reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cesarskie cięcie

Paulina26777

Fanka BB :)
Hej dziewczyny. Zaczynam trzecia dobę po cc i mam problem ze zrobieniem sztolca. Dostałam czopka . Zaczęły działać jelita ale sztolca brak bardziej taka jakby mała biegunka. Wieczorem drugi czopek i znów to samo. Poleciałem do WC bo strasznie grało mi w żołądku i cisnęlo. Ale to samo parę razy głośny pierd i taka mała jasna biegunka ze specyficznym zapachem. To wszystko. Słyszę jak jelita pracuja ale nie mogę zrobić normalnego sztolca. Myślicie że to normalne i żeby dać sobie czas czy robić coś w tym kierunku ?

reklama
Hej dziewczyny. Zaczynam trzecia dobę po cc i mam problem ze zrobieniem sztolca. Dostałam czopka . Zaczęły działać jelita ale sztolca brak bardziej taka jakby mała biegunka. Wieczorem drugi czopek i znów to samo. Poleciałem do WC bo strasznie grało mi w żołądku i cisnęlo. Ale to samo parę razy głośny pierd i taka mała jasna biegunka ze specyficznym zapachem. To wszystko. Słyszę jak jelita pracuja ale nie mogę zrobić normalnego sztolca. Myślicie że to normalne i żeby dać sobie czas czy robić coś w tym kierunku ?
Tak, to jest normalne. Po czopku najlepiej przetrzymać jak najdłużej, nawet jak Ci się po kilku minutach wydaje, że już musisz do toalety. Ja po cc też pierwsze kilka dni miałam problem. Przeszło chyba 5 albo 6 doby.

Normalne. Jelita wraz z obkurczaniem sie ma icy wracaja do swojego wczesniejszego polozenia. Wszystko tam sie przesuwa i jest znowu mala rewolucja. Jedz lekko, pij duzo wody.

Nam na sali w szpitalu położne zaleciły, żeby mężowie donieśli nam od razu jogurty naturalne i po parę śliwek suszonych.
I w domu też codziennie jeść ten jogurt i po parę śliwek ,żeby właśnie móc się wypróżniać bez takiego mocnego ,,parcia" właśnie.

Grunt, że coś tam idzie :p Jakby jelita w ogóle nie działały i nic by nie było to miałabyś problem. Zresztą byś poczuła inne objawy niż tylko brak wypróżniania.

reklama
Normalne. Ja np miałam rodzic sn, więc miałam lewatywę a dodatkowo w domu się jeszcze wypróżniłam. Szpilane jedzenie po CC to też żadne jedzenie, więc nie masz za bardzo co wydalić. Ja brałam jeszcze tardyferon, więc miałam stracha, że będzie problem, ale na szczęście nie.

Do góry