reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Brak okresu, sennosc i prawdopodobienstwo ciąży

Witam. Chciałabym poradzić się co do nietypowych objawow jakie ostatnio u siebie zaobserwowałam. Jakus tydzień temu przez 4 wieczory, po powrocie z pracy zaraz po 20 jak tylko przysiadłam na kanapie zaraz robiłam się spiąca. Spalam tak do 0.30 i przechodziłam do łóżka. Od 2 dni wieczory normalnie przesiaduje ale budzę się ok. 3 wyspana i nie mogę dalej spać, wiercę się. Okres powinnam dostać 15 marca, niby kilka dni temu ale nie odzuwam żeby się zbliżał. Bywa że dostaje wcześniej czy później lecz objawy są zwykle na te kilka dni przed. Patrząc w kalendarzyk owulacja mogła być 1 marca, współżyliśmy 2 marca. Ciągle daje sobie jeszcze szanse że okres się pojawi, w sobotę zrobię test. Póki co, czy taka sennosc i bezsenność na tym etapie może cos znaczyć?

reklama
Musisz zrobić test , senność moze byc objawem zmęczenia, jak wyżej, przesilenie , a może i ciąża, ale bez testu czy bety nikt Ci nie powie

Człowiek odczuwa zaburzenia w spaniu niezależnie od tego czy jest czy nie jest w ciąży.
Akurat senność czy jej brak może być ale wcale nie musi być objawem , tym bardziej teraz gdy wiosna puka już solidnie do drzwi.

Bez testu i tak się nie dowiesz, no chyba że do soboty przyjdzie okres ...

reklama
Ja dopiero w tej ciąży miałam taką senność, że nawet ciągu dnia, pracując zdalnie walczyłam by nie zaliczyć dzięcioła...

Do góry