reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CC

Witajcie dziewczyny,
bardzo proszę Was o informację, w jaki sposób można załatwić sobie cc. Jestem w ciąży, dopiero 1 miesiąc, a to o czym nieustannie myślę to poród. Bardzo się go obawiam, na 100% uprzedziłam się, dużo nasłuchałam na temat naturalnego porodu i mam niesamowitą blokadę. Bardzo chciałabym mieć cc, planuję rodzić w Szczecinie, ale inne miasta w okolicy także mnie interesują, może ktoś jest z okolic i mógłby mi opowiedzieć o swoich doświadczeniach. A propos w Szczecinie jest prywatne *Spam*, może ma ktoś doświadczenia, jak tam wygląda sprawa cesarskiego cięcia. Pozdrawiam i czekam na wieści.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
W Medicoverze i w kazdym prywatnym szpitalu(ktory oferuje porody) mozesz miec cc za opłatą. Jezeli Ci nie natną krocza to zapewniam Cie, ze bedziesz sie czuc lepiej niz po cc.

Czuję reklamę :) Przecież logiczne, że w prywatnej klinice za odpowiednią sumę przeprowadzą zabieg cięcia cesarskiego :)

jezeli masz paniczny lęk to moze idz do psychiatry? oni jezeli uznaja za podstawne dajactakie zaswiadczenie

Dziękuję za Wasze odpowiedzi, Ann90 życzę abyś mogła rodzić tak jak tego chcesz. A swoją drogą często tak się dzieje, że chcemy tego czego nie możemy mieć. Dużo zdrówka. Pzdr

U mnie sa wskazania do cc, a jedyne o czym mysle teraz, to to, jak bardzo chcialabym rodzic naturalnie :(

Mam to samo. Prawdopodobnie mam wskazania okulistyczne. Przypadkowa okulistka z poradni na NFZ spisała historię z moich wypisów i skwitowała to notatką, że parcie nie jest wskazane. Tylko nie potrafiła wyjaśnić dlaczego. Powiedziała, że ma 40lat praltyki w zawodzi i ja jestem wyjątkowym przypadkiem i musi mi to napisać. Jednak podczas kilkunastu kontroli pooperacyjnych lekarze ze szpitala mówili mi, że jest wszystko ok i nie powinno być problemu z pprodem naturalnym. Postanowiłam zatem, niestety odpłatnie, udać się do chirurga, który mnie operował i zapytać go o rzetelną opinię.
Szczerze, to wolę mieć zabieg okulistyczny niż mieć cięty brzuch. To jest operacja i kto nigdy nie miał operacji, to chyba do tego tak lekko podchodzi. Jestem skłonna zgodzić się na cesarkę tylko w przypadku zagrożenia życia mojego lub dziecka.
Jest jednak światełko nadziei: jeśli nie zgodzę się na zabieg cc z uwagi na wskazani, to nikt mnie do tego nie może zmusić. Niestety wtedy bierze się na siebie całą odpowiedzialność za powikłania danych narządów i układów po porodzie naturalnym.
Trzymam kciuki za wszystkie porody.
Przyznam że strasznie się boję jakikolwiek by on nie był.

reklama
Myślę, że najprościej udać się do psychiatry - od kilkunastu lat tzw. pokofobia czyli paniczny lęk przed porodem traktowana jest jako jednostka chorobowa, więc jeśli załatwisz stosowne zaświadczenie nie powinnaś mieć żadnego problemu z załatwieniem cesarki

Do góry