reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chodzenie na basen z niemowlakiem?

Ja kapie mala w malej wanience, choc juz ja zmieniałam, bo dostalam jedna i po 2 miesiacach mala juz sie odbijala nozkami i uderzala sie w glowke. Dostala nowa troszke wieksza, a jak juz bedzie siadac, to zaczniemy ja kąpac w brudziku z prysznica,bo narazie wanny nie mamy (moze bedzie jak sie przeprowadzimy:-p). Gąbke zmienialam 1 raz, bo juz po prostu byla brudna. i tak mysle raz na 2 miesiace conajmniej bede ja zmieniac, ona przeciez grosze kosztuje, a bardzo zycie ulatwia:tak:

reklama
Ja nie mam do kąpieli gąbki ani leżaczka, bo małego kąpie mąż :tak:. Ale gdybym ja musiała to robić, na 100% zaopatrzyłabym się w takie udogodnienia. Kiedyś mąż wyjechał i przez 3 dni kąpałam synka sama...i bylo ciężko. Do kąpania takiego malucha trzeba mieć sporo siły...nie dość, że słusznie waży, to jeszcze chlapie nóżkami i wyrywa się, jakby chciał zanurkować:-D. Bałam się, że się wyśliźnie. Taka gąbka to świetny wynalazek. Mam jeszcze pytanie, czy ktoś używa krzesełek do kąpania starszych maluchów w dużej wannie- czy się sprawdzają i czy wogóle warto je mieć, czy można sobie darować taki zakup. Chodzi mi o tego typu krzeselka:
FLIPPER EVOLUTION KRZESELKO do kapieli OKBABY (433420198) - Aukcje internetowe Allegro

powiem szczerze ze ja nie umiałabym umyć malucha w takim krzeselku hehe, co prawda nasza wanna nie jest ogromniasta wiec nie martwie sie ze sie przewali i utonie :tak: hi ale moze to jest bezpieczne ale na pewno nie ulatwia zycia bo jak dupale w tym umyc? hehe
i jeszcze słowko do zgadnij ja jednak bym obstawała przy gąbce bo na takim leżaczku moj maly by wyskoczyl jak z trampoliny baardzo zywe dziecko od czasow jak w brzuchy sporty uprawial:-):-) wiec na lezaca najbezpieczniej, ale decyzja zawsze należy do mamuchy:-p

Ja tez polecam Foczkę. Jest o tyle wygodnie ze maluch jest pod katem w niej. Nasza małą kapalismy w foczce az do 9 miesiaca. Niestety juz jej sie pupa powoli nie miesci i teraz dajemy po prostu pieluszkę tetrową do wanny. Co do mycia główki hmm na pocztaku plakała potem okolo 5 miesiaca jakos jej sie podobało ale teraz kolo 10 miesiaca juz jej sie przestało i za kazdym razem mycie glowy to krzyk i protesty...Moze macie jakis sensowny sposób aby dziecko polubiło mycie glowy. Wody sie nie boi ani zanurzania bo co tyd jestesmy na basenie i cwiczymy...nurkowanie:)

Moja foczki niestety nie chce uzywac :/ i probuje z niej wyskoczyc, a zreszta ma cale paszki czerwone, moze po prostu ten ksztalt nie dla niej.
Kyniol_73 a od kiedy zabierasz mala na basen?! To jakies specjalne zajecia czy sam z nia cwiczysz? Myslalam nad takimi zajeciami, czytalam nawet, ze juz 2 dniowe dziaciaczki ludzie przynosza, ale sama nie wiem.:)

ja jak bym chcaial z malym na basen chodzic tylko u nas niestety na basenach(3) nie sa prowadzone takie zajecia liiipaaa a jak to u ciebie wyglada, woda zimna czy ciepla?:-p

U nas jest 1 basen(w trakcie remontu) tzn w polsce w moim miescie:) a tutaj czytalach o tych zajeciach, ale pisali, ze jest 1 przebieralnia, wiec najlepiej przychodzic juz z przebranymi dziecmi, a potem szybko wychodzic itd. wiec cos mi tu smierdzi przeziebieniem:)
a tak w ogole co ile myjecie glowe swoim pociechom?!

reklama
do jakis 7/8 miesięcy co dziennie a później to juz rożnie co 2/3 dni w ostateczności co 4 ale wtedy to juz mam wrażenie ze muchy bardziej go lubia ;-);-)

Do góry