G
guest-1725476287
Gość
Witam, mój maluch ma skończone 8 miesięcy, karmię go piersią ale zdarza się, że jest też karmiony mlekiem modyfikowanym. Chciałabym przejść całkowicie na mleko modyfikowane, tylko nie wiem jak to zrobić, dziecko dostaje pierś w nocy potrafi się na nią budzić co pół h, w ciągu dnia też sporo razy woła... Mamy trochę problem z wprowadzaniem nowych pokarmów, ponieważ mały niechętnie cokolwiek innego niż mleko je.. dotyczy to też picia czegoś innego niż mleko.. mały jest dokarmiany Bebiko 2 te mu najbardziej odpowiadało po paru nieudanych próbach z innymi mm. Widziałam na internecie butelki Tommee tippee, widziałam również opinie, kształt butelki przypominający pierś, zastanawiam się czy tak może będzie łatwiej przejsc na butelkę. Dotychczas dziecko jadło z butelek Babyono, ale one słabo odpowietrzaja i zazwyczaj je bardzo mało mleka bo tylko np 90-120 ml po trzech godzinach przerwy, chciałabym żeby zjadał więcej i do końca . Myślę nad kupnem TT tylko też nie wiem jaki smoczek wybrać niektórzy pisali że z 6+ za szybko leci i 3+ jest taki akurat. Boje się też że nie będzie mu pasowała ta butelka, chciałabym jak najlepiej. Muszę powoli wracać do pracy co za tym idzie rezygnacja z karmienia bo po prostu nie będę miała też czasu odciągać pokarmu itd.