reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Chustowanie u Lipcówek :)

reklama
Dziękuję dziewczyny, na Was zawsze można liczyć:):beer:

Lilla nawiązując do Twojego postu na ogólnym.
Jak Ci dziecko wychodzi krzywo to spróbuj z odwróconą krawędzią. Pomaga, chociaż jak dla mnie jest mniej wygodnie. Przed włożeniem dziecka zostaw mało luzu, żeby tylko dziecko wcisnąć i żeby dociągać jak najmniej, bo przez to też robi się krzywo. No i dociągaj pasmo po paśmie, od jednej strony do drugiej, dzięki temu też się bałagan nie robi na kółkach. Jakby coś to jestem ;)

Na przeciw aurze za oknem my się dzisiaj trochę nosiliśmy w domu w naszym ukochanym Wersalu. Normalnie święto, bo dzieć ostatnio woli spędzać czas na dzikich hercach na podłodze niż tulać się do matki.
Z racji nowych umiejętności, na próbę wrzuciłam dzisiaj Młodego na biodro i... oo mamusiu, już rozumiem, że chusta kółkowa jest do tego stworzona. Wygodnie i ciężar się lepiej rozkłada, niż brzuszek do brzuszka. Młody też zadowolony, bo widoczność dużo lepsza:thumbup:
I w tym miejscu pytanie mam. Wiązać na biodrze można jak dziecko siedzi samodzielnie. Hmm, tzn? Moje dziecko siedzi samodzielnie, bez przechylania się do przodu i bez przywracania. Próby siadania coraz częściej kończą się powodzeniem, wiadomo nie zawsze, ale z dnia na dzień Simon siada coraz częściej.
Czyli co, zielone światło? Czy jeszcze zaczekać? Ale na co?
Myślę, że jest już siedzącym Bobasem :thumbup:

dzien dobry!
Tusiu a skad wiesz ze w kolkowej na biodrze tylko siedzace dziecko?
bylam na szkoleniu z chustowania u naturalnej mamy i ona mowila ze na biodro mozna od razu w kolkowej tak samo jak w kieszonke, to tez zdziwilam sie jak przeczytalam, bo ja w swojej kolkowej mala nosze tylko na biodrze, a nie jest chyba az tak zaawansowana z siedzeniem.

Kasiuchna taka opinia panuje na grupie chustowej na Facebooku. Z tego co pamiętam, chodzi też o zbyt szeroki rozstaw nóżek na biodrze. Ale mogę się mylić, chociaż wśród doradców też czasem panują sprzeczne opinie.

Undomiel ja tam problemu nie widzę. W międzyczasie masz jeszcze Tłusty Czwartek, Walentynki, ostatki, a jak dobrze poszukać w kalendarzu to pewnie też i jakieś swoje urodziny. Także ten, jak mówią alkoholicy, okazja zawsze się znajdzie ;)

Jak mnie spotka nieoczekiwany przypływ gotówki to się mocno zastanowię :) Dziś byliśmy na zakupach we trójkę i mężu nosił małego w kieszonce, było słodko jak z obrazka :)

reklama
Zauważyłyście że chusty ostatnio jakby tańsze? Szczególnie na Olx. Tak myślę, że to przez zimę, mniejszy popyt, to i ceny spadły. Jednak większość decyduje się na noszenie w cieplejsze miesiące.
Ostatnio widziałam kółkową Natkę za 70zł :eek:
I to całkiem długo wisiała

Do góry