reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak owulacji przy karmieniu piersia

Wiesz prolaktyna potrafi skutecznie zablokować jajniki i owulację. U mnie miesiączki wróciły po 8 tyg od porodu. Organizm zaczął podejmować próby owulacji (prowadziłam obserwację objawowo termiczną) ok 8 miesiąca po, a owulacja wróciła dopiero po 11. Jak zaczęłam stopniowe redukowanie. Widocznie mój organizm potrzebował mniejszej częstotliwości karmień. Trzymam kciuki, żeby udało się wam jak najszybciej 🙂
a napiszesz jak redukowałas i do jakich ilości zeszlas?

reklama
Mam identyczne obawy i podobną sytuację. Moj roczniak tez cycoholik i potrafi czasem nawet co poł godziny pić, w nocy budzi się na picie rowniez. Nie wiem czy mam owulację, chcialabym monitorować cykl. To jest w ogole na NFZ, czy trzeba uderzać do np. klinik niepłodnosci prywatnie? Z jednej strony chcialabym drugiego malucha, a z drugiej nie chcialabym konczyc karmienia, bo nie chce miec wyrzutow sumienia, gdy się.nie uda z drugim dzieckiem..Ile czasu chcialabys karmić?

a napiszesz jak redukowałas i do jakich ilości zeszlas?
Eliminowałam po jednym. Najpierw oczywiście w dzień. Zaczynałam od tych, które nie były "do drzemki'. Pierwsze pomijałam to obiadowe, bo obiad to taki dosyć kaloryczny posiłek. I tak minimum 2 tygodnie, czasami miesiąc i kolejne. Zależało czy np akurat nie jest chora, czy nie idą zęby. Kolejne u mnie padło akurat na to z podwieczorku. Jak zaszłam w ciążę to z 6 karmień w dzień zostały nam 3, w nocy miałyśmy 1-2, wcześniej 3-4. Możesz być tak, że w twoim przypadku wystarczy zredukować np. 1-2 dwa. Kwestia indywidualna.

KP już dwa lata i jestem w 14 tc. Dostałam tylko jedna miesiączkę po której zaszłam w ciążę. Oczywiście zdawałam sobie sprawę że jest to możliwe ale o 1 dziecko staraliśmy się 1,5 roku więc wyobraźcie sobie nasze zdziwienie 😂 Natura umie robić psikusa. 😉

Do góry