A jak duża masz niszę? Plamilas po okresie? Bo ja obstawiam, że przez plamienie nie mogę zajść..Dziewczyny może to nie przez nisze. Ja z nisza niedawno urodzilam dziecko.
reklama
HappyBabyMama
Fanka BB :)
Plamilam. Jak duza już nie pamietam musiałabym w dok zajrzec. Ale widoczna bez problemu na usg.A jak duża masz niszę? Plamilas po okresie? Bo ja obstawiam, że przez plamienie nie mogę zajść..
A ile się starałaś o dziecko? Długo? Czy raczej szybko poszło? Może mnie pocieszysz odpowiedziąPlamilam. Jak duza już nie pamietam musiałabym w dok zajrzec. Ale widoczna bez problemu na usg.
Z tego co się orientuję to dużo dziewczyn po CC ma niszę, ale nie każdej daje ona jakieś objawy. Masz rację, że może nie przez niszę nie zachodzą, ale po prostu szukamy przyczyny. Wiem, że normalny czas starań to 12 miesięcy, ale jeżeli ktoś już ma dziecko to skraca się ten czas do 6 miesięcy. Mi do tego dochodzi właśnie nisza i bardzo ciężki przebieg porodu...
HappyBabyMama
Ja starałam się bardzo długo ale z innego powodu.A ile się starałaś o dziecko? Długo? Czy raczej szybko poszło? Może mnie pocieszysz odpowiedzią
Z tego co się orientuję to dużo dziewczyn po CC ma niszę, ale nie każdej daje ona jakieś objawy. Masz rację, że może nie przez niszę nie zachodzą, ale po prostu szukamy przyczyny. Wiem, że normalny czas starań to 12 miesięcy, ale jeżeli ktoś już ma dziecko to skraca się ten czas do 6 miesięcy. Mi do tego dochodzi właśnie nisza i bardzo ciężki przebieg porodu...
Też chciała bym wiedzieć jak taki zabieg wygląda?Widze ze nie jedyna mam ten problem. Po cesarskim cieciu rowniez mam dziure w przedniej scianie macicy i mam skierowanie na rekonstrukcje. Jak wyglada taki zabieg ?
Są 3 wersje. Pierwsza - przypalenie laparoskopowe krawędzi, żeby nisza się spłaszczyła. Druga - szycie całej niszy przy zabiegu laparoskopowym. Trzecia - otwarcie jakbym brzusznej jak przy CC i ponowne szycie wszystkiegoTeż chciała bym wiedzieć jak taki zabieg wygląda?
witam, jak u Pani skończyła się sytuacją z niszą? Mam podobną sytuację, tylko nawet poddałam się operacji i znów po miesiącu zrobiła się dziuraCześć, jest po 2 cesarkach w 2015 i 2019... po dwóch poronieniach.... wcześniej zachodzilam w ciążę xa pierwszym razem bez problemu.... a teraz staramy się o 3 ... wiem, że moze kto powue masz już przecież 2 ( na ogromnej ilości leków)ale tak marzę o 3 Dzieciatku.. I nie mogę zajsc... od momentu urodzenia w 2019 cały czas miałam kontrolę wizyty I nikt nigdy nie moeil o niszy.... choć zgłaszałam, że dlugo plamie po okresie dopiero po nie udanej próbie lekarz stwierdził, że mam niszę 9.5 cm.. to chyba bardzo dużo Prawda?proszę czy są tu historie, gdzie mimo nidzy udało się zajsc w ciążę ? I dlaczego nikt wcześniej wcześniej tym nie moeil? Czy mohlo się to zrobić w czasie?m np. Of nossejia Dzievks lub ćwiczeń?
HappyBabyMama
Ja z niszą urodziłam dziecko bez komplikacji.
reklama
Hej. Miałam 1 CC w 2018. Ubytek po cc ( objaw niche) dostrzegło dwóch różnych lekarzy i każde z nich dało zielone światło na starania, nie wspominając o jakimś szczególnym zagrożeniu powikłaniami. Udało mi się zajść w drugą ciążę dopiero teraz w maju po hsg. Teraz 8tc, lekarka nie widzi powodu do niepokoju, ale uznala ubytek jako bezwzględne wskazanie do 2 cc, około 2 tygodnie przed terminem , jeśli nic się nie będzie wcześniej działo. A ja jestem szczerze przerażona, że coś może mi się stać, choć zdaję sobie sprawę, że takie najgorsze scenariusze zdarzają się bardzo rzadko.
Podziel się: