reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

BYDGOSZCZ- najlepsi lekarze, położne, szpitale

little_mi

Fanka BB :)
Witajcie Bydgoszczanki i okoliczne mamcie!
Przeszukałam wszystkie posty i naprawdę mało piszecie o Bydgoszczy. Czy naprawdę nie ma wśród forumowiczek kobietek z Bydgoszczy? Odzywajcie się! Ja osobiście polecam doktora Jacka Skórczewskiego. Uważam go za dobrego fachowca. Przy każdej wizycie ogląda maluszka i przeprowadza analizy jego rozwoju. W 12tym tyg pomierzył kość nosową i szczękę oraz przezierność karkową, by ocenić, czy dziecko jest zagrożone zespołem Downa. Dokładnym oględzinom poddał serduszko oglądając komory serca i zastawkę, mierzył kończyny, pokazywał mi paluszki dziecka, pęcherz moczowy i żołądek. Maluszek miał niecałe 5 cm a wszystkie te badania udało sie juz wykonać. Nie w każdym gabinecie tak jest. Wiem, bo mam porównanie. Dr wypowiedział siejuz teżwstępnie na temat płci naszego Okruszka. Na uwagę zasługuje tez wyposażenie i wystrój gabinetu. Jest on podzielony na 2 części. Pierwsza do rozmów z pacjentką a druga przeznaczona do badań. Sprzęty typu fotel ginekologiczny, czy kozetka naprawdę wysoki standard. Przy fotelu wystawka podpasek, wkładek. Tego przyznam nie widziałam jeszcze na wyposażeniu dla pacjentek. A część do rozmów naprawdęo wyjątkowym charakterze. Palą się np świece. ja czuję się w tym gabinecie naprawdę dobrze, spokojnie. Sam doktor bardzo miły. Niewiele mówi, za to wszystko dokładnie analizuje i podaje konkrety bez paplaniny. Jego spokój działa kojąco. Ja trafiłam do niego po tym jak moja gin nastraszyła mnie, że ciąza zagrożona i wogóle cuda na kiju. Skórczewski jednak od razu mnei uspokoił, nie siałżadnej paniki i faktycznie wszystko jest tak, jak on mówił. Nie potwierdziły się wcale diagnozy tamtej doktor. A dodam, ze ona jeszcze długi czas mnie straszyła. Jest też naprawdę delikatny. Ja zawsze chodziałam do kobiet- ginekologów i kurcze nie wierzyłam, że faceci są niby bardziej delikatni. Jednak po pierwszej wizycie u dr Skórczewskiego zmieniłam zdanie. Faktycznie badania prawie nie czułam. Nie to co u moich wcześniejszych ginek. Jedyne co mnie i męża wkurzyło raz, to oczekiwanie na wizytę już w poczekalni. Zdarzyło sie raz tak, że byłam umówiona na 18:40 a weszłam prawie po godzinie! Ale to raz tak było. Mam nadzieję, że ostatni. Dr Skórczewski pracuje w 2ce. Jeśli jesteście zainteresowane to poniżej podaję namiary. Czekam na Wasze opinie o położnych i szpitalach!!!!! Ja mam na oku jedną położną właśnie z gabinetu dr Skórczewskiego, ale jeszcze nic nie piszę o tym, bo muszę się dowiedzieć kilku szczegółów. Odezwę się wkrótce, pewnie około 8 grudnia, bo wtedy mam kolejną wizytę. A teraz kolej na Was! Piszcze! tylko też szczegółowo! Pozdrawiam

dr Jacek Skórczewski
ul. Pomorska 39 I piętro
tel. 322-72-95 gabinet
tel.kom. 603-268-082

reklama
ja również polecam dr skórczewskiego - przemiły, kompetentny, dokładny. bardzo dobry lekarz i fachowiec. ponadto od 7 lat chodzę do dr Antosza - też fantastyczny człowiek, świetnie podnosi na duchu, gdy jest źle. trochę człowiek wiatr, ale świetny lekarz.

Hey. Rzeczywiście Coś Mało O Bydgoszczy. Polecam Gorąco I Serdecznie Pana Zbyszka Wasilewskiego (osowa Góra). Znakomity Specjalista Jesli Chodzi O Usg. W Szóstym Miesiącu Ciązy Powiedział Mojej Znajomej Ze Jej Córeczka Ma Torbiel Na Jajniku - Wszyscy Inni Lekarze Zaprzeczali Bo Nic Nie Widzieli. Mała Urodziła Sie Z Torbielem. W 14-tym Tygodniu Mojej Ciązy Dowiedziąłam Sie Od Niego Ze Urodze Synka (sprawdze Go Za Miesiąc I Wtedy Skomentuje). Naprawde Znakomity Lekarz, Tłumaczy Wszystko Na Usg, Pokazuje Każdy Szczegół, Ma Profesjonalne, Ciepłe Podejście Do Zestersowanej Matki!!!

Witam!:tak::tak::tak:
Ja również serdecznie polecam dr.JACKA SKÓRCZEWSKIEGO.
Bardzo dobry fachowiec,a przy tym bardzo delikatny.Jest moim lekarzem od kilku lat,prowadził moją ostatnią-czwartą ciążę i poród.Urodziłam W WODZIE dużego chłopca.Ważył 4,5kg.Pierwszy raz rodziłam w ten sposób i jeżeli nie ma przeciwskazań szczerze zachęcam,bo ciepła woda faktycznie rozpręża i znieczula,a pod opieką dr.Skórczewskiego wszystko przebiega bezpiecznie i sprawnie.Z tego co wiem drSkórczewski ma największe doświadczenie jeżeli chodzi o porody w wodzie.
Było super!!!Poród,który wspominam najlepiej-a mam co porównywać!
Od moich koleżanek wiem również,że operacje,które przeprowadza-to operacje bez powikłań-rany są czyste i goją się szybko.
JACEK SKÓRCZEWSKI-TO LEKARZ,KTÓRY NAPRAWDĘ DBA O PACJENTKI !!!

Czesc!!!
Jestem bydgoszczanką chodze do lekarki z sanitasu na dworcowej nazywa sie Kazmierczak. Bylam jednak na badaniu prenatalnym u dr Skórczewskiego i stwierdzam ze jest małomowny zgodnie z twoja opinia. Bylam w szpitalu 2. Niewiem jednak czy jest dobry. Jesli rodzilas pod jego opieka prosze powiedz cos wiecej o nim wiem ze porod byl dosc dawno bo okolo 8 miesiecy temu, ale prosze napisz jesli morzesz:happy2:

A i jeszcze jedno ile kosztuje wizyta u dr skórczewskiego. I czy posiada w swoim gabinecie aparat do USG. Porod w wodzie jest mozliwy u niego tylko prywatnie czy takze w szpitalu???
Jesli tylko prywatnie to prosze powiedzcie ile kosztuje?

Cześć dziewczynki, a ja jeśli mam Wam kogoś polecić, sprawdzonego i dobrego, to napewno będzie nim Dr Mariusz Lisiak, gin-położnik, zastępca ordynatora położnictwa w Szpitalu Miejskim w Bydgoszczy, polecam Go z zamkniętymi oczyma.:tak: Sama sprawdziłam...:happy2:

Niestety dowiedziałam się ostatnio, że doktor Lisiak już nie będzie pracował w "dwójce" na Kapuściskach. Ja osobiście polecam gorąco doktora Skórczewskiego: kompetentny fachowiec, nie sieje niepotrzebnej paniki, wszystko dokładnie wytłumaczy tylko trzeba go pociągnąć za język:). W marcu robił mi laparoskopię (ciąża pozamaciczna) a potem doprowadził do szczęśliwego finału moje starania o dzidziusia (robił mi HSG i badał przebieg owulacji). Podejrzewam, że gdyby nie on to do teraz nie byłabym w ciązy. Pozdrawiam.

reklama
hej Dziewczyny - ja mam pytanie - ile ten dr Skórczewski "kosztuje"? czyli wizyta u niego? szukam dobrego lekarza w Bydgoszczy - szczególnie takiego, który może pomóc w utrzymaniu ciąży - bo jest to nasz największy problem.. (Niedoczynność tarczycy, której ni jak się nie daje okiełznać..)

Do góry