KajuMaju-ja na wiadomość o ciąży od razu byłam zdecydowana na cc, ale chciałabym jak najszybciej mieć drugie dziecko a przy cc nie jest wskazane szybkie zajście w ciążę a lata lecą niestety, ale u mnie jest tak, że daja znieczulenie i czekają co się bedzie działo, bólu nie czujesz a brzuch nie rozcinany. Co do wielkości dziurki na dole to ona się schodzi do rozmiarów wcześniejszych, a ochrona krocza zależy od położnych, które będą przyjmować poród (ewentualnie lekarza). póki minie połóg i będziesz mogła współżyc to i otworek dojdzie do siebie. Niektóre kliniki robią tzw. plastykę krocza i moga nawet zmniejszyć rozmiary sprzed ciąży!
ale uwierz mi-na początku do mnie zupełnie nie docierało, że moge rodzić naturalnie, pomogła mi troche szkoła rodzenia trochę świadomość rozcinania macicy, która przy następnej ciąży zbyt szybkiej może puścic na szwach po cc i to jest kolejny argument akurat u mnie za naturalnym. (jakbym kilka m-cy wcześniej siebie posłuchała to myślałabym, że to nie ja to piszę, serio!)
ale uwierz mi-na początku do mnie zupełnie nie docierało, że moge rodzić naturalnie, pomogła mi troche szkoła rodzenia trochę świadomość rozcinania macicy, która przy następnej ciąży zbyt szybkiej może puścic na szwach po cc i to jest kolejny argument akurat u mnie za naturalnym. (jakbym kilka m-cy wcześniej siebie posłuchała to myślałabym, że to nie ja to piszę, serio!)