reklama
sim77
Zadomowiona(y)
Troche byloby dziwne gdyby rodzice chrzestni mieliby byc innego wyznania lub byc niepraktykujacy. Rola rodzicow chrzestnich o ile pamietam polega na pomocy w wychowaniu dziecka w duchu wiary katolickiej. Nie ma przeciez obowiazku chrzczenia dziecka jezeli i tak sie np nie chodzi do koscila i nie wierzy. Dzieko moze samo przyjac chrzest jak dorosnie i bedzie swiadome wyboru
chocolate
Zaangażowana w BB
Anineczka to wasze pierwsze irlandzkie chrzciny??jak było z Antkiem??
anineczka
królowa mrówek :P
Tak pierwszy.Anineczka to wasze pierwsze irlandzkie chrzciny??jak było z Antkiem??
Antek był chrzczony w Polsce na naszym ślubie kościelnym ;-)
chocolate
Zaangażowana w BB
jesli chodzi o chcrzciny to ile czasu potrezbowaliscie na załatwienie formalność??Bo Antoś urodził sie w Ie??
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Chrzciny załatwia się bardzo szybko. My Stasia chrzciliśmy kościele Sw Audeona na High Street<polska parafia>. Z dokumentów potrzebujesz Birth Certyficat. Mąz chyba tydzień przed byl u księdza. Chrzestni oczywiście musieli być wierzący i praktykujący, i musieli tez posiadac zaświadczenia od swojego proboszcza. I wszyscy musielismy byc u spowiedzi i komuni.
anineczka
Chodzi Ci chocolate o chrzciny w Polsce,co nie?jesli chodzi o chcrzciny to ile czasu potrezbowaliscie na załatwienie formalność??Bo Antoś urodził sie w Ie??
Wiesz my to załatwialiśmy "przy okazji" naszego ślubu kościelnego.
Mam wspaniałego proboszcza w mojej parafii w Polsce i to była kwestia doniesienia Antka aktu urodzenia i imion i nazwisk chrzestnych.A całą tą sprawą zajmował się mój tata.
Od donosił wszelkie papiery nawet na nasz ślub
My można powiedzieć przyjechaliśmy na gotowe
No oprocz spisania protokołów do ślubu,ale to zrobiliśmy 4 miesiące wcześniej jak byliśmy na świetach w Polsce.
Wszystko zależy od księży,czy pójdą na ręke.
My mieliśmy cichutki ślubik i chrzest.W kościele było tylko 10 osób.Najbliższa rodzinka ;-)
chocolate
Zaangażowana w BB
hej dziewczyny,
macie moze kontakt z polskim ksiedzem w galway??jest w ogólwe jakis polski ksiądz w galway??a moze wiecie w ktoreym kosciele załatwic chrzciny??
macie moze kontakt z polskim ksiedzem w galway??jest w ogólwe jakis polski ksiądz w galway??a moze wiecie w ktoreym kosciele załatwic chrzciny??
Dziewczyny ja z pytankiem o ubranko do chrztu dla chlopca w irlandii
Bylam dzisiaj poszukac w sklepach ale ceny takiego ubranka sa kosmicznemozecie mi poradzic w co mozna ubrac chlopca(3 miesiecznego)moze macie jakies zdjecia do wgladuprosze o szybko odpowiedz za dwa tygodnie chrzciny.
Bylam dzisiaj poszukac w sklepach ale ceny takiego ubranka sa kosmicznemozecie mi poradzic w co mozna ubrac chlopca(3 miesiecznego)moze macie jakies zdjecia do wgladuprosze o szybko odpowiedz za dwa tygodnie chrzciny.
reklama
anineczka
niunia ja chrzciłam Antka w garniturze beżowym i białej koszuli z Next-a za 25 euro.
W sumie to mam to nawet do dziś,ale na 6-9 miesięcy
Teraz we wrześniu też będe chrzciła drugiego syna ale on już będzie miał ponad 10 miesięcy i trzeba będzie coś kupić.
Jednak jak będą te gajerki w Next to kupie :-)
chocolate to co znalzałam w Google
Galway
Parafia St. Patick's, Forster Street
Msze Św.: Druga i czwarta niedziela miesiąca godz. 17.00, Każdy wtorek, godz. 19.30
Spowiedź: 2. i 4. niedziela miesiąca godz 16.00, Każdy wtorek, godz. 19.00
Kurs przedmałżeński. Spotkania w każdą środę o godz. 19.30 w Centrum Pastoralnym w Galway.
Kontakt: ks. Artur Klepacki, tel: 0872928209
Adoracja NajŚw. Sakramentu: Druga i czwarta niedziela miesiąca godz 16.00, Każdy wtorek, godz. 19.00
W sumie to mam to nawet do dziś,ale na 6-9 miesięcy
Teraz we wrześniu też będe chrzciła drugiego syna ale on już będzie miał ponad 10 miesięcy i trzeba będzie coś kupić.
Jednak jak będą te gajerki w Next to kupie :-)
chocolate to co znalzałam w Google
Galway
Parafia St. Patick's, Forster Street
Msze Św.: Druga i czwarta niedziela miesiąca godz. 17.00, Każdy wtorek, godz. 19.30
Spowiedź: 2. i 4. niedziela miesiąca godz 16.00, Każdy wtorek, godz. 19.00
Kurs przedmałżeński. Spotkania w każdą środę o godz. 19.30 w Centrum Pastoralnym w Galway.
Kontakt: ks. Artur Klepacki, tel: 0872928209
Adoracja NajŚw. Sakramentu: Druga i czwarta niedziela miesiąca godz 16.00, Każdy wtorek, godz. 19.00
Podziel się: