reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bydgoszcz Szpital Biziela

Ewna możesz rodzić także w miejskim na Kapuściskach. Ja miałam cukrzycę ciążową z insuliną i rodziłam właśnie w dwójce. Zresztą obie córki tam urodziłam i "jakby co" polecam. Mogę się jedynie przyczepić do opieki na położnictwie ale porody wspominam bardzo dobrze. :)

reklama
Dziewczyny doradzcie...bede rodzic na wiosne i moja gin zasugerowala biziel bo tam zna lekarzy ale ja jestem zalamana ze nie ma tam znieczulenia zewnatrzoponowego i ze nie dam rady z bolem...i boje sie rozciecia krocza...

Dziewczyny doradzcie...bede rodzic na wiosne i moja gin zasugerowala biziel bo tam zna lekarzy ale ja jestem zalamana ze nie ma tam znieczulenia zewnatrzoponowego i ze nie dam rady z bolem...i boje sie rozciecia krocza...
Rodziłam 5 stycznia niestety przez cc ale opieka jaką otrzymałam po prostu nie do opisania tak kochani ludzi że szok więc nawet przy takiej opiece rozcietego krocza bym się nie bała a pan Krzysiu jest tak kochany że jak trafisz na jego zmiane to kochana będziesz w niebie :)

Niestety w Bizielu przeżyłam traumę poporodową :/ Bardzo nieuprzejmy personel. Za karę wspierał i pomagał. Córka zasypiała przy piersi, bo była chora a mi kazali laktator kupować. Uratowała nas doradczyni laktacyjna, która lekarza poinformowała, że jest problem z dzieckiem. Polecam MSWiA

Witam!
Przeczytałam chyba wszystkie opinie na temat szpitala im.Biziela w Bydgoszczy i są bardzo podzielone. W marcu-kwietniu czeka mnie poród bliźniaków. Pierwsza ciąża zakończyła się cc i teraz boję się rodzić siłami natury. Szpital jest oddalony 70 km od mojego miejsca zamieszkania a mój lekarz prowadzący pracuje w innym szpitalu, który nie ma chyba żadnej dobrej opinii. Czy są jakieś mamy bliźniaków które w ostatnim czasie tam rodziły i mogłyby się wypowiedzieć? I ogólnie czy warto wybrać się na "zwiedzanie" szpitala?

Moje dwie dziewczyny urodziły się w Bizielu (2005 i 2011) — pomiędzy porodami nastąpiła przepaść technologiczna (od 4 łóżek na sali i mrówek w kiblu do łóżek 2 i światła w łazience) ;)
Mam za to pytanie z innej beczki — czy któraś z Was orientuje się, czy w tej chwili można sobie w Bizielu „kupić” położną? Mam sprawdzonego pana Jurka. Wcześniej dwa razy trafił nam się z przypadku, a to naprawdę złoty człowiek, który bardzo mi pomógł. Dlatego zastanawiam się, czy w tej chwili ordynator daje w ogóle taką opcję czy nawet nie ma co próbować.

Moje dwie dziewczyny urodziły się w Bizielu (2005 i 2011) — pomiędzy porodami nastąpiła przepaść technologiczna (od 4 łóżek na sali i mrówek w kiblu do łóżek 2 i światła w łazience) ;)
Mam za to pytanie z innej beczki — czy któraś z Was orientuje się, czy w tej chwili można sobie w Bizielu „kupić” położną? Mam sprawdzonego pana Jurka. Wcześniej dwa razy trafił nam się z przypadku, a to naprawdę złoty człowiek, który bardzo mi pomógł. Dlatego zastanawiam się, czy w tej chwili ordynator daje w ogóle taką opcję czy nawet nie ma co próbować.
Nie ma takiej możliwości oficjalnie. A na nielegalu to nie wiem.

Napisane na XT1562 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry