Witam, mam 2 letniego synka. Odkąd pamiętam miał problemy ze skórą - najpierw podejrzenie o skazę i Bebilon Pepti, poźniej uczulenia na kremy p.słoneczne, wysypki za uszami i pod kolanami, sucha skóra itp. Maści mam w domu tyle że chyba więcej niż w aptece. Oczywiście kapiemy go w emolitenach (tez juz różne przećwiczyliśmy). Niedawno napisała do mnie koleżanka ze stanów polecając mi produkt Restoraderm mówiąc że jest on w tej chwili bardzo popularny i ma bardzo dobre opinie wśród mam. Jest ponoć przeznaczony dla wrażliwej, suchej skóry zwłaszcza przy problemach typu AZS, wypryski alergiczne zmiany. Czy ktoś z was stosował już ten kosmetyk i może się ze mną podzielić opinią? Nie chciałabym kupować kolejnego cud-kosmetyku do postawienia do szafy, jednocześnie chciałabym pomóc maluchowi. Będę wdzięczna za jakiekolwiek uwagi. Z góry dziękuję.
reklama
Nie spotkałam sie z taka serią jeszcze,widocznie jest to jakaś "zamorska"odmiana.Ale...piszesz,że było podejrzenie o skazę.I co się okazało?Jest ta skaza?Tak prawdę mówiąc,to uczulac moze wszystko...((,u nas np. przez jakis czas marchewka była "winowajcą".Kremy przeciwsłoneczne jak najbardziej- dlatego przez dluższy czas też bałam się ich używać...Prawdę mówiąc,to mamy dzieci z AZS sa skazane na ciągłą walkę o jako-taki stan skóry swoich dzieciaczków...Dopóki nie wyeliminuje sie alergenów,to kosmetyki moga tylko łagodzić ,ale nie ma "cudownego" specyfiku.A z ta eliminacją ciężko- bo o ile z dietą czy kosmetykami mozemy jeszcze coś zrobic,to pyłki,roztocza itp. są praktycznie nie do uniknięcia.A testy jakies mieliście?jakies leki typu "Zyrtec"np.(choc niektóre dzieci on tez uczula).
Ja nie stosowałam,bo u nas akurat nie było aż tak źle i wystarczało Emolium i olejki do kąpieli z serii Linomag i Babydream,ale koleżanka bardzo sobie chwali Lipikar.
U nas np. seria Oilatum uczulała ...
Ja nie stosowałam,bo u nas akurat nie było aż tak źle i wystarczało Emolium i olejki do kąpieli z serii Linomag i Babydream,ale koleżanka bardzo sobie chwali Lipikar.
U nas np. seria Oilatum uczulała ...
ewe111
Aktywna w BB
Witaj! Używam Cetaphil Lotion --- nie wiem czy to to samo o co pytasz----kupiłam w aptece ok 30 zł 250 ml. Mój smyk ok 2 lat ma dosc silna alergie i różne wypryski na skórze---polecił nam ten balsam pediatra---niby doskonały---ale ja osobiscie nie widze różnicy----używałam balsam z Emolium... Pozdrawiam!
Ostatnia edycja:
hmm no musze wypytac bo moze to nie jest tu dostepne? poprosze ja o jakiegos linka albo co...
no było podejrzenie o skaze - maly mial czerwone szorstkie policzki to mi kazali przejsc na diete jak karmiłam piersia a pozniej na beblion pepti. nie mielismy zadnych testów bo generalnie samo przeszło po kilku miesiacach. pozniej pojawialy sie kroski za uszami i takie koliste plamki na buzce - to walczyliśmy clotrimazolum. zniknelo. w miedzy czasem uczulenia na krem przeciw sloneczny - czizus jak go obsypalo - caly byl w czerwonych plamach. ale zniknelo jak przestalismy uzywac. wtedy zaczelam go kapac w emolium. przeszlismy na normalne mleko i jemy nabial i wszystko jest ok., wiec to chyba nie byla skaza. pozniej bylo znowu uczulenie na inny krem do opalania. no i ostatnio ma wysypke pod kolanami.
no było podejrzenie o skaze - maly mial czerwone szorstkie policzki to mi kazali przejsc na diete jak karmiłam piersia a pozniej na beblion pepti. nie mielismy zadnych testów bo generalnie samo przeszło po kilku miesiacach. pozniej pojawialy sie kroski za uszami i takie koliste plamki na buzce - to walczyliśmy clotrimazolum. zniknelo. w miedzy czasem uczulenia na krem przeciw sloneczny - czizus jak go obsypalo - caly byl w czerwonych plamach. ale zniknelo jak przestalismy uzywac. wtedy zaczelam go kapac w emolium. przeszlismy na normalne mleko i jemy nabial i wszystko jest ok., wiec to chyba nie byla skaza. pozniej bylo znowu uczulenie na inny krem do opalania. no i ostatnio ma wysypke pod kolanami.
margot
Mamma Mia!
Maucha, my używamy emulsji Cetaphil MD oraz kremu Cetaphil Ultra DA. U nas bardzo się sprawdzają te kosmetyki, AZS-owa skóra mojego synka bardzo je lubi. O restoradermie nie słyszałam. Ale wiesz, niestety i tak będziesz skazana na metodę prób i błędów - to, co świetne dla jednego atopika niekoniecznie będzie świetne dla drugiego. Pozdrawiam, powodzenia.
ewe111
Aktywna w BB
używam tego
CETAPHIL lotion 250ml | Kosmetyki, Pielęgnacja | Kosmetyki, Pielęgnacja | i-Apteka.pl
pozdrawiam!
CETAPHIL lotion 250ml | Kosmetyki, Pielęgnacja | Kosmetyki, Pielęgnacja | i-Apteka.pl
pozdrawiam!
ewe111
Aktywna w BB
mucha ja to używam na całe ciało tak mi poleciał pediatra---i po dłuższym stosowaniu są efekty na plus.Mały wyglada lepiej i tak sie nie drapie. Pozdrawiam
reklama
Podziel się: