reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Być w ciąży.. jak?

Nie jeszcze sie nie badalismy. Cos musialo sie poprzestawiac w koncu bylismy plodni..
Byliście... Z wiekiem, i różnymi czynnikami może się to zmienić. Zawsze jest jakieś wyjście. Nawet dla świętego spokoju możesz wysłać partnera na badanie spermy (mojemu ponad rok marudziłam o tym) i umówić się na wizytę. W klinikach wszystko ładnie wytłumaczą, unormują cykle itd 😊

reklama
Nie jeszcze sie nie badalismy. Cos musialo sie poprzestawiac w koncu bylismy plodni..
Jeśli mogę coś zasugerować to zbadaj amh. Wskazuje na rezerwę jajnikowa, która z wiekiem się zmniejsza. Można robić w dowolnym dniu cyklu. Daj znać jaki wynik. To badanie powie dużo na temat ilosci komórek jajowych. W przypadku obniżonej rezerwy polecana jest inseminacja/ in vitro, żeby zdążyć póki jeszcze są komórki. Nieregularne cykle i trudności z zajściem mogą wynikać z tych problemów z tarczycą, ale często jest więcej niż jeden czynnik. Męża też warto przebadać :) a jak długo się już staracie?

Masz za wysokie TSH. W okresie starań obowiązuje norma dla ciężarnych. Max.2,5. U ciebie przebitka dwukrotna. Znajdź dobrego ginekologa, najlepiej z drugą specjalizacja z endokrynologi. Tacy lekarze są świetni. Skąd jesteś? Mogę polecić w Lublinie.

Dzieki kochane, zrobie AMH, jutro skontroluję TSH i nam nadzieję że spadło. Biorę wyższą dawkę euthyrox. Jestem z Katowic.
Katowice są większe niż Lublin, w pobliżu masz inne Śląskie miasta na pewno kogoś znajdziesz. Gorąco zachęcam. Taki lekarz dwojga specjalizacji ma bardziej kompleksowy pogląd na pacjenta.

Tak z ciekawości. Masz 38 lat. Dwójkę dzieci odchowanych. To teraz nic tylko żyć. A tu znowu mleko, rozszerzanie diety itd. Chce Ci sie? Ja mam 7 lat i 1,5 roku i nie chce trzeciego. Tez mam 38 lat.

Tak z ciekawości. Masz 38 lat. Dwójkę dzieci odchowanych. To teraz nic tylko żyć. A tu znowu mleko, rozszerzanie diety itd. Chce Ci sie? Ja mam 7 lat i 1,5 roku i nie chce trzeciego. Tez mam 38 lat.
Jestem po rozwodzie. Mam innego partnera. Bardzo pragniemy mieć razem dziecko.
Po za tym zawsze marzyłam o trójce. Moja mama miala mnie po 30stce i ją tak odmłodziłam. Wtedy też bedac nastolatką pomyslalam, ze chcialabym miec 3 dzieci. Wiadomo nic na siłę. Ale postaramy się, porobię badania... Zobaczymy.

Wiem, że jest mnóstwo par, które niemają dzieci i mają problem z zajściem w ciążę. I ja nawet nie powinnam aż tak chcieć, mając dwójkę. Jednak instynkt jest silniejszy.

Ostatnia edycja:
Po za tym zawsze marzyłam o trójce. Moja mama miala mnie po 30stce i ją tak odmłodziłam. Wtedy też bedac nastolatką pomyslalam, ze chcialabym miec 3 dzieci. Wiadomo nic na siłę. Ale postaramy się, porobię badania... Zobaczymy.

Wiem, że jest mnóstwo par, które niemają dzieci i mają problem z zajściem w ciążę. I ja nawet nie powinnam aż tak chcieć, mając dwójkę. Jednak instynkt jest silniejszy.
Ja mam 20 letnie dziecko i w grudniu urodziłam córeczkę po ciężkich przejściach 😉 Wiem co czujesz 🥰
Życzę powodzenia

reklama

I to jest najważniejsze. Ja mam 43 lata, nowego partnera i też mi się chciało 😁 Rodze w kwietniu. Miałam to szczęście że się udało za pierwszą próbą. Dlatego pędź do lekarza ginekologa i sama nic nie kombinuj. A z tarczyca zgłoś się do endokrynologa.

Do góry