reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chrzciny

My chcemy ochrzcić Adasia w sierpniu. Dokładnej daty nie mamy. Bedzie cos ok20 osób. Niestety musimy wynając jakis lokal-bo mamy tylko 33m2.

reklama
A my juz po uroczystości. Dzień przed poszliśmy do kościoła do spowiedzi i mała jak usłyszała dzwony to zaczęła płakać chyba głośniej niż one :) i bałam się, że na chrzcie też tak będzie, ale powiedziałam trudno, w końcu to tylko dziecko. Moja Ninka natomiast w dzień uroczystości mnie zaskoczyła, przed wejściem do kościoła "zażyczyła" sobie cycusia, to ją nakarmiłam na ławce przed kościołem, a ona usnęła jak aniołek i obudziła się dopiero w domu po wszystkim :) Generalnie chrzest i imprezka bardzo udana :) pozdrowienia :)

Dziewczyny, powiedzcie mi jak wyglądają formalności do chrztu? My się wybieramy do PL w grudniu i chcielibyśmy małą ochrzcić na święta, ale nie wiem czy zdążymy wszystko załatwić. Jak w ogóle się to załatwia :zawstydzona/y::baffled::baffled::baffled: i ile kiedy trzeba zacząć?

Dziewczyny, powiedzcie mi jak wyglądają formalności do chrztu? My się wybieramy do PL w grudniu i chcielibyśmy małą ochrzcić na święta, ale nie wiem czy zdążymy wszystko załatwić. Jak w ogóle się to załatwia :zawstydzona/y::baffled::baffled::baffled: i ile kiedy trzeba zacząć?
Nam ksiądz kazał tydzień wcześniej przyjść, przynieść akt urodzenia oraz zaświadczenia od chrzesnych z parafii, że nie ma przeciwskazań do tego żeby byli chrzesnymi i tyle.

P.S. A i 100 zł ;-)

My chrzcimy 19 września w uk chrzestnymi beda nasi przyjaciele Uroczystość bedzie skromna bo nikt z rodziny z pl nie przylatuje wiec zrobimy w domu pomyslimy o jakiejs sesji fotograficznej profesjonalnej zjemy obiadek ciasto i po imprezie a i u mnie tradycja taka ze alkoholu sie nie podaje wiec panowie opija malego w polowie sierpnia jak sie spotkamy :)

Nam ksiądz kazał tydzień wcześniej przyjść, przynieść akt urodzenia oraz zaświadczenia od chrzesnych z parafii, że nie ma przeciwskazań do tego żeby byli chrzesnymi i tyle.

P.S. A i 100 zł ;-)
Jej..... jakie zaświadczenie.....a jak chrzesna jest tu w IE, wierzaca ale nie praktykujaca to co??? do jakiej parafii nalezy??? tu czy w PL???

aaa i u mnie "co łaska" w tym roku wynosi 200zł

Kami musi się udać do swojej rodzimej parafii, w której była chrzczona i bierzmowana, bo zazwyczaj na tej podstawie wydaję się takie zaświadczenie o braku przeszkód do bycia chrzestnym/-ą.

OOO :szok: widzę, ze tylko ja tu jestem zwyrodnialcem który nie chrzci własnych dzieci :eek: Ja sama jestem osoba niewierząca, mąż niby mówi ze wierzy w boga ale nie praktykuje. Mam dwójkę dzieci i nie mam zamiaru ich chrzcić. Poczekam aż będą w stanie wyrazić swoja wole odnośnie wiary... :tak:

w niektórych parafiach wymagają zgody proboszcza z Twojej parafii, że chrzest może być w innej.
Poza tym termin zarezerwuj wcześniej, a w kancelarii tydzień wcześniej trzeba się zjawić, pokazać akt urodzenia, tą zgodę proboszcza itp.

reklama
Do góry