reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Boli ząb a tu majówka:(

zaniak

Zaciekawiona BB
Mam nadzieje ze ktos mi tu będzie mogł pomóc bo ja już sama nie daje rady. Dziś sobota 29 a mnie rozbolał ząb no chyba sie zastrzele . Boli jak nie wiem co jest coraz gorzej domyślam się ze to kanał bo go dotknąć nie moge. Złośliwiec nie dał o sobie znać wcześniej tylko poczekał aż nie będzie dentystów. Tak samo było w pierwszej ciąży. Tutaj pojawia się moje pytanie bo myślę ze dentyste moge sobie zaplanować najwcześniej na 2 lub nawet 4 maja i jak tu przetrwać ? Brałyście apap ? Ile tego można żeby nie przegiąć i nie zwariować . A może macie jakieś inne sposoby by nie osiwieć do tego czasu. Tak bardzo martwię się o malutką to już 31 tydzień

reklama
A dyżur w szpitalu? Nic nie ma? Moze jakiś dentysta prywatnie jutro? Do 2 maja daleko bardzo.
\Możesz jutro podejść do apteki, może farmaceuta Ci doradzi coś z leków jeszcze. Jakąś płukankę, sama nie wiem.

hej. Ja w ciąży miałam podobny problem ,dlugi weekend a tu katastrofa z zębem! Brałam Paracetamol bo tylko na to lekarz sie zgodził . I chod bol nie przechodzil to zmniejszył sie i jakoś dotrwałam do wizyty. Ale o apap zapytaj w aptece czy można ,a jak nie to kup czysty paracetamol

Ja bym jednak szukała jakiegoś dentysty. Z tak ostrym bólem zęba nie ma żartów. U mnie skończyło się opuchlizną, ropą, antybiotykiem i usuwaniem ząba. Nie byłam wtedy w ciąży ale właśnie zwlekalam z wizytą u dentysty, bo się ich panicznie boję od dziecka.

Niestety opcja dentysty nie jest możliwa w żaden sposób . Byłam na jakimś pogotowiu dentystycznym bo jak sie okazało uchowało się ale pani powiedziała , że tego nie zrobi skoro tego zęba już robił inny dentysta . Poza tym potrzeba zdjęcia a ona nie zrobi bo nie ma jak itd itd... Koszmar . Dzwoniłam do mojego dentysty a on powiedział , że bedzię w piątek i tyle w temacie. Zejdę jak nic do tego czasu... Mam coś takiego dla dzieci jak dentosept A mini rozwazam czy nie psiknąc by sobie troszke pomoc bo ile można tego apapu . Gdybym nie była w ciązy to by mi było obojętne ale tu chodzi o moje maleństwo:(

No to nieźle Cię tam obsłużyli... A chociaż obejrzeli Ci tego zęba? Stan zapalny niestety może doprowadzić nawet do przedwczesnego porodu. Nawet jakbym miała jechać i sto kilometrów, to bym tego dentysty na Twoim miejscu szukała.
Psiknij sobie tym dentoseptem - i poszukaj innego dentysty.

reklama
Do góry