reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

reklama
kasiadz to zależy jakie duże dziecko ci się urodzi. Niby się liczy że 56 to rozmiar noworodkowy, ale rodzą się i dzieci 62, a na moją i 52 było za duże. Ciężko powiedzieć mi też, bo ja już zapomniałam jak się liczy rozmiary w Pl bo tu są na miesiące.

widze juz pierwsze zkupy poczete :)

ja poszalalam z zakupami ...a mialam tego nie robic hehe , w kazdym razie mam juz tyle ubranek , ze kilkoro dzieci bym obdarowala i czas naprawde przystopowac
teraz zajme sie reszta typu butelki i inne pierdulki :)
lozeczko juz wybrane z materacykiem i komoda :) wszystko Ikea , bo tutaj drogo jest , a z Pl nie oplaca sie tez ciagnac
jak sie ogarne porobie foty tego co mam :)

najwiekszy dylemat mam nad lezaczkiem bujaczkiem , hustawka .... Rudson ty wklejalas cos takiego z FP jak maly lezy :) wlasnie nad tym dumam i nie wiem czy jest sens tyle kasy na to wydac czy raczej kupiuc cos prostszego ?? prosze o rade :)

Atram tez mysle nad tym zestawem :) wcale niedrogo jak sie mieszka zagranica gdzie sam ochraniacz na lozeczko kosztuje kolo 30 e :/
ale to jesczze zobacze czy mi potrzebne bedzie to wszystko , bo np rozki juz mam dwa i styknie :)

A ty masz juz to lozeczko z ikei w domu? Bo chyba z serii Leksvik mialas kupowac, ja sie zastanawiam czy to lozeczko ma wyjmowane szczebelki bo tez mi sie podoba.

kobitki polecam ręczniczki z IKEA - mój synuś do dnia dzisiejszego ich używa. Przynajmniej jak jedne z niewielu są dość duze że swobodnie dzieciaka się owinie a nie kombinuje i ładnie wchłaniają...a cena też niezła

FABLER Ręcznik dziecięcy z kapturem - IKEA

a w USA z oszcedności ( bo i tak wiedzieliśmy ze tego nie zaberzemy ) miałam taki przewijak z IKEA
GULLUNGE Podkładka do pielęgnacji - IKEA

i też byłam zadowolona tylko do niegomiałam szafeczkę bo jego już na łóżeczku się nie położy
polecam rowniez reczniczek mam identgyczny dla Julki i jest super!!

Rudson ja jednak nie... w rodzinie jak były dzieci nie było takich przewijaków i mamy super sobie radziły i bez nich, więc i ja tez dam radę... a 40zł drogą nie chodzi... a wolę te pieniądze na coś innego wydać... takie moje skromne zdanie :)
ale za to jak je krzyże bolały. Dla mnie taki przewijak to przede wszystkim wygoda bo schylać się nie trzeba a po porodzie plecy potrafią boleć. Poza tym w nocy łatwiej się przewija wszystko jest na miejscu. Zawsze można dokupić jak zajdzie taka potrzeba.

Kasia to jest długie i trochę się po ziemi ciągnie. Ja to poutykałam pod materac i mi nie przeszkadza a montuje się to zazwyczaj pod sufitem. Ja mam to na takim karniszu, żeby było łatwiej sięgnąć i ściągnąć "Metalowe karnisze" - Sklep internetowy Kdc.pl. Tania i szybka wysyłka: Warszawa, Opole, Poznań, Lublin...

O to sie chyba zaopatrze w taki reczniczek, bo uwazam ze to fajny wynalazek:)
A tak nie odbiegajac od ikei, to orientujecie sie moze dziewczyny czy materace do lozeczek sa tam warte polecenia? Bo dla mnie to czarna magia i takie rzeczy to kupuje glownie na dotyk (czyli wymacam, wyglaskam, sprawdze recznie twardosc i gitara).... Zaczynam podejrzewac ze jakas wyrodna matka jestem, ale gdyby nie forum to by mi na mysl nie przyszlo zeby sie dopytywac co jest w srodku materaca;-)

Wydaje mi się, że te materace są stosunkowo drogie. Lateksowy jest za 299zł a można kupić je o 100 żł taniej. Tylko nie wiem jak to się przekłada na Twoje sklepy.

reklama
Do góry