reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

reklama
Dziękuję dziewczyny, na Was zawsze można liczyć:):beer:

Lilla nawiązując do Twojego postu na ogólnym.
Jak Ci dziecko wychodzi krzywo to spróbuj z odwróconą krawędzią. Pomaga, chociaż jak dla mnie jest mniej wygodnie. Przed włożeniem dziecka zostaw mało luzu, żeby tylko dziecko wcisnąć i żeby dociągać jak najmniej, bo przez to też robi się krzywo. No i dociągaj pasmo po paśmie, od jednej strony do drugiej, dzięki temu też się bałagan nie robi na kółkach. Jakby coś to jestem ;)

Na przeciw aurze za oknem my się dzisiaj trochę nosiliśmy w domu w naszym ukochanym Wersalu. Normalnie święto, bo dzieć ostatnio woli spędzać czas na dzikich hercach na podłodze niż tulać się do matki.
Z racji nowych umiejętności, na próbę wrzuciłam dzisiaj Młodego na biodro i... oo mamusiu, już rozumiem, że chusta kółkowa jest do tego stworzona. Wygodnie i ciężar się lepiej rozkłada, niż brzuszek do brzuszka. Młody też zadowolony, bo widoczność dużo lepsza:thumbup:
I w tym miejscu pytanie mam. Wiązać na biodrze można jak dziecko siedzi samodzielnie. Hmm, tzn? Moje dziecko siedzi samodzielnie, bez przechylania się do przodu i bez przywracania. Próby siadania coraz częściej kończą się powodzeniem, wiadomo nie zawsze, ale z dnia na dzień Simon siada coraz częściej.
Czyli co, zielone światło? Czy jeszcze zaczekać? Ale na co?
Myślę, że jest już siedzącym Bobasem :thumbup:

dzien dobry!
Tusiu a skad wiesz ze w kolkowej na biodrze tylko siedzace dziecko?
bylam na szkoleniu z chustowania u naturalnej mamy i ona mowila ze na biodro mozna od razu w kolkowej tak samo jak w kieszonke, to tez zdziwilam sie jak przeczytalam, bo ja w swojej kolkowej mala nosze tylko na biodrze, a nie jest chyba az tak zaawansowana z siedzeniem.

Kasiuchna taka opinia panuje na grupie chustowej na Facebooku. Z tego co pamiętam, chodzi też o zbyt szeroki rozstaw nóżek na biodrze. Ale mogę się mylić, chociaż wśród doradców też czasem panują sprzeczne opinie.

Undomiel ja tam problemu nie widzę. W międzyczasie masz jeszcze Tłusty Czwartek, Walentynki, ostatki, a jak dobrze poszukać w kalendarzu to pewnie też i jakieś swoje urodziny. Także ten, jak mówią alkoholicy, okazja zawsze się znajdzie ;)

Jak mnie spotka nieoczekiwany przypływ gotówki to się mocno zastanowię :) Dziś byliśmy na zakupach we trójkę i mężu nosił małego w kieszonce, było słodko jak z obrazka :)

reklama
Zauważyłyście że chusty ostatnio jakby tańsze? Szczególnie na Olx. Tak myślę, że to przez zimę, mniejszy popyt, to i ceny spadły. Jednak większość decyduje się na noszenie w cieplejsze miesiące.
Ostatnio widziałam kółkową Natkę za 70zł :eek:
I to całkiem długo wisiała

Do góry