reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

aha dzis mi przyszedl projektor na sciane z bajkami wiec przed zasniciem bede jej poszczas uzywany na allegro z fisher price kupilam za 48 zl:)
matosia ja czekam na zdjecia z wesela :) msam nadzieje ze wstawisz??

reklama
hehe skoro uzywaja huggiessow to skad wiesz ze mieksze od pameprsa? nie no zartuje, dla mnie sa dobre wiec nei zmieniam. bo po co :) co do wozkow do obydwa fajne ale ten drugi strasznie ciezki dlatego dla mnie by odpadal...pierwszy nie wiadomo ile wazy :)
ojjj ja pamietam jak mama mi puszczala takie bajki :D

siostra mna poczatku kupywala roznych marek zeby sie przekonac ktore najlpsze:p
a co do wozka to nie umie znalesc tyakiego dl amnie zawsze cos jest nie tak dlatgeo chce juz dokonac wybou i miec to z glowy bo chyba nigdy sie nie zdecyduje na zaden wozek.
a waga hmm.... ja bede nosic ino po 4 schodach i potem mamy wozkownie w klatce wiec nie ma zle nie musze wnosic na 1 pietro

ide spac dziewczynki ale wczesneij poogladam troche tv z koszykiem nektarynek :)
JUTRO MOJ MARCINEK wraca ale sie ciesze mala tez bo kopie i puszcza banki - polyka wody ale to slychac haha
Dobrej nocki
Kinga ucaluj swoje skarby :) ale ci zazdrosze ale nie dlugo juz - juz 3 pazdzeirnikowe mamy zaczynaja sie rozpakowywac ale to strzelilo nie dawno sie dowiedzialm ociazy a tu juz nie dlugo porod

niunia ale nigdy nie wiesz gdzie bedziesz i co bedziesz musiala robic...wozek byc moze nie tylko bedziesz musiala wnosic po tych 4 schodach :) poza tym wiesz mi ze takie bydle nawet po 4 schodach wniesc to masakra....mialam przy pierwszym cholernei ciezki wozek - jakis koszmar, szybko zmienilam na zwykla spacerowke :) wiec uwazam ze waga naprawde jest wazna...zreszta wiele dziewczyn sie o tym przekonalo na wlasnej skorze ;) pierwszy wozek ma wieksza gondole wiec chyba bym na pierwszy sie zdecydowala z tych dwoch :)
pamietaj ze czesto do wozka dochodzi waga np zakupow ktore przy okazji zrobisz...a jak pozniej go wniesiesz? dziecko jedna reka a wozek druga reka? szybko zaczniesz klnac na jego wage heheh :) mowie to z wlasnego doswiadczenia :D
a no szybko szybko, ja niedawno urodzilam a lucja za 2 tyg konczy rok :D

Ostatnia edycja:
Anijka ja jak uodzilam Mikiego mialam 17 i pol:-p wiec wczesniej przeczytalam ze teraz tyle masz a na kiedy masz termin??
niunia ja mam ciuszki z niemiec pozwozone a zabawek jeszcze wiecej, nie ktorych to Miki nawet nie ubral:-pa co do pampersow caly czas uzywam Pampers bo ten moj maly szkodnik strasznie selikatny tylek ma:-p
matosia no to jutro ostatni dzien bycia panna:-)

Uff ale Wy szybko teraz piszecie, nie nadążam :-D
Hehe Kinga ale liste żeś mi wypisała, ale przyda się, dzięki :-p bardziej chodziło mi o takie posegregowanie najważniejszych rzeczy tak na wszelki wypadek.. bo nie kupię np za miesiąc ich wszystkich tylko 1/3 gdzieś.. i tak będę musiała co miesiąc coś kupować.. no i zastanawiam się od czego zacząć.. bo np. wózek nie jest chyba tak ważny żeby go pierwszego kupować.. kupię już sobie go na końcu, tak myślałam.. apropo to jest mój faworyt : JET PICASSO BABYACTIVE + FOTELIK+GRATIS! 3w1! (725496897) - Aukcje internetowe Allegro
Ciężko jest z tymi wózkami, szczególnie ceny mnie przerażają.. Nie stać mnie niestety wózek za 2,3 tysiaki.. :(
Niunia zazdroszczę, że tyle drogich rzeczy masz od rodziny i znajomych.. :) Ale mi takie rzeczy w sumie jak elektr. nianie itp nie są potrzebne, mieszkam w bloku więc wszystko usłyszę :-p
Co do pampersów to ja też raczej zdecyduję się na firmę pampers.. ale nie mam pojęcia ile ich kupić.. tak sobie myslałam bo np na allegro można kupić 200 sztuk za 100zł.. myślicie, że się opłaca? Tylko że to jest jeden rozmiar.. nie wiem ile mi będzie potrzebnych.. Tam te 200 sztuk to jest rozmiar 2 (3-6 kg) i już sama nie wiem.
Kolia termin mam na 30 sierpnia z usg. :blink:

Anijka 200 sztuka qrcze no chyab nie zaduzo ale wiecej nie ma poco bo z tym dziecmi roznie bywa. i chyba sie zakrecilas z terminem bo bys za 3 dni rodzila:-p

No to już będę dokupywać później, na początek chyba wystarczy ;-)
Hahaha ojej faktycznie :-D 30 listopada oczywiście miałam na myśli :tak:

reklama
anijka 200 ci na poczatek wystarczy, pozniej sobie juz zobaczysz czy dalej 2 czy juz 3ka. moje dzieciaki szybko na 3 wskoczyly :) wiec mysle ze tyle ci na poczatek spokojnie wystarczy...tym bardziej ze niektore dzieci to trzeba i 10-12 razy na dzien przebierac :D hmmmm na poczatek bym zaczela od pampersow, chusteczek, ciuchow i kosmetykow dla dziecka (no i siebie do szpitala) pozniej to juz mozna sie martwic o lozeczko i do tego posciel, wozek...ale fotelik przyda ci sie od razu bo jakos musisz wrocic do domu prawda? :) tak naprawde to chyba tylko lozeczko i wozek mozna zostawic na koniec, reszta od razu jest potrzebna :)

hehe wiecie czego sie dowiedzialam przed chwila? ze to moj maz sie do mnie nei odzywa a nie ja do niego :D ciekawe ciekawe...ciekawe za co hehehehheh ehhh nie moge normalnei z tymi facetami. Oczywiscie nie chce powiedziec o co chodzi. :) bo w koncu ja uwazam ze to ja sie nie odzywam do niego wiec niech tak zostanie - rozumiecie to? ojjj duzo dluzej to potrwa heh :)

Do góry