reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża 5 dni przed okresem (planowanym)

Neksia

Początkująca w BB
Witam dziewczyny, pisze w imieniu swojej przyjaciółki której ja nie potrafię przetłumaczyć.
Sytuacja wygląda tak. Moja przyjaciółka pozwoliła swojemu partnerowi przez chwilę przytulać się bez zabezpieczenia. Jedt aktualnie przed okresem i boi się że mimo tej chwili jest w ciąży. Niestety ja nie potrafię jej przetłumaczyć niczego 🤦🏻‍♀️ może któraś z was mi pomoże bo dostaje jakiejś paranoi

reklama
ogólnie można zajść w ciążę 5 dni przed planowanym okresem. Wystarczy, że owulacja się przesunie i tyle.
Zawsze jak jest seks bez zabezpieczenia to jest szansa na ciążę.

Ale jakiej pomocy oczekujesz? Aktualnie przyjaciółka ma możliwość jedynie czekać na okres. Chyba, że ma jeszcze szansę na przyjęcie antykoncepcji awaryjnej.
Szanse na ciążę są, choć jeśli ma regularne miesiączki, raczej niewielkie. Życie lubi jedna płatać różne figle 😉

reklama
Do góry