reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cellulitis w ciąży

Podbijam.

Pytalam juz w dziale o karmieniu piersia, ale nie dostalam odpowiedzi... Czy mozna stosowac kremy antycellulitowe w czasie karmienia piersia, czy nie? Znalazlam sprzeczne informacje i sama juz nie wiem. Moze ktoras z Was zasiegnela rady u specjalisty?

W ciazy nie uzywalam. Jak juz ktos pisal wczesniej, to zazwyczaj jest cellulit wodny i po ciazy znika jak reka odjal :). Pozniej jednak zostaje tluszczyk i wszystko wyglada niezbyt ladnie, a te kremy nieziemsko nawilzaja i sprawiaja, ze skora robi sie elastyczna, wiec chcialabym uzywac.

Z gory dziekuje za pomoc i pozdrawiam!

reklama
Mimo, że osa ze mnie żadna to nigdy nie miałam do czynienia z cellulitem. Za to w ciąży pojawił mi się na całej długości nóg. Już dwa kremy zużyłam, mąż co wieczór wmasowywał mi je w ciałko. Tymczasem zero reakcji, jakiejkolwiek choćby minimalnej poprawy. Czy w ogóle jest sens stosować tego typu kosmetyki w ciąży? Może poczekać do rozwiązania i wtedy da to jakieś efekty?

moje znajome mówią, ze to sprawa genetyczna...jak ma mama to i córa prawdopodobnie moze miec i duże to prawdopodobieństwo...

ja stosuje masaż szczotką co by lepsze ukrwienie było, zero balsamów z kofeiną to szkodliwe! a co do masazu wodą nie moge zniesc zimnej wody i nie daje rady...

pocieszam sie że moja mama szybko schudła po pierwszej ciąży i była super laska... teraz zostaje wierzyc w prawdopodobienstwo... hihi

Zabiegi antycellulitowe najlepiej rozpocząć po ciąży. Niestety same kremy nie pomogą.
Trzeba wykonywać zabiegi kosmetyczne typu mezoterapia. Można w gabinecie kosmetycznym, można i w domu. Wystarczy kupić wałeczek do nakłuwania skóry, Mns Roller. Po kilku zabiegach wykonywanych w odstępach kilkudniowych, zauważysz znaczną poprawę.
Wszelkie kremy, balsamy i maści, mogą działać wspomagająco.

ulisia a skąd wiesz czy krem ten jest właściwy dla kobiet w ciąży? upewniłaś się najpierw co do tej kwestii? bo ja mam pewne wątpliwości, czytałam skład tych kremów antycellulitowych z avonu; wysłałam maila z zapytaniem do osób znających się na produktach z avonu. Czekam na odp. Dam znać co mi odpiszą.
P.S. parę dni temu dowiedziałam się, że jestem w ciąży i teraz zaczynam zawczasu myśleć o wyglądzie ciała ;) pozdrawiam

Tez mnie to potkało i sie załamałam, ale kosmetyczka mi powiedziała, że to najprawdopodobniej celulitis wodny i że po ciąży albo się zmniejszy, albo całkowicie zniknie i rzeczywiście zniknął. Ja stosowałam jedynie masaż szczotką i naprzemienny ciepłą i zimną wodą oraz nawilzajacy balsam.
ania

Też myślę, że nie ma co panikować i lepiej nie wcierać w siebie dodatkowych chemikalii dla zdrowia swojego i dziecka.

Ja mocno nawilżałam i ujędrniałam skórę w ciąży, dzięki czemu nie zrobił mi się cellulit, ale wiem, ze niestety sporo kobiet ma z tym problem... Warto poćwiczyć, plus zdrowa dieta i ujędrnijące peelingi, to powinno pomóc. U mnie dobrze sprawdza się też masło do ciała Vegan friendly z bielendy, ujędrnia i nawilża ciało

ja jestem bardzo świadoma i tym samym przeczulona na rózne szkodliwe skłandiki w tych kosmetykach a przy ciązy to szczególni ważn,e najczystszy znalazłam Maternea żel, przyjmnie działa a nie trujemy sie

reklama
Ja też słyszałam o tym oleju, ale nie testowałam. Wiem, że w ciąży nie wolno jeść zbyt tłustego, choć jest to bardzo trudne hahaś.

Do góry