reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

brak okresu po 5 miesiącach od porodu

wiem...oczywiście. Na razie mam problem z zabezpieczeniem- tabletki odpadają- po jednych dobrze się czułam, ale przytyłam 10 kg, po drugich miałam pierwsze objawy zakrzepicy i lekarz kazał natychmiast odstawić. Jeśli chodzi prezerwatywy to czasem ich używamy, ale nie jestem do nich przyzwyczajona bo zawsze brałam tabsy. I właśnie mam się wybrać do gina żeby wymyślił mi jakiś środek- myślałam o plasterkach albo koleżanka mówiła o jakimś krążku, ale ciężzko mi to sobie wyobrazić. I to jest mój problem

reklama
plastrów osobiście nie polecam ze względu na to że się przesuwają i do tego kleju się przykleja wszystko i brzydko to wygląda, poza tym po dłuższym stosowaniu dostałam wysypki w tych miejscach gdzie naklejałam (mimo tego że naklejałam w rożnych miejscach), co do krążków to nazywają się NuvaRing, stosowałam przed ciąża i uważam że są naprawdę super, aplikacja bardzo łatwa i w ogóle się ich nie czuje, no i wygodą jest to że nie trzeba o nich pamiętać codziennie bo zakłada się raz na 3 tygodnie, potem tydzień przerwy na @, czasem zdarzało się ze wypadł podczas stosunku (bardzo rzadko, może z 2 razy na cały okres używania) ale wtedy wystarczy go opłukać pod zimną wodą i znowu założyć, mogę ci je naprawdę polecić nie miałam po nich żadnych efektów ubocznych i czułam się super, chętnie bym je znowu stosowała ale niestety mnie nie stać teraz (to wydatek około 30-40 zł miesięcznie, tak samo jak plastry) i biorę Microgynon (bo jest refundowany i za opakowanie na 3 m-ce płacę niecałe 8 zł) chociaż trochę przytyłam po nim (albo po ciąży po prostu, czort wie ;-)) ... prezerwatyw nie lubię i myślę ze chyba nikt ich nie lubi, chociaż podobno te Skyn (Unimila bodajże) to słyszałam że prawie się ich nie czuje ... kurczę ale się rozpisałam ;-P, no ale NuvaRing ci szczerze polecam a do aplikacji się przyzwyczaisz szybko, tym bardziej że się tych krążków nie czuje w ogóle i są elastyczne ;-)

To forum działa cuda. W nocy dostałam @:-)
Widziesz, wystarczy się komuś wygadać:-D

wiem...oczywiście. Na razie mam problem z zabezpieczeniem- tabletki odpadają- po jednych dobrze się czułam, ale przytyłam 10 kg, po drugich miałam pierwsze objawy zakrzepicy i lekarz kazał natychmiast odstawić.
Przy zakrzepicy, problemach z krzepliwością i innymi rodzajami niewydolnosci zylnej definitywnie odpadają wszelkie rodzaje antykoncepcji hormonalnej, czyli plasterki i wspomniane krążki również.

Chciałabym odnowić temat.
Urodziłam 16 czerwca a 16 września byłam na drugiej kontrolnej wizycie u ginekologa. Mało karmiłam piersią bo malutka straszny żarłoczek i nie miała cierpliwości do cycka to po 6 tygodniu zaczęłam ją dokarmiać butelką i wkrótce piersią karmiłam tylko raz dziennie. W każdym razie jak byłam u lekarza to powiedział, że wszystko ok i że hormony już zaczynają pracować bo tworzy mi sie endometrium i najpóźniej w ciągu miesiąca powinnam dostać okres (dzień wcześniej mąż wyjechał i wraca dopiero w listopadzie więc od 16 września miałam celibat). Tymczasem okresu nadal nie mam i się zastanawiam czy mogę być w ciąży? Bo skoro endometrium się wytworzyło to powinno się złuszczyć do tego czasu. Test robiłam po 4 tygodniu od współżycia bo mnie strasznie mdliło i wyszedł negatywnie (w pierwszej ciąży też tak miałam, że mnie szybko zaczęło mdlić jeszcze przed testem ciążowym i kilka dni przed okresem wyszły mi 2 grube krechy). Nie chce latać od razu do lekarza bo pomyśli, że jakaś nawiedzona jestem.

Ostatnia edycja:
Do góry