reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chusta vs nosidło. Pomocy!

Nie ja się uczyłam z YouTube, 7lat temu z pierwsza córka ;)

Dla mnie proste. Polecam kieszonkę bądź krzyżowe wiązanie.bm dla mnie najszybciej się wiąże:)
Popatrz na Bondolino, to nosidło wiązane, jedno z tych, które ewentualnie można stosować przy mniejszych dzieciach.
Można znaleźć modele za 250-300zl.

reklama
Popatrz na Bondolino, to nosidło wiązane, jedno z tych, które ewentualnie można stosować przy mniejszych dzieciach.
Można znaleźć modele za 250-300zl.
Właśnie dłuuuuugo szukałam nosidła, ale jednak wzięłam i zamówiłam chustę. Tkaną, 4.6 - będziemy się uczyć. Mam dwa tygodnie do wakacji. Jak nie ogarnę to kupię nosidło. Na szczęście jestem uparta :))

Uczyłam się z YT, że starszym chyba nawet łatwiej.

Co do nosideł, ja mam MT, całe miękkie jak chusta (choć wiadomo nie podtrzyma tak jak chusta niesiedzącego), i tanio kupisz [emoji6][emoji106]

Czy w chuscie mozna nosic dziecko tylem do siebie? Jakie chusty polecacie?
Nie można i w niczym nie powinno się tak nosić dziecka. Chyba że na własnych rękach z odpowiednio podwinięta miednicą.
Można nosić za to w chuście czy nosidle brzuch do brzucha lub brzuch do pleców mamy.

Polecam chustę tkaną. Sploty tkania są różne. Np. najpopularniejszy skośno krzyżowy.

Do góry