reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Chlustanie pokarmem po wit.d3

EdytaLLL

Aktywna w BB
Hej. Juz dwa dni z rzedu moja miesieczna corka wywala wszystko co zje fontanna jak podam wit d przed. Polozna kazala zmienic pore podawania na wieczor ale ja ja podkarmiam przed kapiela bo inaczej nie da sie kapac. Od paru dni tez przy kazdym karmieniu jest masakra. Zje i pozniej jeszcze niby chce a sie wscieka i ciezko ja uspokoic. Nie wiem juz co robie zle:/ boje sie ze jak ja nakarmie przed kapiela to wywali wszystko po ten witaminie zwlaszcza zw bedzie kapana i ubierana. Ale jak sie rozwyje po wyciagnieciu to tez ciezko bedzie.

reklama
Rozwiązanie
No hej☺ trochę poza tematem..na laktacje kup sobie w rossmanie **********, albo herbatke ziołowa lactosan w aptece. Ja piłam i to i to i mi pomagało a też miałam problem. A co do płaczu przy jedzeniu to spróbuj karmić częściej a tylko piersią bo być może płacze dlatego ze nie chce mu się ciągnąć a z butelki samo leci. Wie o tym i się wycwanil
Dzięki spróbuję :)
Ja nie daje małemu witaminy D przed jedzeniem tylko wciskam do butelki z mlekiem.nie wiem czy to coś zmienia. jeśli karmisz piersią to możesz odciągnąć trochę pokarmu.mój wczoraj skończył miesiąc i też od kilku dni jest problem z karmieniem.karmiłam piersią ale teraz dokarmiam butelka bo mam wrażenie że może brakuje mi pokarmu i on nadal jest głodny.je a po jakimś czasie zaczyna się wiercic,spinac,płacze i nie chce chwycic piersi.dostaje butelkę, dojada i zasypia.spróbuję jeszcze kupić cos w aptece na laktację to może uda sie odstawić butelkę.może u Ciebie jest ten sam problem

A jaką witaminę D podajesz? Większość jest na oleju, który może powodować problemy brzuszkowe u niemowlaka.
Możesz poprosić pediatrę o receptę na Devikap - witamina D3 na wodzie. Może będzie lepiej tolerowana przez córkę.

Z niedojadaniem to raczej nie to. Mam bardzo duzo pokarmu. Wrecz cieknie. Ja brzuszek bardzo boli. Po kazdym jedzeniu to samo:/
Mam w domu juz devikap i zastosowalam raz. Nie wywalila tej witaminy akurat ale nie uzywam jej bo niestety kropelkosciomierz jest beznadziejny i 20 razy dawalam kroole zeby wymierzyc jedna normalna a nie kilka naraz

Mam też ten problem z kroplomierzem. Odmierzam zawsze najpierw na łyżeczkę plastikową i potem daję dziecku z łyżeczki, żeby zlizało. Jak mi się kapnie więcej, to wycieram i kapię jeszcze raz, do skutku, aż uzyskam 1 kroplę.
Ewentualnie, pediatra mówił mi, że można 2 krople co 2 dni i też będzie ok.

No to ja za nim 1 krople dalam to 20 prob bylo. Wole nie ryzykowac. I tak nawet jak wyszla 1 kropla to jedna wieksza inna mniejsza a to jest 500 jednostek a jest lato i zawsze nawet przez chmurki czy w cieniu gdzies te slonce chwyci.

Ja nie daje małemu witaminy D przed jedzeniem tylko wciskam do butelki z mlekiem.nie wiem czy to coś zmienia. jeśli karmisz piersią to możesz odciągnąć trochę pokarmu.mój wczoraj skończył miesiąc i też od kilku dni jest problem z karmieniem.karmiłam piersią ale teraz dokarmiam butelka bo mam wrażenie że może brakuje mi pokarmu i on nadal jest głodny.je a po jakimś czasie zaczyna się wiercic,spinac,płacze i nie chce chwycic piersi.dostaje butelkę, dojada i zasypia.spróbuję jeszcze kupić cos w aptece na laktację to może uda sie odstawić butelkę.może u Ciebie jest ten sam problem

No hej☺ trochę poza tematem..na laktacje kup sobie w rossmanie **********, albo herbatke ziołowa lactosan w aptece. Ja piłam i to i to i mi pomagało a też miałam problem. A co do płaczu przy jedzeniu to spróbuj karmić częściej a tylko piersią bo być może płacze dlatego ze nie chce mu się ciągnąć a z butelki samo leci. Wie o tym i się wycwanil

********** tam miało być. .

reklama
reklama
Moje dziecko też chlustalo jak było male i tez podejrzewałem wit d. Powiedziałam o tym pediatrze przy okazji szczepienia i powiedział ze mogę na tydzień bez problemu odstawić ta wit i zobaczyć czy będzie lepiej..tak zrobiłam i okazało się ze nie było żadnej poprawy..skończył się problem z wymiotami jak Mała skończyła pół roku.

Do góry