reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Ból wątraby

Natalia 1989

Zaciekawiona BB
Dziewczyny jestem w 5tym miesięcu ciazy
2tyg temu zachorowalam
Zlapalam jakiegos wirusa
Gardlo , kaszel katar... lecze sie dalej
Poprzez notoryczny kaszel rozpoczely sie bole zaraz pod biustem. Mysle ,ze żoladek
Po tygodniu bół promieniuje juz w watrobe i pod zebra
Lekarka powiedziala ,ze dziecko ma glowe pod wątroba...a z racji, ze jestem niska ...to malenstwo uciska ...
:(
Troche sie martwie ... bol jest zaraz po jedzeniu ,czasami nie moge stać ani siedzieć...
Jak leze na plecach od razu mija ... czy moze mialyscie taki przypadek ?
Boje sie ,ze moze mam.jakies zapalenie ? Tylko dziwne ,ze mija jak leze na plecach
Ehh 🙈

reklama
Na forum to nikt nie da odpowiedzi na 100%, mogę tylko napisać, że ja miałam niemal od połowy ciąży kłucie i ucisk na pęcherzyk żółciowy, bo dziecko tak siedziało, a też już wkręcałam sobie najgorsze. Tez mi przechodzilo w zaleznosci od pozycji, najgorzej przy siedzeniu. Przeszło z chwilą porodu 😉

Na forum to nikt nie da odpowiedzi na 100%, mogę tylko napisać, że ja miałam niemal od połowy ciąży kłucie i ucisk na pęcherzyk żółciowy, bo dziecko tak siedziało, a też już wkręcałam sobie najgorsze. Tez mi przechodzilo w zaleznosci od pozycji, najgorzej przy siedzeniu. Przeszło z chwilą porodu 😉

Tak tak rozumiem, dziekuje za Twoj wpis 🌸

Narządy rozchodzą się po bokach , góra-dół , im dziecko większe tym będzie większy na to nacisk..

Przede wszystkim wątroba nie ma unerwienia, więc nie może boleć 🤦‍♀️

Także zapewne dziecko uciska Ci na jakieś nerwy w pobliżu i stąd to uczucie. Im starsza ciąża, tym zapewne będzie to bardziej uciążliwe.

Przede wszystkim wątroba nie ma unerwienia, więc nie może boleć 🤦‍♀️

Także zapewne dziecko uciska Ci na jakieś nerwy w pobliżu i stąd to uczucie. Im starsza ciąża, tym zapewne będzie to bardziej uciążliwe.
Ja miałam WZW C, wątroba była większa i czułam doskwieranie w tym miejscu gdzie leży.

reklama
Dziewczyny jestem w 5tym miesięcu ciazy
2tyg temu zachorowalam
Zlapalam jakiegos wirusa
Gardlo , kaszel katar... lecze sie dalej
Poprzez notoryczny kaszel rozpoczely sie bole zaraz pod biustem. Mysle ,ze żoladek
Po tygodniu bół promieniuje juz w watrobe i pod zebra
Lekarka powiedziala ,ze dziecko ma glowe pod wątroba...a z racji, ze jestem niska ...to malenstwo uciska ...
:(
Troche sie martwie ... bol jest zaraz po jedzeniu ,czasami nie moge stać ani siedzieć...
Jak leze na plecach od razu mija ... czy moze mialyscie taki przypadek ?
Boje sie ,ze moze mam.jakies zapalenie ? Tylko dziwne ,ze mija jak leze na plecach
Ehh 🙈
Myslę ze powinnas popracowac nad rosciąganiem miesni tulowia. Mnie to pomoglo, a bol lokalizowalam między żebrami. Momentami byl tak silny ze trudno bylo zlapac oddech

Do góry