reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża a spirala

Miasto
Kiruna, Szwecja
Cześć! Czy ktoś miał takie doświadczenie aby zajść w ciąże przy spirali? Jestem mamą dwójki dzieci. Od 5 lat stosuje spiralę i jak dotąd nigdy mnie nie zawiodła. Spirala była wymieniona ostatnio około 1,5 miesiąca temu. Jakieś 10 dni temu dostałam okres, zgodnie z planem, trochę skąpy ale nic nadzwyczajnego wiec nawet nie zwróciłam na to uwagi. Ale od 3 dni mam powiększone piersi i ten specyficzny ból piersi, który odczuwałam tylko w ciąży albo podczas karmienia piersią. Oprócz tego bóle pleców i bóle w podbrzuszu. Teraz tak... szansa na ciąże przy spirali jest baaaardzo mała. Tym bardziej ze miałam okres. Może to być owulacja, ale jeśli tak to takiej jeszcze nie miałam a mam 36 lat... co sądzicie, testować?

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć! Jestem mamą dwójki dzieci. Od 5 lat stosuje spiralę i jak dotąd nigdy mnie nie zawiodła. Spirala była wymieniona ostatnio około 1,5 miesiąca temu. Jakieś 10 dni temu dostałam okres, zgodnie z planem, trochę skąpy ale nic nadzwyczajnego wiec nawet nie zwróciłam na to uwagi. Ale od 3 dni mam powiększone piersi i ten specyficzny ból piersi, który odczuwałam tylko w ciąży albo podczas karmienia piersią. Oprócz tego bóle pleców i bóle w podbrzuszu. Teraz tak... szansa na ciąże przy spirali jest baaaardzo mała. Tym bardziej ze miałam okres. Może to być owulacja, ale jeśli tak to takiej jeszcze nie miałam a mam 36 lat... co sądzicie, testować?
Wydaje mi się że lepiej niż pytać na forum, lepiej kupić za kilka zł test. To groszowe sprawy, a wyjaśni wiele. Nikt przecież na forum nie jest w stanie odpowiedzieć czy jest ciaza, czy nie.

Mojej koleżance ost to właśnie przy wkładaniu 1 spirali to wypadła a miała dni płodne ....
była pewna ze jest bezpieczna a wtedy nie była bo jest coś takiego jak obrona ciała przed ciałem obcym którego wyrzuca

Hej. Ja też właśnie się zastanawiam czy jestem w ciąży... Mam wkładkę ponad 4 lata, na ostatniej wizycie u gina w lutym myślałam że już będzie zmiana ale powiedział że rok mogę jeszcze ponosić bo wkładka wciąż na swoim miejscu.. ostatni stosunek miałam jakiejś niecale 3 tygodnie temu. Miałam ostatnio straszne bóle podbrzusza brzucha ale często miałam takie przy owu. Wczoraj pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się że wymiotowałam zaraz po jedzeniu 😳 dziś też trochę mnie mdliło do południa. Dodam że jestem mamą dwójki dzieci 11 i 9 lat... W żadnej ciąży nie wymiotowałam. Okres powinnam mieć za jakiejś 6 dni.. czy to możliwe że już są oznaki ciąży ?! Na okres nie mam póki co żadnych objawów nigdzie zreguly tydzień przed bolał mnie brzuch.
Naczytałam się już w necie i jest sporo przypadków ciąży ze spirali.. spirala miedziana. Już kupiłam testy i jutro rano zrobię pierwszy bo do okresu chyba nie wytrzymam...

Cześć! Czy ktoś miał takie doświadczenie aby zajść w ciąże przy spirali? Jestem mamą dwójki dzieci. Od 5 lat stosuje spiralę i jak dotąd nigdy mnie nie zawiodła. Spirala była wymieniona ostatnio około 1,5 miesiąca temu. Jakieś 10 dni temu dostałam okres, zgodnie z planem, trochę skąpy ale nic nadzwyczajnego wiec nawet nie zwróciłam na to uwagi. Ale od 3 dni mam powiększone piersi i ten specyficzny ból piersi, który odczuwałam tylko w ciąży albo podczas karmienia piersią. Oprócz tego bóle pleców i bóle w podbrzuszu. Teraz tak... szansa na ciąże przy spirali jest baaaardzo mała. Tym bardziej ze miałam okres. Może to być owulacja, ale jeśli tak to takiej jeszcze nie miałam a mam 36 lat... co sądzicie, testować?
Jak u Ciebie się skończyło ?.?

reklama
Hej. Ja też właśnie się zastanawiam czy jestem w ciąży... Mam wkładkę ponad 4 lata, na ostatniej wizycie u gina w lutym myślałam że już będzie zmiana ale powiedział że rok mogę jeszcze ponosić bo wkładka wciąż na swoim miejscu.. ostatni stosunek miałam jakiejś niecale 3 tygodnie temu. Miałam ostatnio straszne bóle podbrzusza brzucha ale często miałam takie przy owu. Wczoraj pierwszy raz w życiu zdarzyło mi się że wymiotowałam zaraz po jedzeniu 😳 dziś też trochę mnie mdliło do południa. Dodam że jestem mamą dwójki dzieci 11 i 9 lat... W żadnej ciąży nie wymiotowałam. Okres powinnam mieć za jakiejś 6 dni.. czy to możliwe że już są oznaki ciąży ?! Na okres nie mam póki co żadnych objawów nigdzie zreguly tydzień przed bolał mnie brzuch.
Naczytałam się już w necie i jest sporo przypadków ciąży ze spirali.. spirala miedziana. Już kupiłam testy i jutro rano zrobię pierwszy bo do okresu chyba nie wytrzymam...
Daj znać jak test wyszedł

Do góry