reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

brak przyrostu wagi i nie powiększający sie brzuch w 16 tygodniu .

kamii150 potwierdzam to co piszą dziewczyny, nie masz co się martwić jesli wyniki masz dobre i dzidzia rośnie. Ja w 18 tygodniu byłam 2,5 na minusie.

reklama
Kochana ja w 4 miesiacu ciazy wazylam 44 kilo, schudlam 5 zamiast przytyc, tez zaczynalam sie bardzo martwic, ale do konca ciazy zdarzylam przybrac az 22 kilogramy i koniec koncow mala urodzila sie z ksiazkowa waga i wzrostem, donoszona i zdrowa, a przy mojej niskiej wadze miala juz hipotrofie. Moja rada zbadaj tarczyce, bo u mnie w ciazy wyszedl duzy guz na tarczycy i mozliwe ze od tego tak chudlam.

masz racje w ciazy nie mozna panikowac . powiedz lekarzowi o swoich obawach podczas nastepnej wizyty. ale tez nie martw sie bo dziecko to wyczowa :)
je tez chudlam z zastraszajaca predkoscia choc objadalam sie czym popadnie... i dizen po porodzie konczylam z bilansem -2kg, ktory spadaljeszcze przezjakis czas...
Kazda ciaza jest inna i kazda przechodzi sie inaczej.
powodzenia i duzzzzo radosci!!!

Moja znajoma w drugiej ciąży przytyła 5 kg i to dopiero pod koniec ciąży no a brzuszek też bardzo malutki był, a dzieciaczek ponad 3 kg miał.

Mam to samo. Czwarty miesiąc - 15tydzień, 2 kg mniej, nikt nie wierzy, brzuszek uwupuklił się tylko leciutko. Lekarz twierdzi, że to dlatego, że jestem szczupłą osóbką. Uwypuklenie widzę tylko ja i tatuś dziecka - chyba mu je wmówiłam :D , bo wiem, że normalnie mój brzuszek był płaski. Dzidzia się rozwija zdrowo, więc przestałam się martwić :)

ja z początku schudłam, straszne mdłości i wymioty, do ok 6 mca miałam tylko malutki brzuszek ( jakbym się czegoś mocno najadła hehe) a potem wybiło i skóra oberwała.... ale nie ma co się przejmować urośnie:)

Kochana nie martw sie. ja tez tak mialam, pobieglam do lekarza a ten mi ze tak moze byc, ze to normalne i niedlugo minie. a do jakiegos 16tc ubylo mi 6kg, glownie przez mdlosci, wymioty i brak apetytu. przyjdzie poprawa nie martw sie na zapas :)

reklama
Ja jestem teraz w 16 tc i nic brzuszek płaski zaczna też mnie to martwić 😔 wizytę mam dopiero za 2 tygodnie, byłam na usg w 14tc i Wszytsko było idealnie.

reklama
Do góry