reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

super zakupy
ja jak pisałam wcześniej chcę zacząć od droższych zakupów, tym bardziej że premie mam dostać więc będzie dodatkowa kasa:)

i tak się zastanawiam nad rodzajem materacyka do łóżeczka. Zastanawiam się nad lateksowym lub termoelastycznym (w ostateczności jeśli kasy będzie za mało będzie poliuretanowy). O gryczanym słyszałam kiepskie opinie więc raczej odpada.
a jakie materacyki wy chcecie kupić?

reklama
to dobre :-D a 4 lata temu wszędzie pisali że wyłącznie gryczany bo najlepszy :tak: właśnie dlatego że twardy.
Ja już nie słucham tych "specjalistów".

Chyba oficjalnie rozpoczynam zakupomanię :-D

znalazłam na allegro butelki i od razu u tego samego sprzedawcy:
smoczki, przewijak na łóżeczko, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe, podpaski poporodowe ...szukam dalej zawsze to jedna wysyłka :-p
Pamiętaj, żeby te gatki poporodowe nie były z fliseliny bo w tym pipka się poci a to jest niezdrowe w razie nacięcia.

super zakupy
ja jak pisałam wcześniej chcę zacząć od droższych zakupów, tym bardziej że premie mam dostać więc będzie dodatkowa kasa:)

i tak się zastanawiam nad rodzajem materacyka do łóżeczka. Zastanawiam się nad lateksowym lub termoelastycznym (w ostateczności jeśli kasy będzie za mało będzie poliuretanowy). O gryczanym słyszałam kiepskie opinie więc raczej odpada.
a jakie materacyki wy chcecie kupić?
Ja mam ten lateksowy, kupiony po konsultacji z ortopedą. Odradzano mi ten gryczany ze względu na uczulenia i na jego twardość. Lateksowy jest pół twardy i dopasowuje się do kształtu dziecka, jest elastyczny ale to nie znaczy, że dzidzia się w nim zapada. Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie spania na takim gryczanym, jest strasznie niewygodny, twardy i jak osobiście nie chciałabym na takim spać. Lateksowy ok 200 zł kosztuje. Ja mam taki Materace 60x120 - MATERAC LATEKSOWY 120/60 Hevea Baby Drive - Hevea

reklama
Do góry