reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Brak apetytu i bóle żołądka w 4 tygodniu ciąży

pchelka10.05

Zadomowiona(y)
Miasto
grudziądz
Witam serdecznie dawno mnie tu nie było
Po 3 latach starań z drugim dzieckiem udało nam się ponownie zajść w ciążę. Jest to początek Ok 3-4 tydzień potwierdzony beta hcg pierwszy wynik 78,5 a po 48h wynosił 217 . Wcześniej nie miałam problemu z apetytem i jadłam co tu mówić dość sporo . Od tygodnia jak dowiedziałam się o ciąży mam brak apetytu na cokolwiek zmuszam się do jedzenia a od 2 dni wieczorem pobolewa mnie żołądek podejrzewam że to od tego że się kurczy bo wcześniej sporo zjadalam . Oczywiście martwię się bardzo i do tego doszły rewolucję jelitowe , przelewanie, bulgotanie, gazy i niekiedy biegunka . Miał ktoś tak że gdy zmienił dietę ze sporej na minimalna to bolał go żołądek bo się kurczyl ??? Martwię się czy to nie zaszkodzi dziecku a do gina dopiero za 1,5 tygodnia

reklama
Na tym etapie ciąży mniej jedzenia na pewno nie zaszkodzi dziecku. Te dolegliwości mogą wynikać ze zmian hormonalnych, więc na spokojnie. Dbaj o siebie. Jeśli wiesz, że dużo nie zjesz to chociaż przemyślanie i zdrowo :) Będzie dobrze! :)

Spróbuj pić rano siemię lniane mi zawsze pomaga na żołądek i jest bezpieczne w ciąży.

No to napisze jak to się skończyło tzn nie skończyło się jeszcze :(
Ataki powtarzały i powtarzają się nadal i co się okazuje że to nie żołądek (a byłam pewna) tylko w 9 tc wykryto kamienie w woreczku żółciowym podczas usg brzucha
A wszyscy dookoła mówi że to nerwica włącznie z gastrolog iem

Do góry