reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Broncho Vaxom

wiewióra

Fanka BB :)
Witam, u mojej 3 letniej córki w wymazie nosa wykryto dwoinkę zapalenia płuc oraz gronkowieca koagulazoujemnego mała dostała płyn do przecierania nosa oraz Broncho Vaxom, z zaleceniem przyjmowania go przez 30 dni. Córka powinna dzisiaj przyjąć 9 dawkę, ale ominęłam ją, ponieważ od 2 dni miała biegunkę i nie wiedziałam, czy od tego lekarstwa, czy jakiś wirus ją zaatakował, innych objawów nie zauważyłam. Zastanawia mnie to, czy może podawanie z mlekiem spowodowało taką reakcję ???? czy któraś Mama podawała może tę szczepionkę, czy mogę ją podawać razem z mlekiem ok, 5 rano córka zawsze podpija 90 ml mleka. Słyszałam również o podawaniu tej szczepionki przez 10 dni prze 3 miesiące, zastanawia mnie dlaczego taka rozbieżność w dawkowaniu??? Czy któś podawał może właśnie w dawce 30 dni. Dzisiaj mała juz nie ma luźnej kupki, więc jutro ponownie spróbuję podać, tylko cały czas zastanawiam się, czy popełniam błąd mieszając ją z mlekiem.

reklama
witaj, ja rowniez biore teraz ten lek zreszta nie pierwszy raz, zawsze na czczo .moj syn rowniez przyjmuje ta szczepionke, z ym ze wlasnie 10 dni przez 3 kolejne miesiace.biegunke moze powodowac to ze twoje dziecko wypija mleko, bo mimo ze moj syn juz jest duzy to jak wezmie szczepionke a zaraz po tym zje platki na mleku to ma luzny stolec, wiec u tak malego dziecka jest to tym bardziej mozliwe.mnie ostatnio lekarz pozwolil zjesc chociaz pol kromki chleba pzed dawka leku poniewaz strasznie bolal mnie zoladek i tez miewalam biegunki.wiec nie martw sie na zapas ale moze warto skonsultowac to jeszcze z lekarzem bo to jednak malutkie dziecko.tak na moj rozum jak bedziesz przez 30 dni podawac szczepionke to zoladeczek to odczuje wiec moze lepiej i o tym porozmawiaj z lekarzem.najlepszego dla dzieciaczka z okazji 1 urodzinek,pozdrawiam

dzięki za odpowiedź, za życzonka rownież, mała kończy 3 czkę, tylko mam nieaktualny suwaczek ;-) z pediatrą to problem jest taki, że ja przebywam zagranicą, a moja mama była z wynikami na prywatnej wizycie

Do góry