reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

ból podbrzusza jak na okres i brak miesiączki

Cześć dziewczyny, potrzebuję porady,

normalnie mam cykl ok 27-28 dni, ostatnią miesiączkę miałam 7.08. Przed krwawieniem nigdy nie mam żadnych dolegliwości bólowych (ewentualnie czuję się rozdrażniona i pobolewają mnie piersi), dopiero kiedy mam miesiączkę strasznie boli mnie podbrzusze tak że bez ibuprofenu nie przestaje. Badam się regularnie i na nic nie choruję.
Od kilku dni czuję się senna, rozdrażniona, powiększyły się i pobolewają mnie piersi ale tylko w okolicach sutków. 2 dni temu przez około czułam się tak jakbym miała dostać okres -(mocniejszy ból w podbrzuszu promieniujący w stronę pachwin, osłabienie i dodatkowo mdłości -nie mogłam znieść zapachu słodkiego deseru), jednak oprócz białej wydzieliny której jest dość sporo (uczucie mokrości) do dnia dzisiejszego nie mam miesiączki -ten ból też sam po 3-4 godzinach przeszedł. Od tego momentu co jakiś czas czuję ciągnięcie w okolicy pachwin, delikatne pobolewanie w okolicy jajników i ból piersi ale bardziej tylko w okolicach sutków plus senność.
W okolicach dni płodnych mieliśmy kilka stosunków z partnerem, jednak się nie zabezpieczamy, ponieważ jest on po zabiegu wazektomii (zrobił to jak jeszcze się nie znaliśmy).
Czy to możliwe, że jednak jestem w ciąży i coś poszło nie tak?
Dodam, że nie miałabym nic przeciwko, ponieważ i tak chcieliśmy z partnerem spróbować In Vitro:)

reklama
reklama
Hey dziewczyny
Spóźnia mi się miesiączka 3 dzień . Dzisiaj 33 dzień cyklu . Zwykle mój cykl trwa 30 dni . W dni płodne byłam dość aktywna z mężem . Po owulacji odczuwałam kilka razy silne skurcze jajników a w 31 dniu cyklu bardzo silny skurcz , kłucie po środku w podbrzuszu a dzisiaj czułam pieczenie . Czy mogę być w ciąży?
Jeżeli uprawiasz seks bez zabezpieczenia to zawsze jest szansa na ciążę. My ci tu nic nie wywróżymy. Jedyne wyjście to test lub beta.

Aczkolwiek pieczenia podbrzusza raczej bym z ewentualną ciążą nie wiązała. Pierwsze objawy ciąży to bóle jak na miesiączkę, a nie jakieś pieczenie i skurcze jajników (cokolwiek to znaczy 🤷)

902DCE97-3317-435B-BB9A-704BDB9B4EC2.jpeg
Chyba jestem w ciąży . Jutro jadę na Beta hcg

Witam , miesiaczke mialam 29 czerwca potrfala do 4 lipca a 15 znow mialam krwawienie tyle ze ok 4 dni dzis mamy 30 a mnie znow boli podbrzusze jak na okres czy ktoras z was tak miala??

Witam , miesiaczke mialam 29 czerwca potrfala do 4 lipca a 15 znow mialam krwawienie tyle ze ok 4 dni dzis mamy 30 a mnie znow boli podbrzusze jak na okres czy ktoras z was tak miala??

Nawet jeśli któraś tak miała, to dla Ciebie niczego nie zmienia - musisz iść do lekarza, żeby sprawdził, co to było za krwawienie pośrodku cyklu.

Prawda jest taka, że zarówno zbliżająca się miesiaczką jak i wczesna ciąża mogą dawać takie same objawy. Jeżeli kobieta chce mieć dziecko to nakręca się i wiąże każdą zmianę w organiznie z ciążą. Nikt na forum wam nie odpowie, czy jesteście w ciąży czy.. nie rozumiem takich wątków skąd niby ktoś ma to wiedzieć? Miesiaczka może się przesuwać to naturalne, brzuch może kłuć, boleć i możemy mieć uczucie ciepła, piersi w jednyn cyklu będą boleć w drugim nie organizm kobiety jest zmienny różne czynniki wpływają na nasze odczucia. Dlatego uważam lepiej poczekać i zrobić test ciążowy po tygodniu od terminu spodziewanej miesiączki. Niż pytać na forum, czy mogę być w ciąży... Nikt nie zna na to odpowiedzi..

reklama
Prawda jest taka, że zarówno zbliżająca się miesiaczką jak i wczesna ciąża mogą dawać takie same objawy. Jeżeli kobieta chce mieć dziecko to nakręca się i wiąże każdą zmianę w organiznie z ciążą. Nikt na forum wam nie odpowie, czy jesteście w ciąży czy.. nie rozumiem takich wątków skąd niby ktoś ma to wiedzieć? Miesiaczka może się przesuwać to naturalne, brzuch może kłuć, boleć i możemy mieć uczucie ciepła, piersi w jednyn cyklu będą boleć w drugim nie organizm kobiety jest zmienny różne czynniki wpływają na nasze odczucia. Dlatego uważam lepiej poczekać i zrobić test ciążowy po tygodniu od terminu spodziewanej miesiączki. Niż pytać na forum, czy mogę być w ciąży... Nikt nie zna na to odpowiedzi..