reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Chcę mieć dziecko...

reklama
Cannellka widocznie to jeszcze nie ten czas ;-) Czekaj cierpliwie i nie myśl tak o tym.. a samo przyjdzie szybciej niż myślisz :)
Cornellka, kolia - wiem Kochane, muszę sobie jakoś poradzić, przecież ona będzie zdana tylko na nas :) Kolia a Ty w jakim wieku urodziłaś Mikołajka? Uff czasem jestem przerażona, ale bardzo się cieszę mimo wszystko.. Jeszcze tylko 3 miesiące :blink: Najgorsze jest to, że nie mam nic! Kompletnie ani jednej rzeczy.. Wszyscy mi mówią, że za wcześnie na zakupy :baffled: A ja nienawidzę odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę eh.. Nie daj Boże wszystko zacznie się wcześniej i mój P. miałby wtedy latać sam po sklepach? ha ha jakoś tego nie widzę.. dlatego muszę Go powoli zmobilizować :nerd: Ale to dziwne jak sobie czytam czasem na listopadówkach czy grudniówkach to dziewczyny piszą, że już mają większość rzeczy a niektóre już są spakowane do szpitala! :confused:
ja chyba nie potrafie bo mnie szlag trafia jak on milczy
Mnie też :tak::dry:

anijka ja to mysle ze wlasnie tak 5-6 miesiac to mozna juz zaczac robic zakupy, bo po 1 wydatki sie w czasie rozloza...a nie wszystko naraz...a wyprawka to juz w tysiacach kosztuje niestety. Po drugie nigdy wlasnie nie wiadomo jak to bedzie...i osobiscie wolalabym sie nei obudzic z reka w nocniku :) a po trzecie takie zakupy to czysta przyjemnosc wiec po co czekac? :D i na co przede wszystkim? przeciez te rzeczy sie nei zepsuja ;P

Dramat.. Czekam Kinguś na pieniążki w zasadzie.. Nie jest ciekawie, bo mój TŻ poszedł do pracy dopiero w lipcu.. wiem, że późno, ale nie mógł wcześniej z powodu takiego iż miał rękę w gipsie baaardzo długo, a potem jeszcze problemy z nią :-( No i szczerze mówiąc to teraz w sierpniu (dwudziestego) miał pierwszą wypłatę ale za lipiec, więc ma tak jakby opóźnione o miesiąc te wypłaty.. nie wiem sama czemu tak jest no ale tak jest. 20 września dostanie za sierpień i tak ciągle.. niestety za lipiec nie było tego dużo bo poszedł później, nie na samym początku.. Ehh no i narazie nie mamy tego za wiele.. Mamy nie chcę prosić, i tak wystarczająco mi pomaga i dużo robi.. Chcę żebyśmy sami wszystko zrobili, stali się samodzielni, a nie prosili rodziców jeszcze..
Wiem, że to przyjemność, bo ja czasem jak jestem w sklepie dla dzieciaczków to kupiłabym chyba wszystko :) Teraz takie piękne rzeczy robią dla dzieci.. No ale do końca listopada uzbieramy sporo i od teraz będę kupować na bierząco.. jak myślicie co jest najważniejsze? Bo kupilabym na wszelki wypadek na początku te najważniejsze rzeczy a potem pod koniec dokupywała te mniej ważne..

anijka u mojego jest taki sam system platnosci :/ co jest najpotrzebniejsze? hmmm pieluchy, chusteczki, krem przeciw odparzeniom (polecam sudocrem), spiryturs 70% lub gaziki leko do przemywania pepka, body, pajace, czapeczki (na 56 to radze kupic tylko kilka sztuk a wiekszosc na 62 bo ngidy nei wiadomo jakie duze dziecko bedzie...moje z miejsca nosily 62 i 56 na nic mi sie nie przydaly :D ) cos cieplejszego na wyjscie ze szpitala, kosmetyki do kapieli - na poczatek oilatum (lub cos tej kategorii), pieluchy tetrowe, recznik, wanienka, lozeczko, posciel, kocyk, wozek, fotelik samochodowy no i mama :D tobie do szpitala dwie koszule nocne, podklady poporodowe, szare mydlo do podmywania sie po porodzie, wkladki laktacyjne, (pozniej laktator moze sie przydac podczas nawalu) To tak w skrocie :)
nie polecam kupowania kaftanikow i spiochow bo podwijaja sie i sa malowygodne dla dziecka :|

Ostatnia edycja:
a ja mam tyle ciuszkow kurcze nie wiem kiedy to wszystko popieore jutro bede malowac literki nad lozeczko jak skoncze to wam wstawie fgoto ogolem to szwagierka urodzila w maju coreczke i mamy wszystkieo d neij cuiuszki ona preferuje hm nexta everly days mieszka w irl wiec tam sa zarabiste rzeczy za tanie grosze nie to co u nas ... Sprzety typu sterylistor podgrzewacz woki toki elektroniczna niania laktaor pokupywali nam np moja siostra jonny kolega odd mojego w prezentach wiec naprawde mamy sie dobrze :) a takei sukieki mam na zime akurat :) zakochalm sie w tych ciuszkach
aha dam ci dobra rade kupuj sobie pampersy i chusteczki nawilzajace jak sa z promocji ja maam chusteczek 15 paczek a pampersow- huggies mam do 3 rozmiary po 2 paczki kazdy numer wiec zawsze to ise potem oszczedzi a zuzyc sie zuje:)

niunia dla mnie huggiesy to taki badziew ze heeej hehe :) u nie tylko pampersy sie sprawdzily,, happy to w ogole porazka i to wieleee dziewczy mowi...pampersy na jedno sikniecie i tyle, bo zaraz przemakaja... :| pampersy z rossmana dziewczyny chwala ale jak przeliczylam sobie cene za szt tych rossmannowskich i pampersa to wyszlo mi na to samo :D chusteczki to faktycznie na zapas mozna kupic..a pampersy? hmmm nigdy nie wiesz kiedy dziecko ci wyrosnie :) lucja i igor majac 3 miesiace nosili juz 3 :D

hej dziewczny jak zwykle ja po łebkach! Jest masakra! Dzisiaj ustawiam kto gdzie siedzi ;/ maasakra :( za to suknia już odebrana i gotowa! :D więc w gruncie rzeczy jestem szczęśliwa :)

reklama
no u mnie raczej wilgasna tonie bedizie:) a jak cos to odsprzedam taniej koleznkom b tez maja dzieciaki:)a moja siostra uzywala caly czas huggiesow i szwagierka i sobie chwala wiec i ja bede je stosowac sa mieksze od pampersow a dzidzia jakma duzy sik to i nawet najlepszego pampersa sie uroni po bokach

Do góry