reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Bóle brzucha po zażywaniu żelaza.

Jakbyś miała zatrucie pokarmowe i zaparcia jednocześnie. Zaczęło się na drugą dobę od zużycia pierwszej tabletki.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom
To faktycznie nie służy:(
Mi hemo spadła trochę w 28 tyg dopiero do 10.6
Pobralarm tydzien Tandyferon i ladnie podskoczyla do ponad 12 i juz tak zostało
Tyle , ze nic sie nie dzialo
A Ty jaki bierzesz?

reklama
To faktycznie nie służy:(
Mi hemo spadła trochę w 28 tyg dopiero do 10.6
Pobralarm tydzien Tandyferon i ladnie podskoczyla do ponad 12 i juz tak zostało
Tyle , ze nic sie nie dzialo
A Ty jaki bierzesz?
Hemofer. Teraz dostałam od internisty Sorbifer. Ale ginekolog kazała nie zazywac w ogóle i spróbować podciągnąć wyniki dieta. Sokami właśnie.

Napisane na SM-J320FN w aplikacji Forum BabyBoom

Ja też bralam tandyferon i nic mi nie było. Siostra teraz jakiś zażywa ale nie wiem jaki i miała problemy. Lekarka kazała popijać sokiem pomarańczowym bo żelazo lepiej się wchłania.siostra czasem zamiast soku je pomarancze zaraz po zażyciu żelaza i mówiła że problem się rozwiązał

Żelazo dobrze jest zażywać razem z witaminą C, a na podniesienie hemoglobiny polecam sok z pokrzywy do kupienia np. w zielarskim lub w aptece. Mi żelazo po porodzie spadło do 6, po 6 tygodniach picia soku z pokrzywy i oczywiście brania tandyferonu hemoglobina podskoczyla do 14.

Ja po tartyferonie tez miałam bóle brzucha, czasem zaparcia. Brałam go więc przez 4 dni i na 2 dni odstawiałam. Na hemoglobiny niewiele niestety to wpływało, a bóle brzucha i tak się pojawialy- głównie w nocy. W końcu zaczęłam pić sok z buraka (z jabłkiem i marchewką bo samego buraka nie dałabym rady :p ) hemoglobiny super poszła w górę :)

Do góry