reklama
Ja to tylko farmakologia ;-) ale moge napisac co jest bezpieczne..
UROSEPT przy infekcji pecherza
*spam* syrop, spray do nosa i tabletki do ssania przy przeziembieniu
CORYZALIA homeopatyczne tabletki na katar
CALCIUM
EUPHORBIUM spray na katar zatokowy
To mnie pomagalo.
a na mdlosci - migdaly, mieta, Gaviscon
UROSEPT przy infekcji pecherza
*spam* syrop, spray do nosa i tabletki do ssania przy przeziembieniu
CORYZALIA homeopatyczne tabletki na katar
CALCIUM
EUPHORBIUM spray na katar zatokowy
To mnie pomagalo.
a na mdlosci - migdaly, mieta, Gaviscon
Alicjaaa85
Fanka BB :)
Hej dziewczyny,
akurat wraz z radosną nowiną o ciąży złapało mnie mega przeziębienie, z którego wychodzę drugi tydzień i końca nie widać. Dodatkowo moim problemem jest chroniczne zapalenie migdałów - a z tym dziadostwem nie jest łatwo walczyć bez leków. (mam skierowanie do szpitala na wycięcie, zabieg miał się odbyć kwiecień - czerwiec, ale zaszłam w ciążę i nici..).
na bolące gardło - okłady z gotowanych ziemniaków w mundurkach, rozgniecionych w ściereczce i przywiązanych do szyi szalikiem - metoda sprawdzona w mojej rodzinie od pokoleń,
herbatka lipowa w dużych ilościach, płukanie gardła szałwią oraz łyżeczką wody utlenionej rozcieńczonej w szklance letniej wody.
na katar - inhalacje solą morską - jeśli macie inhalator, jeśli nie to ręcznik na głowę i pochylamy się nad garnkiem gorącej wody (można dorzucić garść majeranku).
To przetestowałam na sobie - nie działa ekspresowo ( no może z wyjątkiem okładów z ziemniaków, bo one są rewelacyjne), ale zawsze to lepsze niż nic.
Pozdrawiam
akurat wraz z radosną nowiną o ciąży złapało mnie mega przeziębienie, z którego wychodzę drugi tydzień i końca nie widać. Dodatkowo moim problemem jest chroniczne zapalenie migdałów - a z tym dziadostwem nie jest łatwo walczyć bez leków. (mam skierowanie do szpitala na wycięcie, zabieg miał się odbyć kwiecień - czerwiec, ale zaszłam w ciążę i nici..).
na bolące gardło - okłady z gotowanych ziemniaków w mundurkach, rozgniecionych w ściereczce i przywiązanych do szyi szalikiem - metoda sprawdzona w mojej rodzinie od pokoleń,
herbatka lipowa w dużych ilościach, płukanie gardła szałwią oraz łyżeczką wody utlenionej rozcieńczonej w szklance letniej wody.
na katar - inhalacje solą morską - jeśli macie inhalator, jeśli nie to ręcznik na głowę i pochylamy się nad garnkiem gorącej wody (można dorzucić garść majeranku).
To przetestowałam na sobie - nie działa ekspresowo ( no może z wyjątkiem okładów z ziemniaków, bo one są rewelacyjne), ale zawsze to lepsze niż nic.
Pozdrawiam
DOODA
wrześniowa mama :)
Pomocy! Ratunku!
Dziewczyny umieram z powodu mdłości i wymiotów w ciągu całego dnia.Przy pierwszej ciązy tego nie miałam, a teraz zmagam się z tym od 2 tygodni .
Macie jakies sprawdzone sposoby na tą uciążliwość???:--(
Dziewczyny umieram z powodu mdłości i wymiotów w ciągu całego dnia.Przy pierwszej ciązy tego nie miałam, a teraz zmagam się z tym od 2 tygodni .
Macie jakies sprawdzone sposoby na tą uciążliwość???:--(
Mi pomagają migdały
tak migdały są super, zwłaszcza z gruszkami. tutaj przepis na syopek migadlowo- gruszkowy i kilka innych sposobow. Mi naprawde uratowaly tyłek jesienią Przeziębienie w ciąży - jak sobie z nim radzić?
DOODA
wrześniowa mama :)
Hej dziewczyny pomocy!
Od kilku dni męczy mnie kaszel, który jest wynikiem przeziebienia. Macie jakieś sposoby na jego pozbycie?
nie pomaga już syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, ani herbata z maliną:-(
Od kilku dni męczy mnie kaszel, który jest wynikiem przeziebienia. Macie jakieś sposoby na jego pozbycie?
nie pomaga już syrop z cebuli, mleko z miodem i czosnkiem, ani herbata z maliną:-(
reklama
animka90
Fanka BB :)
Mnie mama zawsze smarowała czosnkiem...od najmłodszych lat. Wyciskamy czosnek przez wyciskarkę, przeciskamy przez jakąś szmateczkę - żeby powstał sam sok. Smarujemy klatkę piersiową olejem i tym czosnkiem tylko uwaga dużo oleju bo będzie szczypać mi zawsze pomagało...i koszulkę też weźcie jakąś na "zmarnowanie" ;-)