reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brazowe uplawy przed okresem

Joanulka

Fanka BB :)
Czesc dziewczyny, mam taka nietypowa sprawe. Mianowicie, od 4 dni mam brazowe uplawy, ktore mnie bardzo martwia. Nigdy jeszcze tak nie mialam. Jednorazowo sie zdazylo ze dzien przed lub w dniu spodziewanej miesiaczki najpierw mialam brazowy sluz pozniej normalny okres ale teraz mnie to zastanawia. Dzis mam termin @ a zamiant normalnego okresu, brazowy rozciagliwy sluz. Dzis jest 26dc. Rozbilam testy ciazowe te paskowe najzwyklejsze cieniutkie. Nie mam zadnych innych objawow, nawet tych na okres. CZy ktoras z Was miala moze podobny problem i moze mi doradzic? Nie mam mozliwosci isc do ginekologa, przynajmniej do poniadzialku.
Z gory dziekuje za jakiekolwiek informacje.

reklama
Rozwiązanie
Już po, nie mogłam się zalogować wczoraj...
Jajowody drożne :) za miesiąc inseminacja. Dziś 9dc i tez będziemy działać, może zaskoczy. Pytałam o te plamienia i podobno ze to przez mięśniaka, ale mam do od dłuższego czasu i nigdy tak nie było. Zaopatrzylam się w acard, ovarin i biotynę. Zobaczymy czy to pomoże, a od następnego cyklu jak przyjdzie @ będę zażywać clostilbegyt bo zalecają przed inseminacja. Jestem bardzo zadowolona i teraz tylko czekać, bo już wszystkie badania jakie tylko mogliśmy to mamy zrobione.
Super! Dobrze że wszystko się udało [emoji8] teraz kwestia czasu i się uda! Powodzenia!
Hej Joanulka
Ja tak mam :( nawet 5 dni przed @
Robiłam progesteron i wychodził niski. Najpierw plamienia trwały 2-3dni teraz nawet 5 dni :/
Ostatnio byłam na monitoringu i cykl bezowulacyjny, ale wiadomo każdy jest inny :) Mam nadzieję, że u ciebie to jednak ciąża ;*

reklama
Mam nadzieje ze sie poprostu opozni, ale bardzo mnie martwia te uplawy. Nigdy tak nie mialam, progesteron ostatnio jak badalam byl w normie. Estrogen tez.. Endometrium bylo piekne i nawet podejzenie ciazy. Teraz jestem po leczeniu antybiotykiem ( jakis 3 tyg temu skonczylam) i takie anomalie
W którym dniu cyklu badany i jaki wynik?

Czesc dziewczyny, mam taka nietypowa sprawe. Mianowicie, od 4 dni mam brazowe uplawy, ktore mnie bardzo martwia. Nigdy jeszcze tak nie mialam. Jednorazowo sie zdazylo ze dzien przed lub w dniu spodziewanej miesiaczki najpierw mialam brazowy sluz pozniej normalny okres ale teraz mnie to zastanawia. Dzis mam termin @ a zamiant normalnego okresu, brazowy rozciagliwy sluz. Dzis jest 26dc. Rozbilam testy ciazowe te paskowe najzwyklejsze cieniutkie. Nie mam zadnych innych objawow, nawet tych na okres. CZy ktoras z Was miala moze podobny problem i moze mi doradzic? Nie mam mozliwosci isc do ginekologa, przynajmniej do poniadzialku.
Z gory dziekuje za jakiekolwiek informacje.

Mialam tak non stop przed okresem i po. Zupelnie zdrowa. Ot taka uroda u mnie.

Hej Joanulka
Ja tak mam :( nawet 5 dni przed @
Robiłam progesteron i wychodził niski. Najpierw plamienia trwały 2-3dni teraz nawet 5 dni :/
Ostatnio byłam na monitoringu i cykl bezowulacyjny, ale wiadomo każdy jest inny :) Mam nadzieję, że u ciebie to jednak ciąża ;*

Cześć Pat :) no ja zniknęłam na jakiś czas bo za dużo się działo i nie miałam ani czasu ani chęci na pisanie. Powoli wracam. Bakteria zaleczona, 3 tyg temu skończyłam antybiotyk i teraz takie cyrki. Wątpię ze to ciąża, bardziej się martwię czy to nie jakieś mięśniaki albo polipy.. sama nie wiem. Liczę na to ze jutro przyjdzie @ bo jak wcześniej pisałam lecę do Polski na drożność jajowodów a w sierpniu, jak wszystko będzie ok, podchodzimy do IUI wiec czekam na @ bardziej niż kiedykolwiek. W październiku jak nie zajdę, mina dwa lata starań.
Ja nie miałam monitoringu ale dziwnie wyszły testy owulacyjne bo w jednym dniu pokazały nie nawet nie jestem blisko owulacji a na drugi dzień ze w ciągu 48 godzin będzie owulacja... może tez jie miałam i teraz takie cyrki.
We środę zrobię badania krwi jak będę na miejscu i się wszystkiego dowiem.
Jak tam u Was? Planujecie IUI czy narazie jeszcze naturka?

Cześć Pat :) no ja zniknęłam na jakiś czas bo za dużo się działo i nie miałam ani czasu ani chęci na pisanie. Powoli wracam. Bakteria zaleczona, 3 tyg temu skończyłam antybiotyk i teraz takie cyrki. Wątpię ze to ciąża, bardziej się martwię czy to nie jakieś mięśniaki albo polipy.. sama nie wiem. Liczę na to ze jutro przyjdzie @ bo jak wcześniej pisałam lecę do Polski na drożność jajowodów a w sierpniu, jak wszystko będzie ok, podchodzimy do IUI wiec czekam na @ bardziej niż kiedykolwiek. W październiku jak nie zajdę, mina dwa lata starań.
Ja nie miałam monitoringu ale dziwnie wyszły testy owulacyjne bo w jednym dniu pokazały nie nawet nie jestem blisko owulacji a na drugi dzień ze w ciągu 48 godzin będzie owulacja... może tez jie miałam i teraz takie cyrki.
We środę zrobię badania krwi jak będę na miejscu i się wszystkiego dowiem.
Jak tam u Was? Planujecie IUI czy narazie jeszcze naturka?
Na razie natura i monitoring :) w następnym cyklu też mam monitoring :) trzymam kciuki za ciebie!

reklama
Do góry