeszcze bedziesz za tym tesknila gdy dopadna Cie niemile objawy :)

Ale tylko sie cieszyc:-)
Jeszcze zdaza przyjść u mnie dopiero po polowie ciąży przyszły jakies tam do połowy nie czułam sie jakbym w niej byla:-)
Co do piersi ani razu za cala ciaze mnie nie zabolaly.:)
Wiem,że sie martwisz ale nie zakladaj czarnych scenariuszy kazda ciaza jest inna :*

Ja miałam niewiele objawów i bardzo przyjemną ciążę do samego końca. Mogłabym w niej chodzić kolejne 9 msc ;)
Czytałam w książce, że poziom objawów ma się nijak do zdrowia dziecka. Można mieć wszystkie objawy i poronić, jak również zero i mieć zdrowe dziecko. Także nie wyszukuj na siłę problemów, ciesz się, że się dobrze czujesz, to i dzieciaczek będzie szczęśliwy, bo mama mniej zestresowana :)

4BoJp1.png

Ja miałam niewiele objawów i bardzo przyjemną ciążę do samego końca. Mogłabym w niej chodzić kolejne 9 msc ;)
Czytałam w książce, że poziom objawów ma się nijak do zdrowia dziecka. Można mieć wszystkie objawy i poronić, jak również zero i mieć zdrowe dziecko. Także nie wyszukuj na siłę problemów, ciesz się, że się dobrze czujesz, to i dzieciaczek będzie szczęśliwy, bo mama mniej zestresowana :)

4BoJp1.png
Dokładnie:)

Ja teraz w 2 ciąży też nie mialam bolu piersi tak jak w 1 i tłumaczyłam sobie to tym że już wcześniej rozciagnely się te kanaliki mlekowe nie wiem czy to prawda objawy pojawiły mi się też dużo później i oprócz mdłości wieczornych??!! Żadna nie były takie typowe dla ciąży totalnie odmiennie niż w 1

Ja teraz w 2 ciąży też nie mialam bolu piersi tak jak w 1 i tłumaczyłam sobie to tym że już wcześniej rozciagnely się te kanaliki mlekowe nie wiem czy to prawda objawy pojawiły mi się też dużo później i oprócz mdłości wieczornych??!! Żadna nie były takie typowe dla ciąży totalnie odmiennie niż w 1
Ja 1 ciaza a piersi nie bolaly hehe

reklama
Ja :) . Wszystkie trzy :D . Oprocz przemoznej sennosci w koncowce i apetytu na wybrane rzeczy (w I ciazy byla to natka pietruszki i cytryny , w II wszystko, co mietowe , w III ....kostki lodu :D ) - tez jakos od II polowy ciazy, to nie mialam zadnych "objawow", poza rosnacym brzuchem :D . Cala trojka okazy zdrowia, po 10 pkt w skali Apgar :) . Wiec jesli martwisz sie, ze z ciaza , dzieckiem, cos "nie tak", bo nie masz mdlosci itp., to chce Cie uspokoic, ze i tak bywa :) .
Tylko sie cieszyc :)

Do góry