reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Bóle

Mnie to boli niezależnie co ćwiczę i w jakiej jestem pozycji, ale tak szczerze to się zastanawiam czy to nie nerki, bo bardzo często też siusiam, ale mało... Słyszałam, że to normalne w ciąży więc się nie przejmowałam, ale w sumie kto wie .... Zobaczymy na wizycie u ginki, no chyba, że będzie tak bolało, że wcześniej pójdę do internisty....

reklama

--------------------------------------------------------------------------------

no niestety lekarz mi wyjasnił co ztym kręgosłupem, a mianowicie to nasze ciążowe hormony troszczą się o rozluźnienie połączeń stawowych aby bibi mogło urodzić się przez wąską obręcz miednicy, zwiększająca się waga dziecka+wody płodowe+łożysko i te inne obciążają kręgosłup który przykmuje inna pozycję niż dotychczas, często bywa że mały łobuz rozpychając się zaczyna uciskać na nerw kulszowy co daje w efekcie silny ból, na który w zasadzie nie można nic poradzić prócz basenu , nagrzewania poduszką elektryzną

Qrczaki ale rie mnie krzyz buuuuuuuuuuu,mi ciezko juz wyrko robic........wlasnie napisalam mezowi ze jak wroci to ja bede ksiezniczka a on moim sluzacym ;D,co?nie bylo go tyle to musi nadrobic,codziennie lozeczko i masaz bez zadnych wykretow i latanie po sklepach za moimi zachciankami ;D

a ja nie mam laptopa tylko stacjonarne pudło
i do tego siedzęi gniotę brzuch jak się garbie bo bobuś protestuje

z laptopem niesamowita wygoda, jak dla mnie
wcześniej mieliśmy zwykłe kompy i mało co siedzieliśmy przy nich, bo stały w drugim pokoju, a tam nie ma telewizora :)
teraz ja leżę w wyrku, czytam babyboom i oglądam TV, a Krzyś siedzi sobie przy ławie :)
wyprzedaliśmy caly sprzęt w maju - opróżniliśmy pokój dla dzidzi :)

reklama
Potworny ból kręgosłupa a po spacerze jeszcze się nasila tak że aż brzuch boli, stac w miejscu nie moge nawet jak naczynia zmywam to ledwo stoję. Chyba nie wytrzymam i pójdę do lekarza może coś poradzi.

Do góry