reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chwalmy się ile wlezie...co nowego zakupiłam? :D:D

super zakupy
ja jak pisałam wcześniej chcę zacząć od droższych zakupów, tym bardziej że premie mam dostać więc będzie dodatkowa kasa:)

i tak się zastanawiam nad rodzajem materacyka do łóżeczka. Zastanawiam się nad lateksowym lub termoelastycznym (w ostateczności jeśli kasy będzie za mało będzie poliuretanowy). O gryczanym słyszałam kiepskie opinie więc raczej odpada.
a jakie materacyki wy chcecie kupić?

reklama
to dobre :-D a 4 lata temu wszędzie pisali że wyłącznie gryczany bo najlepszy :tak: właśnie dlatego że twardy.
Ja już nie słucham tych "specjalistów".

Chyba oficjalnie rozpoczynam zakupomanię :-D

znalazłam na allegro butelki i od razu u tego samego sprzedawcy:
smoczki, przewijak na łóżeczko, wkładki laktacyjne, majtki poporodowe, podpaski poporodowe ...szukam dalej zawsze to jedna wysyłka :-p
Pamiętaj, żeby te gatki poporodowe nie były z fliseliny bo w tym pipka się poci a to jest niezdrowe w razie nacięcia.

super zakupy
ja jak pisałam wcześniej chcę zacząć od droższych zakupów, tym bardziej że premie mam dostać więc będzie dodatkowa kasa:)

i tak się zastanawiam nad rodzajem materacyka do łóżeczka. Zastanawiam się nad lateksowym lub termoelastycznym (w ostateczności jeśli kasy będzie za mało będzie poliuretanowy). O gryczanym słyszałam kiepskie opinie więc raczej odpada.
a jakie materacyki wy chcecie kupić?
Ja mam ten lateksowy, kupiony po konsultacji z ortopedą. Odradzano mi ten gryczany ze względu na uczulenia i na jego twardość. Lateksowy jest pół twardy i dopasowuje się do kształtu dziecka, jest elastyczny ale to nie znaczy, że dzidzia się w nim zapada. Szczerze powiem, że nie wyobrażam sobie spania na takim gryczanym, jest strasznie niewygodny, twardy i jak osobiście nie chciałabym na takim spać. Lateksowy ok 200 zł kosztuje. Ja mam taki Materace 60x120 - MATERAC LATEKSOWY 120/60 Hevea Baby Drive - Hevea

reklama
Do góry