- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
s.michalina
Fanka BB :)
Ja dzisiaj poszłam szefowi powiedzieć ale w ostatniej chwili spanikowałam i zostawiłam mu tylko dokumenty. Jutro już muszę powiedzieć.
Dziewczyny o jakim wy zwolnieniu mówicie? Nie wiem od kiedy to weszło ale teraz kobiety w ciąży nie można zwolnić już od pierwszego dnia ciąży. Ba, nawet pracodawca musi taką kobietę przywrócić do pracy jeśli dostała wypowiedzenie a była już w ciąży i nie wiedziała oczywiście mowa tu o umowie o pracę, na zleceniu jest inaczej
Ja powiedziałam od razu jak się dowiedziałam (5tydz) i po tygodniu już poszłam na zwolnienie. Pracuje w sklepie po 12h, gdzie nie ma opcji posiedzieć i trzeba dźwigać, a że zbliżał się grudzień, najgorętszy okres, zero chwili spokoju to nie miałam skrupułów. Chciałam wrócić w styczniu, lutym, ale kierowniczka mnie potraktowała w bardzo bezczelny sposób więc uznałam, że nie wracam. Po co mi dodatkowy stres. Jestem nerwusem, więc pewnie nerwowa atmosfera by mi i dziecku nie sprzyjała ;-)
Ja powiedziałam od razu jak się dowiedziałam (5tydz) i po tygodniu już poszłam na zwolnienie. Pracuje w sklepie po 12h, gdzie nie ma opcji posiedzieć i trzeba dźwigać, a że zbliżał się grudzień, najgorętszy okres, zero chwili spokoju to nie miałam skrupułów. Chciałam wrócić w styczniu, lutym, ale kierowniczka mnie potraktowała w bardzo bezczelny sposób więc uznałam, że nie wracam. Po co mi dodatkowy stres. Jestem nerwusem, więc pewnie nerwowa atmosfera by mi i dziecku nie sprzyjała ;-)
malgorzatkar
Asiulka jest tak jak mówisz, ale przy umowie na czas nieokreślony, przy określonym nadal jest 3 miesiące bez ochrony
Ciąża i 3 miesiące – kiedy nie będzie przedłużenia umowy? - weblog.infopraca.pl | weblog.infopraca.pl
Tak ale tylko wtedy kiedy umowa na czas określony kończy się przed 3 miesiącem ciąży, w innym przypadku też jest chroniona.
http://kodeks-pracy.org/VIII-uprawn...wnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem
Tak ale tylko wtedy kiedy umowa na czas określony kończy się przed 3 miesiącem ciąży, w innym przypadku też jest chroniona.
http://kodeks-pracy.org/VIII-uprawn...wnienia-pracownikow-zwiazane-z-rodzicielstwem
Ostatnia edycja:
elifit
Moderatorka
Czy któraś jeszcze pracuje? Ja zamierzam iść na l4 od maja. W kwietniu idę na długi urlop bo zapisałam się na wczasy pod grusza.
Gosia i Bartek
Ka.wo TY hardcorze
reklama
Gosia i Bartek
Hehehe. Bedziesz wila gniazdo
- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.