reklama
survivor26
Mamy lipcowe'08
To ja jeszcze tylko dodam, że ostatnio miałam możliwość zobaczenia na żywo 10 miesięcznej dziewczynki cwałującej po domu w chodziku......fatalnie to wyglądało - dziecię praktycznie wisiało w tym ustrojstwie opierając się piersią o blat, a rozjeżdzającymi się nóżkami odbijając od podłogi - pomijając wiec kwestie zdrowotne, o których dziewczyny już pisały, to dziecko też nie wyglądało na specjalnie zachwycone
Ja powiem tak, dla mnie chodzik to wynalazek dla mamusi, bo wsadzi dziecko i ma świety spokójmoja mama pracuje w złobku , na 25 dzieci ma aż 1 chodzik który stoi w kąciejestem z niej bardzo dumna bo woli latać za dziećmi niz wkładac je do chodzika, a chodzik słuzy jedynie do karmienia 1-2 dzieci które nie lubią siedzieć przy wysokich stołach- to tak na marginesie że da sei zeby dzieci nie były w chodzikach
poza tym tak jak dziewczyny napisały strasznie obciąza kregosłup, weic ja tez chodzikowi mowie NIE
no i jest mnóstwo fajowych rzeczytylko wejsc w katalog fisher price i masz prezentów ze ho ho
poza tym tak jak dziewczyny napisały strasznie obciąza kregosłup, weic ja tez chodzikowi mowie NIE
no i jest mnóstwo fajowych rzeczytylko wejsc w katalog fisher price i masz prezentów ze ho ho
post_ptaszyna
mamy lipcowe'08 zakręcona
zgadzam się z dziewczynami w 100 procentach. Dziecko ma się samo nauczyć chodzić.....
Ale taki pchacz to moze być fajny. Dziecko ma się za co chwycić i nie boi się stawiać kroków.
:-)
Ale taki pchacz to moze być fajny. Dziecko ma się za co chwycić i nie boi się stawiać kroków.
:-)
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
Ja jako rehabilitant i mama Adasia mówię także stanowcze NIE!!!
Oczywiście decyzja należny do Ciebie ale jeśli chcesz potem biegać z dzieckiem po lekarzach i przez lata leczyć najprawdopodobniej skoliozę lub stopy koślawe to niech ojciec chrzestny kupi.
Tak jak dziewczyny pisały o wiele lepszy jest pchacz : JeździK PCHACZ Arti Speedy - NAJTANIEJ !!! (488700661) - Aukcje internetowe Allegro
Ja bym Ci proponowała zakup huśtawki jak już Mała będzie siedziała np. o takiej : Huśtawka dziecięca TAKO SWING, NOWOŚĆ !!! (488700976) - Aukcje internetowe Allegro jest w każdym razie o wiele zdrowsza od chodzika.
A do raczkowania kup kulkę a jak będzie wstawała to żyrafę - takie rzeczy ma w swojej ofercie fisher price
Oczywiście decyzja należny do Ciebie ale jeśli chcesz potem biegać z dzieckiem po lekarzach i przez lata leczyć najprawdopodobniej skoliozę lub stopy koślawe to niech ojciec chrzestny kupi.
Tak jak dziewczyny pisały o wiele lepszy jest pchacz : JeździK PCHACZ Arti Speedy - NAJTANIEJ !!! (488700661) - Aukcje internetowe Allegro
Ja bym Ci proponowała zakup huśtawki jak już Mała będzie siedziała np. o takiej : Huśtawka dziecięca TAKO SWING, NOWOŚĆ !!! (488700976) - Aukcje internetowe Allegro jest w każdym razie o wiele zdrowsza od chodzika.
A do raczkowania kup kulkę a jak będzie wstawała to żyrafę - takie rzeczy ma w swojej ofercie fisher price
dziekuje dziewczyny za opinie i naprawde przekonalyscie mnie...juz nawet niechce ,myslec o chodziku...czas na wymyslenie czegos praktyczniejszego i zdrowszego...DZIEKUJE...
liwus hustawka strasznie mi sie podoba...mam nadzieje ze nie ma przeciwskazan) poogladam tez katalog Fischer price jak radzila kicrym...
to teraz szukamy czegos w zastepstwie)propozycje???
liwus hustawka strasznie mi sie podoba...mam nadzieje ze nie ma przeciwskazan) poogladam tez katalog Fischer price jak radzila kicrym...
to teraz szukamy czegos w zastepstwie)propozycje???
liwus
Mama Rozalki i Adasia :)
No moja propozycja to ta huśtawka tylko tyle że też nie można przesadzać z długością siedzenia przez dziecko w niej Wszystko z umiarem :-)
reklama
hmmm ja po prostu napisze co nam się przydało przy starszym synku:
jeździdło-pchacz to był hicior dalej go wyciąga jak znajdzie w piwnicy
huśtawka -to jest to, tyle że my mieliśmy taką zwykłą zawieszoną w kuchni
duże autko-wywrotka z Wadera- super solidna firma sporo się nią bawił
ee więcej nie pamiętam musiała bym przejrzeć
jeździdło-pchacz to był hicior dalej go wyciąga jak znajdzie w piwnicy
huśtawka -to jest to, tyle że my mieliśmy taką zwykłą zawieszoną w kuchni
duże autko-wywrotka z Wadera- super solidna firma sporo się nią bawił
ee więcej nie pamiętam musiała bym przejrzeć
Podziel się: