reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle podbrzusza początek ciąży

Część wszystkim jestem w 6 tyg ciąży , od dzisiaj zaczęły się skurcze jak by kłucie szpilką
na środku podbrzusza, trwają już od kilku godzin , wizytę mam dopiero w środę 18.01 by potwierdzić ciążę i martwię się że może być to poronienie, mega się martwię.

reklama
Środa jest już po jutrze, wiec spokojnie, żadne to „dopiero””.
Bóle podbrzusza na początku ciazy bywają normalne. Raczej zwykle są to bóle przypominające te miesiączkowe.
Jeżeli nie ma żadnych innych niepokojących objawów, to Poprostu czekaj na wizytę i nie myśl odrazu o poronieniu. :)

Hej, tez jestem na samym poczateczku ciąży, mam pozytywna betę i dwa testy (aplikacja pokazuje 5 tydzień a tak na prawdę jest od zajścia 3) i byłam dziś u gina bo właśnie tez odczuwam ze coś się dzieje w podbrzuszu, pobolewa jajnik prawy i ogółem cały czas czuje podbrzusze. Pani doktor mówiła ze to jest normalne ponieważ się tam w środku wszystko przystosowuje i macica się tez rozciąga 😀 i powiedziała ze jeżeli ból nie wymaga leków przeciwbólowych to wszystko jest Oki. Powodzenia i zdrówka ☺️

Środa jest już po jutrze, wiec spokojnie, żadne to „dopiero””.
Bóle podbrzusza na początku ciazy bywają normalne. Raczej zwykle są to bóle przypominające te miesiączkowe.
Jeżeli nie ma żadnych innych niepokojących objawów, to Poprostu czekaj na wizytę i nie myśl odrazu o poronieniu. :)
Dziękuję za szybko odpowiedź uspokoiłam się , niestety w mojej sytuacji ciąża była dla mnie szokiem mam obustronnie niedrożne jajowody dlatego każdy skurcz jest dla mnie przerażający ☺️ pozdrawiam

Hej, tez jestem na samym poczateczku ciąży, mam pozytywna betę i dwa testy (aplikacja pokazuje 5 tydzień a tak na prawdę jest od zajścia 3) i byłam dziś u gina bo właśnie tez odczuwam ze coś się dzieje w podbrzuszu, pobolewa jajnik prawy i ogółem cały czas czuje podbrzusze. Pani doktor mówiła ze to jest normalne ponieważ się tam w środku wszystko przystosowuje i macica się tez rozciąga 😀 i powiedziała ze jeżeli ból nie wymaga leków przeciwbólowych to wszystko jest Oki. Powodzenia i zdrówka ☺️
Dziękuję za odpowiedź, uspokoiłam się i też życzę zdrówka ☺️

Część wszystkim jestem w 6 tyg ciąży , od dzisiaj zaczęły się skurcze jak by kłucie szpilką
na środku podbrzusza, trwają już od kilku godzin , wizytę mam dopiero w środę 18.01 by potwierdzić ciążę i martwię się że może być to poronienie, mega się martwię.
Dopiero w środę będziesz mieć potwierdzenie, czy ciąża jest w macicy, tak?

Dziękuję za szybko odpowiedź uspokoiłam się , niestety w mojej sytuacji ciąża była dla mnie szokiem mam obustronnie niedrożne jajowody dlatego każdy skurcz jest dla mnie przerażający ☺️ pozdrawiam
rozumiem. Wspomnij o tym lekarzowi, ale myśle ze uspokoi cię mówiąc ze to normalne :)
Trzymam kciuki za pozytywna wizyte! Powodzenia :)

reklama
Dziękuję, jeszcze zastanawiałam się żeby zrobić progesteron jutro , nie panikuje za dużo ?
jestem typem osoby, która uważa akurat ze w ciąży co chwile są obawy i stres i panika i jest to całkiem normalne. Starajmy się jedynie nie fiksowac i nie nastawiać odrazu negatywnie.
Co do proga, nie wypowiem się. Ja robiłam, ale razem z beta. Zaszkodzić napewno nie zaszkodzi, ale czy jednorazowy wynik coś da? Może ktoś inny w tej kwestii ci już podpowie :)

Do góry