reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bromergon i blednąca kreska

Moje drogie!
Od 1,5 miesiąca stosuję Euthyrox (od 2 tygodni dawka zwiększona do 75). Od 2 tygodni biorę również Bromergon (0,5 tabletki dziennie).
Mój ostatni wynik badań z 12.05:
TSH: 3,27 przy normie 0,350-4,94
PRL: 47,39 przy normie 5,18-26,53
Przedwczoraj i wczoraj na teście ciążowym zauważyłam bardzo bladą kreskę i byłam najszczęśliwsza na świecie. Dziś z kolei po drugiej kresce nie ma ani śladu... Czy to oznacza najgorsze?
Czy Bromergon może na to jakoś wpływać; zaburzać wyniki HCG? Lekarz kazał mi go odstawić w przypadku ciąży, ale przez to, że kreska była tak blada, nie miałam pewności, czy w ciąży rzeczywiście jestem.
Czy odstawiałyście Bromergon nawet przy podejrzeniu ciąży?
Dodam, że jestem pół roku po poronieniu, więc jednego aniołka już straciłam...
Pozdrawiam Was serdecznie!

reklama
Brombergon nie wpływa w żadnym wypadku na HCG. Zrób betę dla pewności. Może na teście była widoczna tylko kreska fabryczna. Poza tym wyniki są zdecydowanie za wysokie.

Moj lekarz tez kazal od razu po pozytywnym teście odstawić bromergon , jak długo go bierzesz ??? Moj lekarz mówił , że dużo dziewczyn w 1 cyklu brania juz zachodzą, zrob ponownie test ,żeby nie ryzykować, lub idz na bete

Moj lekarz tez kazal od razu po pozytywnym teście odstawić bromergon , jak długo go bierzesz ??? Moj lekarz mówił , że dużo dziewczyn w 1 cyklu brania juz zachodzą, zrob ponownie test ,żeby nie ryzykować, lub idz na bete
U mnie się to potwierdzilo. Po miesiącu brania bromergonu udało się zajść w pierwsza ciąże. Test zrobiłam dwa dni po spóźnionej miesiączce i też była blada kreska. Odstawiłam te tabletki od razu. Myślę, że to że go brałaś po teście nie miało wpływu na drugi wynik testu, ponieważ w ciąży jest się od momentu zapłodnienia a nie wykonania testu przeciez.

Bromergon nie ma wpływu. Ja brałam na zbicie prolaktyny przez ciążą i później do 8 tygodnia ciąży z zalecenia ginekologa żeby prolaktyna drastycznie nie skoczyla do góry. Ostatnio rowniez miałam słabe kreski na teście i okazało się, że to ciąża biochemiczna. Jak masz możliwość to może wybierz się na betę. Powodzenia :)

Do góry