reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak postępu

Karolcia 25

Zaciekawiona BB
Cześć dziewczyny!

Obecnie jestem w 40 tygodniu i 5 dniu ciąży, na wczorajszej wizycie u lekarza dowiedziałam się, że rozwarcie jest na 3 cm, skurcze są ale bardzo słabe i nieregularne więc jakby ich nie było.. Lekarz powiedziała żebym w sobotę znów udała się do szpitala na KTG i USG czy wtedy poród zostanie wywołany? Nie ukrywam, że jest już naprawde ciężko z wykonaniem najprostszych czynności i samopoczucie też nie jest najlepsze chociażby i ze względu na bóle pleców i nóg do tego zauważyłam, że wyszedł mi hemoroid, mam problemy ze spaniem, poza tym martwie się o maleństwo mimo tego, że lekarz zapewnia, że wszystko jest w jak najlepszym porządku i dzidzia waży ponad 3700 gram to wiem, że przenoszenie ciąży też nie jest dobre. Czy któraś z Was dziewczyny była może w podobnej sytuacji? Czy może z moją szyjką macicy jest coś nie tak? Nie zapomne jak lekarz mnie straszyła, że urodze dużo wcześniej ze względu na przedwczesne skracanie się szyjki, a teraz kompletnie nic się nie dzieje, żadnych objawów zbliżającego się porodu

reklama
Hmm w podobnej sytuacji nie byłam bo miałam objawy zbliżającego się porodu w tym dniu ale jedyne co mogę powiedzieć to to żebyś nadmiernie nie martwiła się tymbardziej jak lekarz mówi ze jest w porządku i w razie braku postępu będą wywoływać ... dodatkowy stres nie pomoże niestety wytrzymaj do wizyty w szpitalu a oni już będą wiedzieć co dalej . Głowa do góry

Lekarza mogą nawet czekać do 2 tyg po terminie może być tak ze jeżeli trafisz z skurczami i rozwarciem i.nic nie będzie szlo po ok dobie to zdecyduja się na podanie oxytocyny

Do góry