reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ból piersi - wczesny objaw ciąży?

reklama
Głowa do góry i kolejna szansa przed Wami! :)
Ale mimo wszystko cieszę się, że dostałam miesiączkę w granicach normy, bo dzisiaj mam 35 dzień cyklu. Czyli Miositogyn GT działa (te saszetki do picia) i od dwóch tygodni biorę Euthyrox. To już o wiele szybciej, niż jak miałam kilka miesięcy temu ☺️

Ale mimo wszystko cieszę się, że dostałam miesiączkę w granicach normy, bo dzisiaj mam 35 dzień cyklu. Czyli Miositogyn GT działa (te saszetki do picia) i od dwóch tygodni biorę Euthyrox. To już o wiele szybciej, niż jak miałam kilka miesięcy temu ☺️
Widzisz, dobrze, że masz takie podejście :)
Tu w Niemczech nawet nie robią badań tarczycy w ciąży, generalnie nie chcą robić nic🤷 będzie dobrze!

Widzisz, dobrze, że masz takie podejście :)
Tu w Niemczech nawet nie robią badań tarczycy w ciąży, generalnie nie chcą robić nic🤷 będzie dobrze!
Cieszyłabym się gdyby to jednak była ciąża, ale wiem też, że żeby było wszystko dobrze, to tarczyca musi być uregulowana. A niestety na ostatnich badaniach wyszło 4,2 - czyli już granica normy. Dlatego endokrynolog od razu przepisała mi większą dawkę tabletek, ze względu na to że chcę zajść w ciąże. W pierwszym trymestrze tarczyca musi wynosić 2,5 - do 3 maksymalnie .

Cieszyłabym się gdyby to jednak była ciąża, ale wiem też, że żeby było wszystko dobrze, to tarczyca musi być uregulowana. A niestety na ostatnich badaniach wyszło 4,2 - czyli już granica normy. Dlatego endokrynolog od razu przepisała mi większą dawkę tabletek, ze względu na to że chcę zajść w ciąże. W pierwszym trymestrze tarczyca musi wynosić 2,5 - do 3 maksymalnie .

Widzisz tu tylko zapytała mnie czy biorę jakieś leki 🤦 Niemcy są pod tym względem naprawdę bardzo dziwni bo nie widzą potrzeby robienia wg nich "zbędnych badań".

A tarczycę można unormować, nie jest to dramat :) trochę czasu i leków i na pewno się uda.
Zrób sobie podstawowe badania jeśli ich jeszcze nie masz.

Hej dziewczyny widzę że dawno nikt tu nie zaglądał ale mam mały zgryz, jestem w 21dc nie wiem ile ten cykl będzie trwał bo po poronieniu ostatni cykl trochę mi się wydłużył ale z reguły moje cykle trwają 29 dni. mianowicie od 3 dni po owu ktora była w 11dc
mam bolące piersi gdzie ból piersi dość mocno się uaktywnił, żyly są widoczne ale nie wiem czy takie mam zawsze i wokół brodawek robi mi się taka jakby ciemniejsza obwodka.
Dodatkowo w ciągu dnia może nie jakiś bardzo ale odczuwam klocie i ból jajników plus akurat dzisiaj ból podbrzusza. Szyjke od dzisiaj mam zamknięta, od spodu lekko twarda a od góry lekko miękka zamknięta.
Temperatura na czole na poziomie 36.8 na skroni 37.5 - 37.1 dziś robiłam test choć wiem ze sporo za wcześnie o czułości 20mlm i oczywiście wyszedł negatywny. Wg. Moich cykli @ powinnam dostać za jakiś tydzień.
O i jeszcze jedno nawet smieszne ale wczoraj to zauważyłam od jakiegos czasu z mężem oglądamy film na Netfliksie o seryjnym zabójcy i jak widzę trupa na ekranie to nie to że mnie mdli po prostu mnie obrzydza i tak dziwnie ściska w gardle że muszę zamknąć oczy. Nigdy tak nie miałam, nie jestem z tych brzydki wychodzi.
Nie wiem co o tym sądzić. Nie chce się nakręcać ale to jest silniejsze ode mnie... Czy może któraś z Was też tak miała?

W 11 dc miałaś owulacje i cykle masz 29dniowe czyli masz bardzo długą dążę lutealna. 18 dni to powyżej normy. Konsultowałaś to ginekologiem ?
A co do ciąży to zrób test albo bete za 3-4 dni i zobaczysz.

reklama
Hej dziewczyny widzę że dawno nikt tu nie zaglądał ale mam mały zgryz, jestem w 21dc nie wiem ile ten cykl będzie trwał bo po poronieniu ostatni cykl trochę mi się wydłużył ale z reguły moje cykle trwają 29 dni. mianowicie od 3 dni po owu ktora była w 11dc
mam bolące piersi gdzie ból piersi dość mocno się uaktywnił, żyly są widoczne ale nie wiem czy takie mam zawsze i wokół brodawek robi mi się taka jakby ciemniejsza obwodka.
Dodatkowo w ciągu dnia może nie jakiś bardzo ale odczuwam klocie i ból jajników plus akurat dzisiaj ból podbrzusza. Szyjke od dzisiaj mam zamknięta, od spodu lekko twarda a od góry lekko miękka zamknięta.
Temperatura na czole na poziomie 36.8 na skroni 37.5 - 37.1 dziś robiłam test choć wiem ze sporo za wcześnie o czułości 20mlm i oczywiście wyszedł negatywny. Wg. Moich cykli @ powinnam dostać za jakiś tydzień.
O i jeszcze jedno nawet smieszne ale wczoraj to zauważyłam od jakiegos czasu z mężem oglądamy film na Netfliksie o seryjnym zabójcy i jak widzę trupa na ekranie to nie to że mnie mdli po prostu mnie obrzydza i tak dziwnie ściska w gardle że muszę zamknąć oczy. Nigdy tak nie miałam, nie jestem z tych brzydki wychodzi.
Nie wiem co o tym sądzić. Nie chce się nakręcać ale to jest silniejsze ode mnie... Czy może któraś z Was też tak miała?
Poczekaj z testowaniem do dnia miesiączki, objawy o których piszesz mogą również zwiastować nadchodzącą miesiączkę, każda z nas jest inna ☺️

Do góry