reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle w podbrzuszu

Dziewczyki macica Wam się rozciąga i szykuje na rosnącego malca. To może trochę boleć! Ja co prawda tak nie miałam, ale wiem, że tak może być. Jak długo nie ma plamienia tak długo nie ma się czego bać! Teraz potrzeba Wam dużo wypoczynku i nawet drzemka w ciągu dnia. Zadnego dźwigania i zatrudnić partnera do wszystkich prac domowych, niech się wciąga! :police: >:D Oszczędzajcie się, bo całe 9 miesięcy przed Wami!

reklama
A ja byłam dzis u gina i tak jak się spodziewałam stwierdził, że lepiej dmuchac na zimne. Ze względu na wcześniejsze poronienie wszelkie bóle od razu klasyfikują moją ciążę do ciąż zgrożonych. Ale ogólnie to był zdziwiony bo mówi, że w tak wczenej ciąży (5 tydz) to jeszcze nic nie powinno boleć. Macica się jeszcze nawet nie zaczeła powiększać. Sugerował zapalnenie pęcherza- kto wie, moze ma racje? Pójdę jutro zrobić badania.
A może któraś z was mogła by doradzić jakiegoś dobrego ginekologa w Szczecinie? Bo ja tego tak do końca nie jestem pewna...

Hej! :)

Ja byłam dzisiaj u mojego gina pytałam o te bóle - stwierdził że jeżeli nie ma plamienia to nie ma się czym martwić i że często się to zdarza, więc nie martwię się!!

Pozdrawiam

Slonko właśnie o te - gin mówił że to mogą być (przynajmniej w moim przypadku) zrosty po zabiegach jakie miałam wcześniej!

Witajcie przyszłe mamusie na wrzesień.Jestem nowa i ciesze sie ze znalazłam to forum.Wlaśnie zaczelam 3 miesiac upragnionej ciązy, mnie tez martwia takie bóle.Kiedyś złapał mnie taki kłojącu ból w nocy wystraszylam sie bo na chwilke przestalo i potem znow mnie ukólo ale tylko na chwilke.Nie mam brązowego plamienia ani zadnego rdzawego_Oprucz upławów ktore maja kolor biały.Oprócz taki kłojacych bóli to brzuszek pobolewa mnie czasami i bardzo lekko.Na pierwszej wizycie lekarz nie uprzedzil mnie o takich bolach wiec sie martwie,a nastepna wizyte mam dopiero 24.02.2006.Wiec jak mozecie to doradzcie mi cosik.Czy mam sie czym martwić?A i jeszcze jedno jestem szczupłą osóbką i martwi mnie tez ze brzuszek prawie wogole nie rosnie i niewiem czy tak ma byc?Jak jest u was?To moja pierwsza i naprawde upragniona ciaza martwie sie!Możecie mnie jakoś uspokoić? Pozdrawiam cieplutko :)

Witaj Natalko!
Takie kłujące bóle mogą być związane z rosnącą teraz macicą, ale zawsze lepiej, jeśli bardzo Cię to niepokoi, skonsultować je z lekarzem. W każdym razie nie krwawisz, a to najważniejsze. A brzuszek na razie jeszcze nie rośnie i to jest normalne, nie masz się czym martwić ;)

Witaj Marrtrudo!
Nawet niewiesz jak mnie uspokoiłaś :) drugą wizyte mam za dwa tygodnie i napewno porozmawiam z lekarzem na temat moich obaw.A tym czasem mogę być spokojna! Dziękuję Ci ;D

U mnie te bóle nasilają się w terminie kolejnych miesiączek. Też się zdenerwowałam wtedy, bo bolało mnie tak jakbym miała dostać miesiączkę i pytałam wtedy gina - powiedział, że tak może być, jak nie ma plamienia, to nie ma się czym martwić.

reklama
Natalko,zazdroszcze Ci,że brzuszek jeszcze nie rośnie ;)
Mam wrażenie,że w kolejnych ciążach idzie to jakoś szybciej :laugh:
A te bóle są najnormalniejsze w świecie,macica rośnie :)

Do góry