reklama
Cannellka widocznie to jeszcze nie ten czas ;-) Czekaj cierpliwie i nie myśl tak o tym.. a samo przyjdzie szybciej niż myślisz
Cornellka, kolia - wiem Kochane, muszę sobie jakoś poradzić, przecież ona będzie zdana tylko na nas Kolia a Ty w jakim wieku urodziłaś Mikołajka? Uff czasem jestem przerażona, ale bardzo się cieszę mimo wszystko.. Jeszcze tylko 3 miesiące Najgorsze jest to, że nie mam nic! Kompletnie ani jednej rzeczy.. Wszyscy mi mówią, że za wcześnie na zakupy A ja nienawidzę odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę eh.. Nie daj Boże wszystko zacznie się wcześniej i mój P. miałby wtedy latać sam po sklepach? ha ha jakoś tego nie widzę.. dlatego muszę Go powoli zmobilizować Ale to dziwne jak sobie czytam czasem na listopadówkach czy grudniówkach to dziewczyny piszą, że już mają większość rzeczy a niektóre już są spakowane do szpitala!
Cornellka, kolia - wiem Kochane, muszę sobie jakoś poradzić, przecież ona będzie zdana tylko na nas Kolia a Ty w jakim wieku urodziłaś Mikołajka? Uff czasem jestem przerażona, ale bardzo się cieszę mimo wszystko.. Jeszcze tylko 3 miesiące Najgorsze jest to, że nie mam nic! Kompletnie ani jednej rzeczy.. Wszyscy mi mówią, że za wcześnie na zakupy A ja nienawidzę odkładać wszystkiego na ostatnią chwilę eh.. Nie daj Boże wszystko zacznie się wcześniej i mój P. miałby wtedy latać sam po sklepach? ha ha jakoś tego nie widzę.. dlatego muszę Go powoli zmobilizować Ale to dziwne jak sobie czytam czasem na listopadówkach czy grudniówkach to dziewczyny piszą, że już mają większość rzeczy a niektóre już są spakowane do szpitala!
Mnie teżja chyba nie potrafie bo mnie szlag trafia jak on milczy
anijka ja to mysle ze wlasnie tak 5-6 miesiac to mozna juz zaczac robic zakupy, bo po 1 wydatki sie w czasie rozloza...a nie wszystko naraz...a wyprawka to juz w tysiacach kosztuje niestety. Po drugie nigdy wlasnie nie wiadomo jak to bedzie...i osobiscie wolalabym sie nei obudzic z reka w nocniku a po trzecie takie zakupy to czysta przyjemnosc wiec po co czekac? i na co przede wszystkim? przeciez te rzeczy sie nei zepsuja ;P
Dramat.. Czekam Kinguś na pieniążki w zasadzie.. Nie jest ciekawie, bo mój TŻ poszedł do pracy dopiero w lipcu.. wiem, że późno, ale nie mógł wcześniej z powodu takiego iż miał rękę w gipsie baaardzo długo, a potem jeszcze problemy z nią :-( No i szczerze mówiąc to teraz w sierpniu (dwudziestego) miał pierwszą wypłatę ale za lipiec, więc ma tak jakby opóźnione o miesiąc te wypłaty.. nie wiem sama czemu tak jest no ale tak jest. 20 września dostanie za sierpień i tak ciągle.. niestety za lipiec nie było tego dużo bo poszedł później, nie na samym początku.. Ehh no i narazie nie mamy tego za wiele.. Mamy nie chcę prosić, i tak wystarczająco mi pomaga i dużo robi.. Chcę żebyśmy sami wszystko zrobili, stali się samodzielni, a nie prosili rodziców jeszcze..
Wiem, że to przyjemność, bo ja czasem jak jestem w sklepie dla dzieciaczków to kupiłabym chyba wszystko Teraz takie piękne rzeczy robią dla dzieci.. No ale do końca listopada uzbieramy sporo i od teraz będę kupować na bierząco.. jak myślicie co jest najważniejsze? Bo kupilabym na wszelki wypadek na początku te najważniejsze rzeczy a potem pod koniec dokupywała te mniej ważne..
Wiem, że to przyjemność, bo ja czasem jak jestem w sklepie dla dzieciaczków to kupiłabym chyba wszystko Teraz takie piękne rzeczy robią dla dzieci.. No ale do końca listopada uzbieramy sporo i od teraz będę kupować na bierząco.. jak myślicie co jest najważniejsze? Bo kupilabym na wszelki wypadek na początku te najważniejsze rzeczy a potem pod koniec dokupywała te mniej ważne..
anijka u mojego jest taki sam system platnosci :/ co jest najpotrzebniejsze? hmmm pieluchy, chusteczki, krem przeciw odparzeniom (polecam sudocrem), spiryturs 70% lub gaziki leko do przemywania pepka, body, pajace, czapeczki (na 56 to radze kupic tylko kilka sztuk a wiekszosc na 62 bo ngidy nei wiadomo jakie duze dziecko bedzie...moje z miejsca nosily 62 i 56 na nic mi sie nie przydaly ) cos cieplejszego na wyjscie ze szpitala, kosmetyki do kapieli - na poczatek oilatum (lub cos tej kategorii), pieluchy tetrowe, recznik, wanienka, lozeczko, posciel, kocyk, wozek, fotelik samochodowy no i mama tobie do szpitala dwie koszule nocne, podklady poporodowe, szare mydlo do podmywania sie po porodzie, wkladki laktacyjne, (pozniej laktator moze sie przydac podczas nawalu) To tak w skrocie
nie polecam kupowania kaftanikow i spiochow bo podwijaja sie i sa malowygodne dla dziecka :|
nie polecam kupowania kaftanikow i spiochow bo podwijaja sie i sa malowygodne dla dziecka :|
Ostatnia edycja:
a ja mam tyle ciuszkow kurcze nie wiem kiedy to wszystko popieore jutro bede malowac literki nad lozeczko jak skoncze to wam wstawie fgoto ogolem to szwagierka urodzila w maju coreczke i mamy wszystkieo d neij cuiuszki ona preferuje hm nexta everly days mieszka w irl wiec tam sa zarabiste rzeczy za tanie grosze nie to co u nas ... Sprzety typu sterylistor podgrzewacz woki toki elektroniczna niania laktaor pokupywali nam np moja siostra jonny kolega odd mojego w prezentach wiec naprawde mamy sie dobrze a takei sukieki mam na zime akurat zakochalm sie w tych ciuszkach
aha dam ci dobra rade kupuj sobie pampersy i chusteczki nawilzajace jak sa z promocji ja maam chusteczek 15 paczek a pampersow- huggies mam do 3 rozmiary po 2 paczki kazdy numer wiec zawsze to ise potem oszczedzi a zuzyc sie zuje
aha dam ci dobra rade kupuj sobie pampersy i chusteczki nawilzajace jak sa z promocji ja maam chusteczek 15 paczek a pampersow- huggies mam do 3 rozmiary po 2 paczki kazdy numer wiec zawsze to ise potem oszczedzi a zuzyc sie zuje
aha dzisiaj bylam na miesiecie i nie ma takich super wozkow ale wynralam 2 i sie zastanaiwam taki:
WÓZEK BARRACUDA CONECO 2009 GONDOLA+SPACER+TORBA (713933903) - Aukcje internetowe Allegro - kolor morski
albo takli
GTX_ESPIRO CITRO BABY DESIGN NOWOŚĆ (723595472) - Aukcje internetowe Allegro
aha co do wizka to chcaialm kupic uzywany chicco ale tesciu jak to uslyszal to pwoiedzial z eon kupi mi jaki cche wozek ino amm sobie ywbrac haha wiec nastepna rzecz nam odpada
WÓZEK BARRACUDA CONECO 2009 GONDOLA+SPACER+TORBA (713933903) - Aukcje internetowe Allegro - kolor morski
albo takli
GTX_ESPIRO CITRO BABY DESIGN NOWOŚĆ (723595472) - Aukcje internetowe Allegro
aha co do wizka to chcaialm kupic uzywany chicco ale tesciu jak to uslyszal to pwoiedzial z eon kupi mi jaki cche wozek ino amm sobie ywbrac haha wiec nastepna rzecz nam odpada
niunia dla mnie huggiesy to taki badziew ze heeej hehe u nie tylko pampersy sie sprawdzily,, happy to w ogole porazka i to wieleee dziewczy mowi...pampersy na jedno sikniecie i tyle, bo zaraz przemakaja... :| pampersy z rossmana dziewczyny chwala ale jak przeliczylam sobie cene za szt tych rossmannowskich i pampersa to wyszlo mi na to samo chusteczki to faktycznie na zapas mozna kupic..a pampersy? hmmm nigdy nie wiesz kiedy dziecko ci wyrosnie lucja i igor majac 3 miesiace nosili juz 3
reklama
no u mnie raczej wilgasna tonie bedizie a jak cos to odsprzedam taniej koleznkom b tez maja dzieciakia moja siostra uzywala caly czas huggiesow i szwagierka i sobie chwala wiec i ja bede je stosowac sa mieksze od pampersow a dzidzia jakma duzy sik to i nawet najlepszego pampersa sie uroni po bokach
Podziel się: