reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

bol w okolicach mostka w ciazy

Zaobserwuj, kiedy Cię boli. U mnie bóle nie trwały ciągle, najbardziej nasilały się po zjedzeniu czegoś tłustego. No i nie powinny być 'opasujące', jakby Cię ktoś ściskał pasem pod żebrami. Poza tym obserwuj swoją wagę i ewentualne obrzęki. Jeśli będzie się powtarzać, to męcz lekarza. A może to po prostu był taki jednorazowy ból? ;-)

reklama
już drugi dzień mnie nie boli:tak:
A najbardziej bolało mnie jak długo siedziałam, albo leżałam na lewym boku. No i w nocy budził mnie silny ból. to trwało chyba z jakieś 2 tyg.
Będę obserwować, w razie czego pójdę do lekarza rodzinnego.
Co do wagi to narazie przytyłam pół kg. Bo najpierw chudłam potem przytyłam mniej niż schudłam, później stałam w miejscu i w końcu przytyłam 1,5 kg. Ale jeden kg byłam do tyłu więc wyszło, że narazie jestem pół kg cięższa niż przed ciążą.
Pozdrawiam;-)

Ostatnia edycja:
Teraz dopiero zauważyłam, chciałam napisać ciśnienie i obrzęki :-p, a z obrzękami związana jest waga.

Dobrze, że Ci się poprawiło! Powodzenia życzę :-)

Dzięki:-)
ciśnienie mam przeważnie ok 130/70
Mam nadzieję, że to tylko może niunia gdzieś mnie uciskała i od tego ten ból:tak:

Pozdrawiam:-D

mnie tez strasznie boli, moze nie boli ale o jest takie uczucie jakby mi pluca zaraz mialy gardlem wyjsc.... strasznie mnie sciska, az boli caly czas.... strasznie truuudno mi sie oddycha, ale to raczej normalne wiec luzik... ;)

Jesli chodzi o badania na watrabe to muszisz zrobic tak:
ASPAT
ALAT
BILIRUBINE
FOTOSTAZE ALKAICZNA ( nie pamietam czy dobrze napisalam)
Te badania nakazal mi learz, po tym jak sie dowiedzial, ze boli mnie watroba.
Kosztowaly mnie 20 zl, zrobilam te badania 3 tyg temu a jutro odbieram kolejne swieze bo dalej mnie boli i boje sie ,ze zolc mi sie zatrzymala...
Do tego zrobilam morfologie wiec sie wszystkiego dowiem jutro.

Do góry