reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak miejsca w domu dla dziecka

Udało mi się wytargować bujaczek w kuchni, nie muszę go wynosić, ale musi być złożone i pod ścianą jak jest nie używany :D . Kupiłam też nosidełko ale niestety jeszcze jest trochę za duże. Tak myślę że w tej sytuacji nie wiele da się zrobić, może po prostu potrzebowałam się po prostu wygadać. Spróbuje trochę powalczyć, w końcu niedługo przyjdzie też krzesełko do karmienia i inne cuda.

reklama
Ale wiesz że ten dom jest tak samo Twój jak i jego ? Przecież Tobie też nie musi wszystko odpowiadać a jednak wolisz się nie kłócić , porozmawiaj z bratem albo z mamą , u nas jest podobna sytuacja ale gdy moje rodzeństwo dowiedziało się że będę mamą to nawet pokoik dla dziecka zrobili oddając swój pokój , mam nadzieję że sytuacja się rozwiąże
Jak brat się dowiedział że jestem w ciąży, to zaczęły się głupie docinki, ile kosztuje dziecko, że lepiej mieć psa itd.
Córka miała kołki przez 1,5 miesiąca i płakała do 2-3 w nocy to mi wypomniał że on dziecka nie chciał a i tak musi wysłuchiwać płaczu po nocach i potykać się właśnie o bujaczek albo przeciskać koło wózka.

O matko straszne te zasady. Tzn bezduszne jesli tak można powiedzieć. Ciekawe jak brat będzie miał dziecko czy zmieni mu się podejście. Ja chyba bym jednak wynajęła jakaś klitkę i miała zasady i nakazy brata głęboko w du...

O matko straszne te zasady. Tzn bezduszne jesli tak można powiedzieć. Ciekawe jak brat będzie miał dziecko czy zmieni mu się podejście. Ja chyba bym jednak wynajęła jakaś klitkę i miała zasady i nakazy brata głęboko w du...
Niestety, ale masz budżet nie udźwignie i budowy i wynajmu.

Jak brat się dowiedział że jestem w ciąży, to zaczęły się głupie docinki, ile kosztuje dziecko, że lepiej mieć psa itd.
Córka miała kołki przez 1,5 miesiąca i płakała do 2-3 w nocy to mi wypomniał że on dziecka nie chciał a i tak musi wysłuchiwać płaczu po nocach i potykać się właśnie o bujaczek albo przeciskać koło wózka.
bardzo mi przykro że on się tak zachowuje tym bardziej że nie jesteście obcymi ludźmi , Wałcz bo masz dla kogo, u nas na początku też były głupie żarty ale z czasem się to zmieniło aktualnie zaraz zaczynamy 6 miesiąc , ale u mnie moja mama stawała w mojej obronie

No właśnie czy mama nie ma nic do powiedzenia? Pewnie brat zadzi a mama się nie wtrąca tak..ehh szkoda po prostu nerowow na taką sytuację. Jeśli się nie będziesz odzywać wejda ci na głowę. Sama wiesz jak jest i czy to wytrzymasz

Do góry