reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciągle się odparza:(

U nas z odparzeniami była tragedia. Po zastosowaniu wszystkich możliwych maści, kremów i innych specyfików, które nic nie pomogły, użyłam mąki ziemniaczanej...:) od pierwszego użycia w ciągu 2-3 dni odparzenie znikło. Używałam tej mąki ponad pół roku i nigdy nie było problemu z odparzeniami. Mąkę rozprowadzałam po pupce i w fałdkach.

reklama
Przede wszystkim zrezygnuj z chusteczek i myj pod kranem najlepiej szarym mydłem , potem dobrze osusz , wietrz i smaruj , albo maka ziemniaczna ona działa naprawde ok...
Jesli juz musisz chusteczki uzywac to pamietaj aby po nich tez dobrze osuszyć dupkę i okolice:)

My mielismy ten problem niedawno u jednej corci, wszystkie mazidla mydla pudry o kant d...py rozbic

Pomoglo: Po zdjeciu pieluszki umyc mydelkiem naturalnym lub szarym lub bialym jeleniem, powietrzyc a przed zalozeniem pieluchy posmarowac tormentiolem. Na noc nie zakladac body zeby pieluszka nie przylegala za bardzo do dupci, na drugi dzien dupcia byla o wieeeeele w lepszym stanie. Jesli dzidzius sie drapie, chociaz taki maly to raczej nie ale jesli tak to mozna posmarowac clotrimazolem lub mascia z antybiotykem np neomycyna ale to musi byc specjalna masc i na rp

Dzięki dziewczyny:*
Pójdę za waszymi wskazówkami:)
Mam w domu tormentiol, ale słyszałam, że jest on szkodliwy przez kwas borny czy jakoś tak, więc nie jestem pewna:( Kupię jeszcze jutro linomag i spróbuję zmiany pampersów. Nawet nie wpadłam na to, że to może być przez pogodę... Są przecież takie upały a taka mała pupcia się gotuje w tym zakichanym pampersie:( Zaczynamy wietrzenie dupci^^
Jutro i tak idę do lekarza, w związku z nóżkami (temat zakładałam wczoraj) więc przy okazji spytam się o skierowanie na jakieś badania moczy i kału, może moja mała coś załapała:O Ehhh .... Oby to było tylko przejściowe:(

Ja już wcześniej polecałam mąkę ziemniaczaną, ale zapomniałam dodać, że zupełnie zrezygnowałam z chusteczek nawilżanych, pupkę przemywam czystą wodą. I na to ta mąka... pozdrawiam

My wreszcie zwalczyliśmy odparzenia. Było dużo wietrzenia, maści - Bactroban (na receptę) i Clotrimazolum. Może i mają jakieś składniki szkodliwe, ale wydaje mi się że takie paprzące się rany są gorsze. Chusteczek używamy cały czas - Huggies. Najlepszy sposób na odparzenia to chyba nocnik :) ale jeszcze długo nas pieluchy czekają...

U nas temat odparzeń to temat rzeka, wypróbowałam wszystko co na rynku polskim dostępne, odwiedzałam lekarzy, maści na receptę, robione... A to wszystko miało miejsce jak zęby wychodziły...
I w końcu dowiedziałam się o mące ziemniaczanej i teraz tylko to używam w razie potrzeby:-)
I polecam wszystkim !! :-)

reklama
Witam,
Mi dzieciaczek odparzył się zaledwie trzy razy, raz jak bvł malusieńki, przegapiłam kupke, (poleżał z nią troszeczkę), drugi raz teściowa nie wyczuła kupsztala i też nie przewinęła a trzeci raz- zmiana pieluszek z "pampers" na "babydream" odparzenie wystąpiło automatycznie i oczywiście automatycznie wróciliśmy do ukochanych "pampers active baby". Premium Care używaliśmy przez dwa pierwsze miesiące, były OK ale przepuszczały nam boczkiem siuśki, z początku twierdziłam że maluszek sie pocił :-D (do dziś sie z tego smieję) Odparzenie leczyłam linomagiem zielonym, u nas sparawdził sie na medal!! Ważne jest też aby przy odparzonej dupci nie używać chusteczek nawilżających. Ja dostałam taką wskazówkę od pediatry, myłam młodemu tyłek ciepłą wodą i smarowałam linomagiem zielonym (maść)

Do góry