Mój synek ma obecnie skończone 6 tygodni zaczyna 7. Był karmiony w sposób mieszany do 5 i pół tygodnia. Problem z jego jedzeniem był od początku w pierwszy tydzień jadł zbyt mało ale potem wszystko się zmieniło. Na początku podawałam Bebiko i jadl okolo 60 ml Bebiko i mojego też 60. Roznie to bywało ale zaczął być ciągle głodny i potrafił zjeść 180 ml i więcej po czym wymiotował. Nie pomaga oszukiwanie smoczkiem czy woda bo krzyczy i robi się fioletowy z płaczu dopóki nie dostanie jedzenia.. w dwa tygodnie przytył 800 gram.... Zmieniłam mleko na Bebilon też nie pomogło teraz podaje Bebilon ha i wydaje mi się że jest ciut lepiej dodam że mały mial krostki na buzi i ma zapchany nos stąd brałam pod uwagę alergie pokarmowa ale doktor powiedział żeby się tym nie przejmować... Czy alergia może objawiać się takim apetytem?
reklama
Rozwiązanie
Ja podaję BEBIKO mały widać ,że mu podeszło ,zasmakowało ,brzuszek nie boli ,Jest najedzony no i nie powoduje żadnego uczulenia to ważne.Polecam
pisces
Fanka BB :)
Spróbuj karmic z harmonogramem. Średnio co 3h, ale jak widzisz, że dziecko rząda po 2.5h to oczywiście też karm. Najlepiej spróbuj wprowadzić godziny dostosowując się do jego rytmu. Zapisujesz godziny karmienia i ilość mleka jaką podajesz? Ile zjada dobowo? Jeśli nie to polecam zeszyt, nie aplikacje, wtedy jest przejrzyście i lekarzowi łatwiej też pokazać. Nie słyszałam żeby alergia powiązana była z apetytem, raczej z jego brakiem.
Staram się właśnie zachowywać przynajmniej 2,5 godziny między posiłkami i oczywiście zapisuje ilość mleka które zjada odkąd podaje Bebilon ha to najczęściej zjada 120 ml na jedno karmienie lecz na dobę wychodzi około 850-870. Natomiast dziś znowu po dwóch dniach w miarę regularnego jedzenia chciał jeść co 2 godziny i mniej plus raz zjadł aż 140 ml a chyba jak na jego wiek to zbyt dużo
pisces
6x 120 czyli 720 powinien zjadać wg. producenta? Może ma większe potrzeby? A w siatce centylowej się mieści? Moja córka jak miała 3-5 tygodni to pod 700 podchodziła, a później przez 2 miesiące jadła po 450, jak było 550 to byliśmy szczęśliwym rodzicami. Było NIE i już nie wciśniesz więcej. Pediatra powiedziała, że jest ok, widocznie tak dużo nie potrzebuje bo duża się urodziła. A zmianę mleka na HA konsultowałaś?
Synek ważył 3020 przy porodzie więc raczej niezbyt dużo teraz wazy jakieś 4300 i jest w normie ale lekarza zmartwiło to że przybrał na wadze tak dużo w krótkim czasie. Mleko ha poleciła mi inna pani doktor ze względu na kilka przypadków alergii w rodzinie
mamaelaela
Za dużo przybrał ? Mój spadkową miał 2700 a na 6 tyg ważył niemal 2 kg więcej. Na piersi więc na pewno nie za dużo i nie przekarmiany. Później coraz wolniej przybierał już. Niech je jak ma taki apetyt
reklama
Podziel się: