reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

bol w okolicach mostka w ciazy

Zaobserwuj, kiedy Cię boli. U mnie bóle nie trwały ciągle, najbardziej nasilały się po zjedzeniu czegoś tłustego. No i nie powinny być 'opasujące', jakby Cię ktoś ściskał pasem pod żebrami. Poza tym obserwuj swoją wagę i ewentualne obrzęki. Jeśli będzie się powtarzać, to męcz lekarza. A może to po prostu był taki jednorazowy ból? ;-)

reklama
już drugi dzień mnie nie boli:tak:
A najbardziej bolało mnie jak długo siedziałam, albo leżałam na lewym boku. No i w nocy budził mnie silny ból. to trwało chyba z jakieś 2 tyg.
Będę obserwować, w razie czego pójdę do lekarza rodzinnego.
Co do wagi to narazie przytyłam pół kg. Bo najpierw chudłam potem przytyłam mniej niż schudłam, później stałam w miejscu i w końcu przytyłam 1,5 kg. Ale jeden kg byłam do tyłu więc wyszło, że narazie jestem pół kg cięższa niż przed ciążą.
Pozdrawiam;-)

Ostatnia edycja:
Teraz dopiero zauważyłam, chciałam napisać ciśnienie i obrzęki :-p, a z obrzękami związana jest waga.

Dobrze, że Ci się poprawiło! Powodzenia życzę :-)

Dzięki:-)
ciśnienie mam przeważnie ok 130/70
Mam nadzieję, że to tylko może niunia gdzieś mnie uciskała i od tego ten ból:tak:

Pozdrawiam:-D

mnie tez strasznie boli, moze nie boli ale o jest takie uczucie jakby mi pluca zaraz mialy gardlem wyjsc.... strasznie mnie sciska, az boli caly czas.... strasznie truuudno mi sie oddycha, ale to raczej normalne wiec luzik... ;)

Jesli chodzi o badania na watrabe to muszisz zrobic tak:
ASPAT
ALAT
BILIRUBINE
FOTOSTAZE ALKAICZNA ( nie pamietam czy dobrze napisalam)
Te badania nakazal mi learz, po tym jak sie dowiedzial, ze boli mnie watroba.
Kosztowaly mnie 20 zl, zrobilam te badania 3 tyg temu a jutro odbieram kolejne swieze bo dalej mnie boli i boje sie ,ze zolc mi sie zatrzymala...
Do tego zrobilam morfologie wiec sie wszystkiego dowiem jutro.

Do góry