Dziękuje kochana !Nie panikuj! Wiem, ze łatwo się mówi! Ja miałam tak samo! Jest to normalny objaw, brązowe plamy w ciąży nie zawsze znaczą ze dzieje się coś złego. Więcej optymizmu! Trzymam kciuki!
reklama
Madzia86G
Fanka BB :)
Ja mam za sobą już 3 wizyty na SORze a jestem w 12t i powiem ci co powiedział mój ginekolog ale i lekarze w szpitalu.
Jak jest brązowe plamienie, albo skrzepki ale brązowe, ciemnobrunatne, to to jest po prostu zaschnięta już krew np z pęknietego naczynka. I to sie zdaża, nieraz bardzo często. Było i się zagoiło.
Sygnałem alarmowym jest żywa czerwona krew.
Jak jest brązowe plamienie, albo skrzepki ale brązowe, ciemnobrunatne, to to jest po prostu zaschnięta już krew np z pęknietego naczynka. I to sie zdaża, nieraz bardzo często. Było i się zagoiło.
Dziękuje bardzo za odpowiedz !Ja mam za sobą już 3 wizyty na SORze a jestem w 12t i powiem ci co powiedział mój ginekolog ale i lekarze w szpitalu.
Tak jak już ktoś napisał, brązowe plamienie to stara krew. Zaniepokoic może zywo czerwona krew. Może to być po implantacji zarodka. Ja tez miałam takie plemienia ale u mnie były prawdopodobnie z nadzerki. Dostałam progesteron i po pewnym czasie było ok
olka11135
A ja bym nie poprosiła. Ludzie, to nie cukierki, tylko leki-hormony a nie wiadomo jaka jest przyczyna plamienia. Lekarz sam powinien postawic diagnoze i dobrac leczenie jesli zajdzie taka potrzeba.
W kazdy razie autorko posta sprobuj umowic sie do innego lekarza na konsultacje i badania. Trzymam kciuki
Zgadzam się. U mnie beta przyrastała prawidłowo, progesteron w normie, a plamienia były od początku brązowe. Ostatecznie ciąży nie znaleziono w macicy i prawdopodobnie była to CP. Ponieważ jej sztucznie nie podtrzymywałam, to na szczęście beta sama zaczęła spadać. Nawet nie chcę myśleć, co by sobie sama wykopała gdybym słuchała takich rad, gdzie ktoś mówi a weź sobie leki na potrzymanie
Madzia86G
Wszelkie leki, jakiekolwiek powinny być brane po konsultacji z lekarzem.
Podziel się: